Chevrolet a dezvăluit în India un Spark electric

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.06.2011
General Motors a expus zilele acestea la New Delhi prototipul unui Spark electric, propulsat de un motor cu emisii zero, de 60 de cai putere.

Esential

130 de kilometri este autonomia lui Chevrolet Spark electric.
60 de cai putere dezvoltă motorul Spark-ului electric.

General Motors a expus zilele acestea la New Delhi un nou proiect de propulsie alternativă, care îl are însă ca protagonist pe actualul Chevrolet Spark, cunoscut sub numele de Beat pe piaţa indiană. Mezinul gamei Chevrolet vine cu un tren de propulsie electric pentru a studia utilitatea unui asemenea model în marile metropole indiene.

Rezultatul unui proiect propriu GM, Spark-ul electric va testa vreme de mai multe luni în India, fără a urmări însă o lansare finală pe piaţa locală. Modelul constructorului american este pus în mişcare de un motor electric de 45 kW, echivalentul a 60 de cai putere.

Acesta este ţinut în viaţă de un set de baterii litiu-ion, împrumutat de la fratele mai mare, Chevrolet Volt, capabil să ofere o autonomie de 130 de kilometri, în condiţii normale de trafic. Setul de acumulatori, care cântăreşte 270 de kilograme, poate fi reîncărcat complet în opt ore de la o sursă normală de energie.

Divizia indiană GM nu are planuri pentru dezvoltarea unei versiuni de serie Spark electric, acest tip de vehicul fiind complet nepotrivit pentru o ţară în curs de dezvoltare, unde sunt la mare căutare maşinile low-cost şi unde penele de curent sunt extrem de frecvente.

Chevrolet se va axa mai degrabă pe lansarea unei versiuni diesel a actualului Spark.

via | indiansautoblog

Comentarii (1)

  • sadada
    asta e culmea arogantei, aia mor de foame acolo si astia vor sa le vanda masini electrice... plus ca nu sunt mentalizati cu asa ceva.

    e ca si cum unui roman cu passat/golf/octavia tdi i-ai explica ca exista si alte marci decat dacia, vw, bmw... nu ai cum sa ii faci sa inteleaga.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru