Chevrolet, Mitsubishi si Suzuki, singurele marci care au crescut in martie in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.04.2010
Desi numarul inmatricularilor a scazut cu 48% in martie 2010 in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, Chevrolet si Suzuki au reusit sa creasca in vanzari cu peste 40%, in timp ce Dacia s-a pastrat pe pozitia de lider national cu 836 unitati inmatriculate.

Singurele marci care au inregistrat o crestere reala pe piata din Romania in luna martie sunt Chevrolet, Mitsubishi si Suzuki. Cei de la Chevrolet au realizat o crestere de 43% a vanzarilor, in timp ce Suzuki a crescut cu 42% si Mitsubishi a crescut cu 3.5%. Dacia ramane cea mai bine vanduta marca de pe piata din Romania, cu 836 de unitati vandute in martie 2010, desi a suferit o scadere de 56% fata de aceeasi luna a anului trecut.

La capitolul marci de import, Volkswagen ramane lider la vanzari cu 477 de unitati vandute in martie, desi a inregistrat o scadere de 51% fata de aceeasi luna a anului trecut. Ford vine pe locul trei in clasamentul vanzarilor pentru luna martie in Romania cu 394 de unitati vandute si o scadere de 25%. In comparatie cu februarie, numarul de inmatriculari de vehicule a crescut cu 51.5%, lucru care arata efectul programului Rabla in ecuatia inmatricularilor, in timp ce comparatia cu luna martie 2009 arata o scadere de 48%, ceea ce inseamna ca numarul de vehicule inmatriculate in martie a scazut la aproape jumatate din valorie inregistrate in aceeasi luna a anului trecut.

Potrivit celor de la DRPCIV, parcul auto national a crescut cu 5.405 vehicule in luna martie 2010, dintre care 8% au fost destinate transportului de marfuri si 3% sunt motociclete. In total, romanii au inmatriculat 4.027 de unitati in cea de-a treia luna a acestui an.

Marcile exotice nu au inregistrat o scadere a inmatricularilor, romanii inmatriculand doua unitati Ferrari, cinci Porsche si un Maserati in luna martie a acestui an.

Via | ZF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru