Chevrolet se gândeşte la un rival pentru Nissan Juke

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.08.2011
Chevrolet cochetează cu ideea unui crossover de mici dimensiuni, capabil să se dueleze cu Nissan Juke. Modelul ar putea lua naştere pe platforma sub-compactă Gamma.

Succesul de care s-a bucurat intens contestatul Nissan Juke a atras atenţia rivalilor, în special pe cea a americanilor de la Chevrolet. Determinaţi să îşi extindă considerabil gama de modele europene, americanii ar putea fi tentaţi de ideea unui crossover de mici dimensiuni, destinat publicului tânăr.

Subsidiarul GM are deja în plan două modele 4x4, construite pe platforma subcompactă Gamma. Este vorba despre un SUV cu şapte locuri şi unul cu cinci, acesta din urmă destinat doar pieţei din SUA. Celor două modele li s-ar putea alătura şi crossover-ul neobişnuit, al cărui proiect aşteaptă să primească aprobare pe masa conducerii GM.

Informaţia a fost înaintată de un oficial Chevrolet, care a preferat să rămână anonim. Dacă vom vedea un rival pentru Juke, data lansării sale pe piaţă va fi programată după 2013, anul în care este aşteptat primul SUV dezvoltat pe platforma Gamma.

Cel de-al patrulea brand mondial ca vânzări, Chevrolet cochetează şi cu ideea unui Cruze break, variantă propusă pentru cea de-a doua generaţie a modelului compact.

Ideea este însă pusă la îndoială de receptivitatea publicului de peste Ocean, care nu digeră bine acest segment. 

via | egm

Comentarii (4)

  • japoneza e japoneza
    Ce-i o noutate? Chevrolet e un "wannabe" Nissan de mai mult timp... pai ganditi-va cata "infloritura" au bagat numai ca sa puna Volt pe acelasi palier cu Leaf, afirmand ca Volt e masina electrica, nu hibrid cum stau lucrurile de fapt... in fine, pana la urma oamenii si-au dat seama... decat sa-si ia un Volt la 40.000$ mai bine isi iau un Prius la juma' de pret si e aceeasi treaba... tocmai de aia Volt si-a luat-o in barba la vanzari in ultimele luni
    18 7
  • @
    Te cam inseli @Juke.
    Chevrolet a intrat tare pe piata europeana, si a scos modele destul de reusite : Cruze, Orlando, Aveo, etc.
    Sunt destul de ok, iar cu timpul, majoritatea constructorilor nu prea mai scot modele total noi, ci doar le perfectioneaza pe cele vechi, si le schimba putin designul. Deci Chevrolet, va perfectiona aceste modele, si vor fi destul de reusite. Acuma depinde cum intelegem aceasta ,,upgradare/perfectionare". De ce zic aceasta ? Deoarece tehnologiile care sunt aplicate, nu sunt suficient testate, cum se facea mai demult, ci le scot, iar in 6 luni (durata am dat-o eu ca exemplu), sunt implementate pe modelele respective. De ce nu mai dureaza un model, cum a durat recentul VW Golf 4 (98-06) ? Aveau timp de cercetare, etc. De ex: Golful 6 a aparut in 2009 (si anume, un Golf 5 perfectionat cu faruri si stopuiri schimbate), iar in 2012-2013 deja se pregatesc de Golf 7 (care cred ca va fi un Golf 6 cu motorizari TSI si TDI, oferite in diferite trepte de putere, si cu un design nou). Sau multe alte modele.
    4 12
  • In Europa gama celor de la Chevrolet o numeri pe degetele de la o mana... masinile lor nu se remarca prin absolut nimic... nu sunt nicio referinta in materie de calitate, habitabilitate sau performante... o sa-mi spuneti ca are un pret competitiv, insa Cruze, Orlando, Aveo sunt departe de a avea vanzari spectaculoase in Europa... Aveo e departe de a reputa succesul Loganului.... la chevrolet raportul calitate/pret nu e tocmai ok
    7 5
  • @ScorpyonVAG
    Eu discutam de politica marcilor la nivel GLOBAL. Europa e piesa din ditamai puzzle-ul... o piesa din ce in ce mai nesemnificativa in contextul actual... Si ce crezi ca in Europa, Nissan sta pe loc?? Nissan deabia acum a intrat serios pe piata europeana si e in crestere continua. Oricum Nisssan are cota de piata mai mare decat Chevrolet in Europa.

    http://www.nissan-cta.ro/evenimente-si-noutati/nissan-va-lansa-un-model-nou-la-fiecare-6-saptamani
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru