Chevrolet Sonic RS, fratele american al viitorului Aveo RS

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.12.2011
Chevrolet a dezvăluit noul Sonic RS, fratele viitorului Aveo RS, o versiune sportivă, pusă în mişcare de motorul pe benzină de 1.4 litri şi 140 de cai putere.

Esential

140 de cai putere oferă noul Chevrolet Sonic RS.
200 de Nm livrează Chevrolet Sonic RS.

Chevrolet aduce la Salonul Auto de la Detroit o versiune sportivă a actualului Aveo, botezat Sonic pe piaţa din Statele Unite. Prima declinare a popularului model sub-compact a primit extensia RS şi promite performanţe bune pentru segmentul din care face parte.

Sonic RS deschide drumul şi pentru versiunea sportivă a europeanului Aveo RS, pe care îl vom vedea probabil la Salonul de la Geneva din martie.

Graţie folosirii în premieră a motorului turbo Ecotec de 1.4 litri, 140 de cai putere şi 200 de Nm, Sonic RS promite un comportament dinamic bun, manageriat de o cutie manuală sau una automată, ambele cu şase rapoarte.

Pentru a putea face faţă aportului de putere, Chevrolet a instalat pe fratele american de performanţă patru discuri de frână, o suspensie MacPherson pe faţă şi o bară de torsiune semi-independentă pe spate. Direcţia este asistată electric şi promite o precizie mai bună decât cea a modelelor de serie.

La nivel exterior, Sonic RS este inspirat de conceptul cu acelaşi nume, prezentat în 2012 la Detroit.

El vine cu proiectoare de ceaţă redesenate, o grilă nouă, o extensie frontală nouă şi un spoiler posterior. Pachetul estetic este completat de carcase noi pentru oglinzile laterale, de un set de jante de 17 inch din aliaj, de logo-uri RS şi de o evacuare sport cu terminaţie cromată. Pentru caroserie vor fi disponibile doar patru culori: Victory Red, Summit White, Cyber Gray Metallic şi Black Granite Metallic, ultima dintre ele fiind o culoare complet nouă pentru modelul american.

La interior, clienţii vor fi răsfăţaţi cu scaune sport, un volan cu inserţii speciale, pedale din aluminiu, un levier nou pentru schimbătorul manual de viteze, instrumente de bord redesenate şi logo-ul RS regăsit în mai multe locuri din habitaclu.

Comentarii (3)

  • Arata foarte bine micutul asta.
    8 1
  • XXXXXQ
    METIS
    MASIN ACU CEL MAI CRETIN BORD DIN LUME;CAND TE ASEZI PE SCAUN TE UITI DUPA GHIDON NU DUPA VOLAN,AVAND CEASURILE ALEA IN FATA.
    2 7
  • Chevrolet
    Norok ! Am citit destule pareri pro si contra despre diferite masini,unele mai ''sigure'' altele din auzite.
    Voi chiar va pricepeti la masini sau vb asa la misto pe aici ?
    Voua nicio masina nu va place, aia e dusa , alta e rabla din fabrica.
    Eu cred ca voi, daca va pricepeti la masini, dati sfaturi in functie de pretul masinii, nu ce v-ar placea voua.Pun pariu ca si cea mai sofisticata masina nu v-ar impresiona.
    Imi pare daca v-am suparat cu comentariul meu, am citit parerile dvs tehnice si am sa citesc in conrinuare , chiar daca nu va place Chevroletul ori Renault . Isi ia omul masina dupa propriul buget.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru