Chevrolet Volt este Maşina Anului în America de Nord

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.01.2011
Chevrolet Volt a primit titlul de Maşina Anului 2011 în America de Nord la Salonul Auto de la Detroit. Celălalt model premiat a fost Ford Explorer, la categoria SUV-ul Anului.

Chevrolet Volt a fost premiat la Salonul Auto de la Detroit cu titlul Maşina Anului 2011 în America de Nord. Modelul nu este la prima distincţie, bucurându-se şi de titlul "Maşina Ecologică a Anului" – acordat de Motor Trend. General Motors nu a fost singurul constructor premiat în această ediţie a Maşina Anului în America de Nord, Ford sărbătorind încă un titlu consecutiv la categoria SUV-ul Anului (Truck of The Year).

Titul Maşina Anului în America de Nord este acordat de un juriu format din 49 de jurnalişti auto din Statele Unite ale Americii şi Canada şi este decernat, în mod tradiţional, la Salonul Auto de la Detroit. Oraşul Detroit este cel mai apropiat centru de producţie de automobile din SUA de vecinii de la nord, iar Salonul Auto este un prilej de întâlnire pentru jurnaliştii celor două ţări. Criteriile judecate sunt inovaţie, design, siguranţă, manevrabilitate, valoare şi satisfacţia şoferului.

Cei trei mari producători de automobile din Detroit se aşteptau să fie favorizaţi în această competiţie.

Toţi cei trei producători au trecut printr-o perioadă dificilă, dar se aşteaptă să urce din nou în ochii consumatorilor în decursul anului următor. Pentru prima dată din anul 2005, cei trei mari producători de automobile din Detroit au o cotă de piaţă mai mare în Statele Unite ale Americii, iar tendinţa este de creştere.

Via | MSNBC

Comentarii (5)

  • era de asteptat
    ..si total evident
    7 2
  • volt
    Unde sunt aia care ziceau ca nissan leaf va fii masina anului in america de nord!!! Leaf e o cizma penala...
    7 11
  • penal esti tu...
    ca ai si vazut-o tu ca sa vbesti... copil fara minte
    8 6
  • inca un..
    Esti orb?? tu nu ai vazut pozele ma baietica??
    6 7
  • gusturile nu se discuta! mie mi se pare ca masina are un design foarte sugestiv si avangardist ! copiii care viseaza la supercarurile din posterele de pe pereti n-au decat sa supere
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru