Chevrolet Volt se va numi Opel Volt in Europa

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.08.2008
Opel ia locul siglei Chevrolet la lansarea modelului Volt in Europa. Decizia are la baza o logica de brand.

Esential

30.000 de dolari va fi pretul minim al lui Chevrolet Volt in SUA.

Chevrolet a anuntat oficial ca celebrul Chevrolet Volt, sportiva electrica al carei rol este de a introduce in sfarsit in vocabularul popular expresia "sport la priza", va fi vandut in Europa sub sigla Opel. Decizia a fost luata pe baza notorietatii brandurilor, Opel fiind mult mai bine vazut la noi decat Chevrolet. Pretul modelului in Europa nu este inca stiut de nimeni, urmand ca acesta sa fie, insa, ceva mai ridicat decat in Statele Unite. Motivul: se pare ca Chevrolet a reusit sa obtina in SUA fonduri de la guvern pentru a plati o parte din costurile de dezvoltare ale modelului. Normal, Europa nu subventioneaza un proiect produs in SUA, astfel ca vom avea de tras pentru a ne afisa intr-un Opel Volt pe Batranul Continent.

Pana una-alta, vom putea apela la Toyota, care a anuntat ca in 2010 va lansa un concept cu aceeasi idee de productie precum Volt, acesta urmand sa coste, insa, mult mai putin decat modelul dezvoltat in State.

Pe de alta parte, General Motors, compania-mama a celor de la Chevrolet si Opel, a decis ca Volt sa preia rolul de platforma pentru o gama larga de modele electrice asemanatoare care vor fi construite pe aceeasi baza si cu aceeasi filosofie.

via | Worldcarfans

Taguri: Chevrolet, Opel, Volt

Comentarii (2)

  • george
    SE VINDE BLANA URSULUI DIN PADURE...
    Ziceam candva ca astia de la Ford USA sunt infiorator de prosti dar vad ca boala asta e puternic contagioasa. Au luat-o si astia de la GM...

    Anyway, sa te apuci tu sa-ti faci planuri de vanzari pe o piata - "groapa cu lei" in conditiile in care jucaria ta a ratat niste deadline-uri si sigur nu va fi gata decat peste vreo 2 ani mi se pare mai mult decat infantil...

    Plus ca mai e un aspect foarte important: CAT COASTA domnu` masina asta in realitate?...si care va fi pretul de vanzare pe piata americana?...ca sa vedem si noi cat de alb va fi elefantul asta...
    0 0
  • Chevy vs Opel
    Din pacate n-am vazut un Chevy in Europa care sa ia mai mult de 4 punce la EuroNcap chiar si in 2007, iar media lor este sub 3 la testele de impact. Daca Volt va fi la fel de "performanta" la capitolul asta mi-e greu sa cred ca se va potrivi cu scorurile mult mai bune ale Opel. Opel n-ar trebui sa accepte cosciuge ambulante sa fie vandute sub numele lor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru