China va deveni piata principala pentru Audi in 2012

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.10.2009
China va depasi Germania la capitolul vanzari de modele Audi. Mutarea va avea loc, conform previziunilor, in 2012.

China va depasi Germania la numarul de exemplare Audi vandute intr-un an, devenind astfel principala piata de desfacere a constructorului premium din Ingolstadt. Rocada dintre piete se va produce in 2012 sau cel mai tarziu in 2013, conform unui articol publicat astazi de Dow Jones, care citeaza un oficial Audi.

"Am ajuns pana acum la 118.000 de unitati in acest an si vom depasi clar targetul pe care il aveam setat pentru 2009, adica 130.000 de unitati", a declarat Peter Schwarzenbauer, reprezentantul Consiliului de Administratie Audi si responsabil al biroului de vanzari si marketing Audi.

Vanzarile Audi din luna septembrie in China au insumat peste 15.000 de masini, cresterea fata de aceeasi luna a anului trecut fiind de 37%. Per total, vanzarile din 2009 au crescut cu 20% fata de anul trecut pentru Audi, prognozele pentru 2012 fiind de 250.000 de unitati anual.

Audi se afla la ora actuala pe locul al treilea la capitolul vanzari la nivel global, dupa BMW si Mercedes-Benz, insa se bazeaza pe piata din China datorita grupului-mama Volkswagen, care si-a facut intrarea in China foarte devreme, inainte ca piata din statul asiatic sa explodeze.

via | gasgoo

Comentarii (6)

  • TDI = Tractor diesel pe inject
    macar acolo sa mai vanda ceva ca in Europa mereu sunt in spatele gigantilor Mercedes si BMW.
    4 10
  • TDI = Tractor diesel pe inject ( ie )

    tare, inca rad :))

    desi se fac progrese majoritatea motoarelor diesel de pe piata se inscriu descrierii :) ( iar tractorasele astea mici de la VAG sunt bestiale :P)

    la subiect :

    - o tara mare
    - o populatie cat toate zilele
    - o industrie cu o crestere fenomenala ( evident sustinuta din bani americani ... miliardarii de acolo stiu ca viitorul este in china )
    ( ca o paranteza, barajul Three Gorges produce anual 30% mai mult curent decat ROMANIA ... baietii aia chiar stiu ce fac :P )
    - un numar de "patroni" enorm
    - un regim Comunist care recunoaste si protejeaza proprietatea privata ( ceea ce contravine 100% cu ideea de Comunism... dar se pare ca functioneaza cu succes )
    - un numar de oameni dornici sa munceasca pe nimic enorm
    - o piata enorma de desfacere - intreaga lume
    _________
    = reteta succesului pentru acel numar enorm de "patroni" din fabrici si fabricute de "chinezarii"

    Poate nu ati mai trecut de mult prin mult-laudatul complex comercial Europa / Niro / Dragonul Rosu .... p'acolo chinezii isi cara marfa de la depozit la taraba in E Classe ... oamenii stiu ce vor ;)

    China se umple rapid de bani - devine rapid o putere financiara , iar necesitatile populatiei vor creste pe masura . Odata cu cresterea economica vor fi tot mai multi cei care isi vor permite o masina Premium - si asta-i foarte bine dupa parerea mea , pentru ca ( virgula ) cumparand masini produse in Europa noi toti ( mai mult sau mai putin ) castigam din aceasta afacere.
    2 5
  • BMW
    BRAVO BMW , il freci pe Audi peste tot.
    BEST ENGINE, VINZARI etc.
    BMW si MERCEDES-BENZ au fost si vor fi.
    S-class e suprem
    si X5 e suprem
    3 4
  • io dau pariu cu oricine
    Ca AUDI no sa intreaca bmw la vanzari si profit nici in 2020[ei vor pana in 2015]pt ca bmw a fost,este si va fi miezu industriei auto.
    Si cu asta cred ca am spus tot.......
    VREAU UN SUPERCAR...........BMW..................
    2 4
  • bmw power
    cei de la audi nu stiu ce sa mai faca se dau de ceasul morti ca sa intreaca bmw ...never ever.....cred ca in curand o sa vanda la eschimosi poate si in tanzania si lista ar putea continua.nici nu mai ma agit sa mai ma cert cu ei pt ca sunt obsedati ca sunt in spatele bmw-ului,si acolo vor ramane.ei nu inteleg ca rivalul lui bmw este mercedes.asta este resemnativa o data pt tot deauna.
    2 1
  • trotus
    ce bine imi pare cand vad un audi pe locul 3 :D
    BMW esti senzational , puterea si consumul redus al motoarelor cu cutiile de viteza si look-ul agresiv tea facut sa intreci rivalii simtitor.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru