Chinezii au copiat Toyota iQ: iata-l pe Geely iG!

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.04.2009
Chinezii de la Geely repeta "performanta" de a copia si redenumi modele ale producatorilor consacrati. De aceasta data, victima este Toyota iQ.

Geely a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai conceptul unui microcar intitulat iG. Imaginatia onomastica a chinezilor isi arata din nou fata, denumirea noului model fiind extrem de aseamanatoare cu cea a lui Toyota iQ, citadina nipona care sta sa se lanseze si in Romania. Evident, numele format din doua litere nu este singurul lucru pe care il au in comun cele doua modele, ele fiind practic rivale in segmentul supermini. Exista insa si diferente: modelul chinezilor are o singura usa, situata pe partea stanga, si ofera trei locuri. Pasagerii stau in spatele soferului, pe doua locuri situate in stanga si in dreapta acestuia.

Design-ul acestui model este inspirat dintr-o serie de modele ale producatorilor europeni, dar prezinta si cateva elemente noi. Blocurile optice ale acestui model sunt alungire pe aripi, iar liniile fluide ii confera un aspect interesant.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • marius
    IQ-IG
    mi se pare cam mult spus faptul` ca chinezii au "copiat" modelul IQ...intrucat din text rezulta ca numele modelului chinez e asemanator cu numele modelul japonez si ca ambele masini fac parte din clasa mini :|
    1 0
  • clarkson
    usa
    Sau nu vad eu bine, sau ati inversat voi poza, sau usa e pe dreapta. Cred ca ultima varianta e cea corecta.
    1 0
  • asta mi se pare diferit totusi de toyota si mai faina
    1 0
  • Etienne
    IG
    Nu se poate vorbi despre o copie in acest caz. Poate doar in cazul numelui , dar doar daca vrem sa fim carcotasi. Geely e clar in 2 volume, arata mai dinamic, nu are aspectul strict practic al cutiutei monovolum de la Toyota.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru