Chinezii: "Noi am salvat General Motors in 2009"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 05.01.2010
Dupa o crestere record de 67% pe piata din China in 2009, americanii de la GM se asteapta ca vanzarile sa creasca si in anul acesta, dar cresterea pe 2010 va fi subtila.

Americanii de la General Motors au inregistrat o crestere a vanzarilor de 67% pe piata din China in anul 2009. GM a vandut 1.83 milioane de unitati in China anul trecut si se asteapta sa vanda si mai multe exemplare in 2010. Mai mult decat atat, General Motors a devenit lider de vanzari in China pentru volumul realizat in 2009.

Chinezii considera ca succesul americanilor de la GM pe piata din tara lor a salvat compania de la disparitie. “China a salvat General Motors. Cresterea exploziva a vanzarilor inregistrata in 2009 pe piata din China nu va fi repetata in 2010, dar cererea pentru automobile noi ramane in continuare destul de puternica”, a declarat Zhang Xin de la Guotai Junan Securities.

Seful diviziei din China acelor de la GM, Kevin Wale, a declarat ca se asteapta la o crestere in 2010, dar aceasta nu va fi la fel de puternica precum cea din 2009. Odata cu vanzarile crescute pe piata din China, cei de la GM si-au marit cota de piata de la 1.3 la 13.4 procente.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • Cel care fura si minte
    Miroase a orez fiert chinezesc aici? Dar voua?
    1 8
  • george
    L-AU SALVAT PE DRACU`
    Cu toate ca a inghitit vreo `jde miliarde din banii contribuabililor americani, GM a ajuns totusi la faliment. Din care l-a scos, din nou, tot banu` public american...

    In alta ordine de idei, cota lor de piata nu putea sa creasca in asemenea hal. De la 1.3 la 13.4 e o crestere de 1000 % in an de criza crancena... Un vis frumos chiar si pentru Toyota...
    0 4
  • Americanul de la GM
    antigeorge
    @george de ce trebuie sa vb urat aici? Esti cumva un frustrat?
    3 2
  • Jolerto
    antigeorge2
    Dar vorbeste frumos , sa ne bombardezi cu explicatii dar sa nu fii manelist , ok?
    0 0
  • george
    NU FRUSTRAT, DOAR INDIGNAT
    de tupeul chinezesc...si de cel rumanesc...

    @ Americanul de la GM

    "Pe dracu" e o expresie care poate fi incadrata cu mare dificultate la categoria limbaj ireverentios in contextul dat. Chinezii care au facut acea afirmatie dau dovada de un tupeu care motiveaza replici mult mai corozive.

    @ Jolerto

    Idem + explicatiile din primul post sunt suficiente pentru a lamuri situatia...
    1 3
  • youhooo
    vanzari
    vanzarile mari s-au datorat produselor bune pe care le-a propus chinezilor in ultimul tip: noul chevrolet cruze, noul buick regal (opel insignia); plus o multime de modele care se vand peste tot in lumea asta (buick excelle_inlocuit anul asta cu astra); plus aveo, spark, etc); daca nu aveau produse bune nu vindeau pe o piata concurentiala puternica cum e cea din china.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru