Chrysler a amanat planurile de a renunta la Sebring si Dodge Avenger

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Productia modelelor Chrysler Sebring si Dodge Avenger a fost prelungita pana in 2012, cand vor primi un inlocuitor creat pe o platforma Fiat.

Americanii de la Chrysler s-au razgandit in ultimul moment in privinta eliminarii modelelor Chrysler Sebring si Dodge Avenger din gama. Decizia a fost anuntata odata cu lucrarile la noul plan de afaceri pe cinci ani al celor de la Chrysler. Motivatia pastrarii celor doua modele in gama vine pe fondul unei pauza de doi ani in acel segment, timp in care alianta Fiat-Chrysler ramane fara un sedan de clasa medie cu caracteristici similare. Astfel, Chrysler Sebring si Dodge Avenger raman in productie pana in 2012, dupa care vor fi inlocuite de modele Fiat.

Fabrica din Sterling Heights care construieste cele doua modele va fi utilizata in continuare, pana in anul 2012. Astfel, Chrysler a salvat numeroase posturi, dar numarul exact nu este cunoscut deoarece modelele Chrysler Sebring si Dodge Avenger s-ar putea sa nu inregistreze vanzari extrem de ridicate, ceea ce va duce ori la crearea unui stoc, ori la pauze de productie la fabrica respectiva. Pentru moment, angajatii acestei fabrici pot sa opreasca protestele si sa stea linistiti in urmatoarele luni.

Sergio Marchionne, noul presedinte al corporatiei Chrysler, a declarat la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an ca este surprins de evolutia slaba a marcii in ultimii doi ani, acum ca este in spatele acesteia si poate observa cu atentie toate detaliile importante. Oficialii Chrysler vor dezvalui informatii despre noul plan pe cinci ani abia in luna noiembrie.

Potrivit unor surse, producatorul american de automobile doreste sa isi reinvie gama de modele si sa lanseze cinci modele complet noi.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    Pacat de super marcile Chrysler si Dodge care au scris istorie in lumea auto, sa ajunga in asemenea stadiu.Noi nu putem decat sa le uram multa bafta!
    3 0
  • george
    SPEAK FOR YOURSELF!
    @ Stelian_Opincariu

    Eu nu o sa le urez decat sa le fie tarana beton armat...
    0 3
  • @ Stelian_Opincariu
    ce prostanac e Stelicaaaa :)))))))
    0 0
  • medicalscientist
    am un Sebring
    Am un Sebring MY 2008 (mult-hulitul)cu care am facut 16500 de km deja.Masina e extraordinara.Sa-si ia toate japonezele si germanele la 30 de k euro sa si le bage in fund! Masina este echipata cu sistem multimedia U Connect care inregistreaza inclusiv voice memos! 15.100 de euro.Adio Volkswagen!Adio Honda! Raman pe Chrysler!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru