Chrysler lansează primul sistem de încărcare fără fir a telefoanelor mobile

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.04.2012
Divizia Mopar a Grupului Chrysler a lansat un sistem de încărcare fără fir a telefoanelor mobile. Acesta foloseşte o carcasă specială şi o placă montată la bordul automobilului.

Grupul Chrysler va fi primul concern care va oferi un sistem de încărcare fără fir a telefoanelor mobile în automobile. Divizia Mopar a constructorului american de automobil a introdus, în premieră în industria auto, un sistem de încărcare fără fir a telefoanelor mobile, care funcţionează prin intermediul unei carcase speciale şi a unei plăci de încărcare. Rivalii de la General Motors au prezentat şi ei un sistem similar la CES 2011, dar cei de la Chrysler au fost primii care au introdus acest sistem în producţie.

Plăcuţa de încărcare este instalată în partea inferioară a consolei centrale şi funcţionează doar când telefonul este amplasat pe zona specială şi motorul este pornit. Clienţii au nevoie de o carcasă specială, destinată mai multor tipuri de telefoane mobile. Sistemul costă 199.99 dolari, plus costurile de instalare. Cei de la Chrysler vor oferi sistemul pe Dodge Dart, fratele american al lui Alfa Romeo Giulietta.

Via | Carscoop

Comentarii (22)

  • Chiar un lucru simplu si extrem de util.Bravo lor ca au implementat acest sistem
    11 1
  • Bravo,Chrysler!
    5 1
  • Obiectie!
    Da, dar sta intr-un punct fix. Nu pot sa-l mut de acolo. Ce fac daca vreau sa am o conversatie privata la telefon sau vreau sa ma joc? Pe mine nu ma deranjeaza prea tare cablul, pt ca nu-i furtun sa pompieri de 10 metri si 100 de kile :P Sincer nu-i vad utilitatea in viitor.

    La masinile electrice e altceva. Acolo trebuie sa cobori din masina sa desfasori un cablu lung si posibil sa te murdaresti. Nissan si Infiniti au deja incarcare wireless pentru masinile lor.

    http://www.automarket.ro/tv/prezentari/prezentarea-oficial-a-conceptului-infiniti-le-2575.html
    16 9
  • tehnologia este inca la inceput (desi nu este tocmai noua aceasta metoda) asa ca, si pasii meici gen "incarcarea telefonului sau a laptopului" sunt buni. Faptul ca apar aplicatii comerciale denota progresele din domeniu . . . in cativa ani poate o sa avem semafoare cu astfel de sisteme in asfalt -- see what I did there ?
    0 1
  • Umbrarescu
    Se presupune ca te supui unor lucruri de minim bun simt cand esti la volan si anume daca vrei sa vorbesti folosesti HANDS FREE sau il conectezi la sistemul audio iar daca vrei sa te joci si sa conduci sincer mi se pare deplasat nu vad cum.Aici in romanica merge stai pe mijlocul drumului dai maneaua tare ocupi 2 benzi obligatoriu ca si asa avem prea multe, apoi dai frate un joculet sau un semeseu aici orice e posibil, marlania este la cote alarmante!!
    6 9
  • tot eu
    @Umbrarescu
    Nu, vreau sa vorbesc la telefon si sa ma joc in timp ce-l incarc in masina stationata. E chiar asa greu de inteles?
    8 5
  • nu te retine nimeni sa conectezi cablul daca vrei sa te joci in timp ce incarci telefonul cu masina oprita ... sincer nu as face o discutie din asta ...
    4 6
  • nu e sanatos :)
    orice wireless, bluetooth reprezinta unde de un anumit tip. nu-s un mare istet sau destept dar stiu ca nici una nu e sanatoasa pt corpul uman si pt animale binenteles daca sunt prin apropiere. Sunt standarde prin care se pune o limita dar....una peste alta tot daunatoare sunt.
    Firul e de moda veche dar mai bine ma impac cu gandul folosirii cablului decat varianta wireless.
    Se fac mai multe cercetari pentru confortul si relaxarea ''burtii'' omului decat pentru a imbunatati sanantatea.
    Pacat ca nu vedem ce conteaza cu adevarat.
    7 3
  • Cristi
    fara fir
    Cablul cum zice si asd e de moda veche dar e sfant...Calitatea semnanului interferente securitate...si daca asta nu va zic nimic, da mai e si sanatatea. In Franta angajatii care lucreaza in medii cu wifi mentioneaza de ani de zile in fisele medicale la asiguratori. Logica este ca se asteapta sa fie despagubiti pt conditiile de munca atunci cand se demonstra efectul negativ al wifi-ului care functioneaza pe la 2GHz cu debite de 2Mbps spre ex.(Pt cei care se agata de frecventa ca e folosita de radio...este deasemenea aceasi folosita si de cuptoarele cu microunde....cu toate astea sunt tehnologii diferite). Rezultatul, in scolile franceze au fost pornite actiuni de demontarea puntelor de acces wifi si downgradarea la LAN. Desi utile pe scurta durata (BT-ul,WiFi-ul si 4G-ul) face-ti bine de le dezactivati cand nu au utilitate!
    4 1
  • @asd
    Atat wireless-ul cat si bluetooth-ul sunt unde radio, iar undele radio sunt o forma de radiatie electromagnetica a carei lungime de unda in spectrul electromagnetic este mai lunga decat cea a luminii infrarosii. Sunt produse natural de fulgeri si evenimente astronomice. Sa spui ca iti este frica de efectele nocive ale undelor radio, e ca si cum ai spune ca iti este teama de efectele nocive ale luminii de-afara.
    2 3
  • @Cristi
    In caz ca nu stiai, cuptorul cu microunde functioneaza emitand unde radio de o anumita frecventa, ce provoaca o rezonanta (precum orice tip de unda, fie ea sonora, radiatie, etc.), cauzand moleculele de apa din mancare sa vibreze. Aceasta vibratie este cauza caldurii din mancare. Din nou, cand nu intelegi un fenomen iti dai cu parerea, cel mai probabil eronat si intr-o maniera paranoica.
    3 3
  • @Hadouken
    Bine ar fi sa fie asa. Tare ma tem ca nu e chiar asa roz cum zici tu.
    E un fel de ''Sa traiti bine'' ce zici tu. Dar ma rog, fiecare cu ce stie.
    0 1
  • AndreiRN
    Wireless
    Orice jucarie wireless afecteaza un organism viu.
    La barbati sa demonstrat ca poate cauza impotenta.
    4 2
  • @AndreiRN
    Poate ne pui si un link sau o sursa pentru asemenea informatii? Nu vreau sa fiu carcotas, dar suntem inconjurati de radiatii naturale, de acelasi "tip" cu cele emise de aparate electrice. Ca o mica nota: stiti ce este un radio telescop? Este un receptor pentru radiatiile electromagnetice de provenienta spatiala. Suntem bombardati de radiatii electromagnetice, de la soare, diverse corpuri ceresti, fulgere.. chiar si bujia unui motor otto este o sursa de unde radio (motiv pentru care se folosesc motoare diesel in preajma telescoapelor), asa ca blamarea lor pentru diverse afectiuni este nefondata si absurda.
    2 1
  • Cristi
    @Hadouken
    Ai dreptate in descrierea tehnica...Am zis eu contrariul? De ce te agiti sa jignesti?...Spuneam doar ca e aceasi frecventa...si am mentionat ca sunt tehnologii diferite, fara sa intru in detalii. Zi-mi din ce am afirmitat ce consideri eronat? Am afirmat niste evenimente...Zi-mi in ce parte mi-am dat cu parerea eronat? Presupun ca esti deacord ca nu e locul pe acest forum sa ne aratam CV-urile si cunostintele in domeniul propagarii undelor...
    0 4
  • AndreiRN
    Pericol
    Cred ca stiu si eu ceva despre radiotelescoape si telescoape in general pt ca am lucrat la unele din ele in cariera mea. Hubble este mandria mea.
    Oricum uite aici ceva studii.
    http://www.sify.com/news/cell-phones-in-pockets-can-cause-impotence-news-health-jegwRFcdeea.html
    http://www.radiation-robs-your-life.com/

    Realitatea este ca barbati din tarile vestice, civilizate cu electronica devin din ce in ce mai impotenti si se importa in prezent barbati din tarile salbatice pt a asigura materialul genetic de maine.
    Fa ochii mari si observa.
    2 2
  • mda
    eu zic ca cei care se tem de radiatii unde si tot feluld e prostii din astea sa se mute intr-o grota ca acolo sunt mai putin radiatii si unde...poate acolo vor fi mai potenti cu ei insasi:)))) mai bine ar avea grija mai mare cu ce baga in gura apoi sa se gandeasca la unde si alte radiatii!
    4 1
  • @Cristi
    Imi pare rau daca te-am jignit, nu era deloc intentia mea. Eu doream doar sa clarific o problema care cauzeaza destul de multa confuzie in randul populatiei, nimic mai mult.

    @AndreiRN. Am doar doua comentarii:
    1. Ma indoiesc ca ai avut vreodata de-aface cu un radiotelescop, cu atat mai putin Hubble - motivul: limbajul sub nivelul academic, lipsa termenilor tehnici sau de specialitate, linkurile furnizate.
    2. Primul link vorbeste despre un studiu neconcludent efectuat in 2008, iar al doilea... vorbeste despre bioenergetica. Gasesti orice pe internet, iar un exemplu ti-l voi furniza chiar eu: http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/Elementedeastronomie.html. Ar trebui sa-ti verifici mai bine sursele, pentru ca altfel vei pica in groapa celor care cred , spre exemplu, ca Pamantul este centrul Universului.
    3 1
  • AndreiRN
    Teste
    @cocoden
    1. Te poti indoi cat doresti tu ca iti poate face chiar bine la sanatate dar stampila si semnatura mea este si acuma pe documentele de constructie a elementelor de structura a telescopului Hubble pe langa multe alte proiecte spatiale.
    2. Tine tu mai departe mobilul in buzunar la pantaloni sau de ce nu in chiloti si imi spui in cativa ani care este efectul.
    Rezultatul la astfel de teste este intotdeauna neconcludent datorita implicatiei economice si sociale dar fiecare si-o face cu mana lui.
    4 4
  • @AndreiRN
    Sa vedem... daca tu ai lucrat la "elementele de structura", putem trage doua concluzii:

    1. Ar trebui sa ai undeva la 50 de ani, insa limbajul este al unui adolescent de bacalaureat, sau al unui roman tipic.
    2. Structura telescopului nu necesita nicio cunostinta referitoare la functiile lui, fiind evidente lacunele tale in domeniu.
    3. Te las si eu cu ale tale "bioenergii" si voi astepta sa imi spui care este efectul.
    0 0
  • AndreiRN
    Raspuns
    1. 49. Mersi. Tinerete fara batranete.
    2. Invat de la tine atunci. Hai ca telescopul meu de 1.5 m e prea mic si vin sa ne uitam la al tau la constelatia Andromeda.
    3. Efectul este ...... amuzant pt mine.
    2 2
  • @AndreiRN
    Hai ca devii ridicol. Telescopul a fost finalizat in 1986 si lansat in 1990, ceea ce te-ar plasa pe tine undeva la 23 de ani, proaspat absolvent de... ce vrei tu. Nu vreau polemica legata de rolul tau in faza finala a proiectului inceput in anii `60 la asa o varsta, pentru ca e de prisos.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru