Citroen pregăteşte un nou model premium: DS5

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.07.2010
Citroen DS5 va fi al treilea sosit în gama premium a fracezilor. Noul model va avea un design "uimitor", susţin oficialii Citroen.

După ce a scos pe piaţă DS3 şi se pregăteşte să anunţe noul DS4, Citroen va aduce în cadrul Salonului Auto de la Paris, care va avea loc la toamnă, conceptul care va prefigura cel de-al treilea membru al liniei sale premium. Este vorba de DS5, model care este programat pentru lansare în versiunea de serie în cursul anului 2011.

Conform cotidianului francez Le Pays, care publică în premieră această informaţie, versiunea de serie a lui DS5 va fi prezentată la Geneva, în martie 2011. Până atunci, după prezentarea oficială a conceptului cu acelaşi nume, Citroen va asambla o serie de exemplare de preproducţie, acestea urmând să poată fi testate de inginerii Citroen începând cu luna decembrie a acestui an.

Noul DS5 va fi un crossover între un break, un monovolum şi un sedan de segment mediu, urmând ca designul său să fie unul complet nou pentru industria auto actuală. Unul dintre directorii PSA, Jean-Philippe Jombart, susţine că noul DS5, care a fost prezentat deja în faţa Consiliului de Administraţie a companiei, este "un şoc pasional" şi că membrii CA sunt "uimiţi" de noul model.

via | Automoto
foto | Citroen C-Sportlounge Concept

Comentarii (9)

  • Hmmm!
    Sper doar sa n-o dea in bara cum a facut si Renault cu Avantime sau Vel Satis.
    E destul de riscant sa introduci noi nise, strutocamile gen.
    4 10
  • nu-nu
    Renault n-a dat-o de loc in bara ! Vel Satis e o masina formidabila insa n-au existat destui oameni dispusi ssa incerce o revolutie , ceva nou. Iar Citroen a fost si varamane(sper)cea mai frumoasa masina. Ca sa nu mai vb. despre motoare , pe care le cunoastem deja. Vrei masina CHIC, iei una frantuzeasca !
    13 3
  • multii si degeaba
    Nu ai cum sa intrii in segmentul premium cu niste gunoaie.Ati vazut ce era sa pateasca SAAB.Ca sa iti cumperi masina frantuzeasca inseamna ca ori esti prost rau de tot facut gramada ori cea mai plauzibila varianta astia sunt banii asta e bugetul.
    1 20
  • Vrei un CAZAN sau o "masina" in care sa bagi bani, ia-ti masina frantuzeasca!!!
    4 18
  • Vand bijuterie pe roti
    @Alex cumperi un 206 brici 14 HDI din 2005 cu 100.000 km? Il dau ieftin 4500euro. E rapid, frumos, elegant, economic, fiabil si se conduce mai bine decat un GTI. Este o masina pentru pasionatii adevarati care apreciaza masinile frantuzesti. Ia zi te bagi?
    5 6
  • CitronEU
    Marfa prototipul ala. E f vechi dar e superb.
    Sa speram ca va fi ceva ca asta.

    @Mario
    Datul in bara se datoreaza conservatorismului majoritatii oamenilor (clienti sau potentiali clienti)
    Dupa cum se stie, pe la noi si nu numai, omului ii place sa cumpere Golf pana la plictiseala. Probabil cea mai buna generatie Golf va fi aceea care e perfect identica cu precedenta.
    Daca e vreo firma care scoate ceva total diferit.....au bagat-o pe mancea....
    Eu sper sa scoata astia ceva diferit ca dea un ton de schimbare la aia care dorm pe ei...
    11 3
  • @citroeneu
    mda... toata lumea cumpara golf de plictiseala. E singurul motiv... iar conceptele mai deosebite sunt scoase repede de pe piata pentru ca nu au succes.

    Asta nu e o scuza: nu vindem destule pentru ca vand ceilalti mai multe... adevarat ar fi nu vindem destule pentru ca nu producem ceva suficient de competitiv.

    Fie asta, fie te crezi mai inteligent decat majoritatea, crezand ca parerea ta e mai valoroasa decat a celorlalti. Oricum o iei, nu ai gandit prea bine cand ai postat.
    3 6
  • CitronEU
    @Hadouken
    Inainte de a arunca cu mizerii in altii invata sa citesti "cu ambii ochi": cumpara pana la (atentie..."pana la"), nu de plictiseala.
    E o diferenta .....bine pt tine poate nu.
    Golf e o masina buna, dar eu de ex. decat sa iau G6 care e aproape ca G5 mai bine cumpar de la altii ceva cu adevarat nou si la fel de competitiv, stai linistit. Ceea ce voi face cam intr-un an de acum incolo cand va veni timpul sa schimb masina.

    Impresiile astea ca VW sau mai stiu eu ce marca e cea mai tare la nu stiu ce sunt pt. carnatari.
    In ziua de azi nu mai sunt masini proaste ca altadata. Standardul minim de calitate este suficient pt ca o masina sa functioneze bine si destul timp, raportat la banii dati pe ea.

    Referitor la inteligenta mea sigur nu esti tu ala care sa o evalueze de vreme ce faci repetitii de genul: "crezi...,crezand...."
    Apoi .... poate tu esti obisnuit sa "o iei". Eu nu prestez activitati de astea. :D
    5 3
  • mda... eu vorbeam de altceva, Duci lipsa de cauti mesaje subliminale in texte simle?
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru