Citroen prezintă versiunea pentru raliuri a lui DS3

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 03.07.2010
Citroen a oferit informaţii despre modelul DS3 R3. Noua creaţie a francezilor dispune o versiune revizuită a propulsorului de 1.6 litri, care poate dezolta până la 210 cai putere.

Esential

210 CP produce propulsorul turbo de 1.6 litri al lui DS3 R3

Constructorul francez Citroen a prezentat versiunea pentru raliuri a modelului DS3. Acesta poarta denumirea de R3 şi a fost omologat de FIA pentru a participa la grupa R3T, categorie dedicată modelelor cu motoare turbo de până la 1.600 centimetri cubi.

Varianta de competiţie a modelului francez păstrează acelaşi design ca şi versiunea de serie, însă dispune de câteva modificări. DS3 R3 a primit un set de suspensii modificate, un sistem de frânare performant, un roll-cage, dar mai ales un motor revizuit. Astfel, propulsorul turbo de 1.6 litri cu patru cilindri în linie este capabil să producă până la 210 cai putere şi poate dezvolta un cuplu motor maxim de 350 Nm.

Asemeni lui C4 WRC, noul DS3 R3 va dispunde o transmisie manuală secvenţială cu şase rapoarte. Modelul francez va dispune de padele pentru schimbarea vitezelor poziţionate în spatele volanului. Citroen DS3 R3 va debuta pe piaţa auto la sfârşitul acestui an.

Via | Citroen

Comentarii (1)

  • the hep
    sper ca asta nu e modelul WRC de uzina , pt ca 210 bhp dintr-un 1600 turbo sint cam putini pt o masina de competite
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru