Colecţia de maşini sport a lui Ralph Lauren, expusă la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.04.2011
Cele mai importante maşini sport din 1930 până în prezent vor fi expuse zilele acestea la Paris. Modelele de colecţie aparţin celebrului Ralph lauren şi se află în premieră în Europa.

Esential

17 automobile din colecţia lui Ralph Lauren vor fi expuse la Paris.

Parisul devine loc de pelerinaj pentru fanii modelelor istorice sportive începând cu data de 28 aprilie. Una dintre cele mai importante colecţii de maşini de epocă, aparţinând celebrului Ralph Lauren, va fi expusă zilele acestea în capitala Franţei, în cadrul Muzeului de Artă Decorativă.

Colecţia, aflată în premieră pe Bătrânul Continent, va include 17 automobile sportive istorice construite din 1930 şi până în prezent.

În comunicatul oficial care anunţă evenimentul, organizatorii susţin că "prin intermediul acestei colecţii, Ralph Lauren demonstrează încă o dată că automobilul este o adevărată artă, trasată de nume mari precum Bugatti, Alfa Romeo, Bentley, Mercedes-Benz, Jaguar, Porsche şi bineînţeles Ferrari, punctul culminant al expoziţiei."

Comentarii (10)

  • Opinie
    Impresionant! Masinile din pozele 5,8, 9 si 11 m-au lasat mut. Cea di poza 5 e favorita mea!
    3 0
  • zarnesteanu
    Nu ma dau in vant dupa clasice
    Daca ar fi sa aleg, 11 :)
    0 2
  • poza 5
    e un Mercedes Benz SSK, 7.1 Litri, 1931,unicatde

    de sus arata foarte bine, profilul, in schimb, este destul de anost sau comun, tipic masinilor din epoca respectiva
    2 2
  • ştie cineva ce model este ferrari-ul privit de sus şi care are un singur pe dreapta? poza 8
    1 0
  • un singur loc pe dreapta *
    1 0
  • @gelu - daca si ptofilul la ssk e comun....
    2 0
  • ferrari 250, Testa Rosa, 1958
    personal imi place F 250, Berlineta Lusso, 1963
    1 0
  • erata
    ferrari 375, 1954
    1 0
  • Firestarter
    Favorita mea :)
    Alfa Romeo 8C 2900 Mille Miglia 1938 (poza nr.7) Modelul este absolut fabulos insa trebuie sa il cautati pe google pentru a gasi imagini mai reprezentative ale acestuia. In acea perioada acest model era un fel de Veyron al zilelor noastre. Dealtfel, in acele vremuri, Alfa Romeo construia doar masini de curse a caror platforma devenea baza modelelor de strada exclusiviste realizate la comanda de diferiti carosierii. Un astfel de model costa astazi peste 4,5 milioane USD. A existat si in Romania o versiune Alfa Romeo 8C 2900 Touring care a apartinut Regelui Mihai. Din pacate nu se stie ce s-a intamplat pana la urma cu aceast exemplar. Cititi aici cateva informatii despre povestea acesteia: http://www.ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=516

    In poza 6, daca nu ma insel, este o Alfa Romeo 8C Monza din 1933, perioada in care Scuderia Ferrari era departamentul de curse al casei Alfa Romeo.
    1 0
  • @gelu
    ms!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru