Conceptul Honda OSM, prezentat la Londra

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 22.07.2008
Open Study Model (OSM) este noul concept Honda care prezinta imaginea ecologica si futurista a marcii.

Honda a dezvaluit un nou concept futurist in cadrul Salonului Auto de la Londra. Este vorba de OSM (Open Study Model), un model sport cu doua locuri si cu emisii scazute, pe care oficialii Honda l-au prezentat cu putin timp inainte ca un studiu de design pentru a promova imaginea ecologica a marcii japoneze.

Steve Kirk, purtatorul de cuvant Honda, a declarat ca OSM este doar un studiu de design si inca nu este nimic stabilit in privinta unei productii de serie. Kirk a mentionat faptul ca nu este vorba de succesorul lui S2000 in gama Honda, in ciuda faptului ca este un model cabriolet.

Producatorul nipon a creat OSM avand ca scop realizarea unui model curat si dinamic, aceste doua caracteristici regasindu-se atat la interior, cat si la exterior. Designul exterior prezinta linii fine si rotunjite, avand blocuri optice unice care pornesc de la calandru si ajung pana la deasupra pavilioanelor rotilor.

La interior, se remarca plansa de bord impartita in sectiuni care inglobeaza cele mai importante intrumente de bord usor accesibile de la postul de conducere.

Informatiile referitoare la parametrii automobilului sunt redate cu albastru aprins pe un fundal negru. Aceeasi nuanta deschisa de albastru este regasita si la nivelul tapiteriei din piele care include si parti de culoare alba. Levierul de comanda a transmisie semi-secventiale este pozitionat central, existand, de asemenea, posibilitatea de a schimba treptele prin intermediul padelelor din spatele volanului.

La standul Honda de la Londra sunt expuse si alte concepte si modele noi, precum hibridul sportiv CR-Z si modelul pe baza de celule de hidrogen FCX Clarity. Cele doua hibride noi sunt prezentate in varianta finala, oficialii Honda confirmand deja intrarea lor in productia de serie.

Via | Motor Authority

Comentarii (5)

  • superbă!! le dă lecÅ£ii de design celor de la bmw ÅŸi wv :))
    0 1
  • Honda
    intr-adevar este un model care merita vazut, dar, luandu-ne dupa civicul care e pe strazi de foarte mult timp si care la aparitie arata ca o naveta spatiala in comparatie cu modelele cu care concura, nu mi s-ar parea exagerat ca acest concept sa apara pe strazi in viitorul apropiat (de exemplu in primavara anului 2009)
    1 0
  • @tzaq

    ce design are vw????????
    chiar nu inteleg ce e de admirat la costructorul asta anost!
    0 1
  • Star Trek masina,si papagalii de la VW ,vine cu CC-ul
    1 0
  • Excelent!
    Arata foarte bine, este intradevar un concept deosebit, si... ESTE HYBRID sa nu uitam lucrul asta, sa lasam deoparte frica si teama pentru hybrid si sa recunoastem ca ele sunt viitorul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru