Constantin Stroe: "Dacia nu va suferi prea tare din cauza creşterii TVA "

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.06.2010
Vicepreşedintele mărcii Dacia consideră că producătorul auto din Mioveni şi furnizorii săi nu vor fi atinşi prea tare de creşterea TVA-ului, deoarece exportă 91% din producţie.

Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, a declarat că industria locală de componente auto şi Automobile Dacia nu vor suferi "prea tare" de pe urma creşterii TVA cu cinci procente începând cu data de 1 iulie 2010. Singurul motiv pentru care paguba cauzată de această masură a Guvernului nu este atât de gravă este faptul că Dacia exportă 91% din producţie.

"Dacă am fi contat pe piaţa romanească, efectele creşterii TVA ar fi fost neplăcute şi greu de suportat, însă cel puţin pentru anul 2010 avem contracte pentru export ce ne vor permite să trecem cu bine această perioadă. Piaţa românească e atât de căzută încât nu ştiu dacă poate să se ducă şi mai jos. Fără programul Rabla, vânzările de maşini ar fi fost de trei ori mai mici. Şi nu mă refer doar la Dacia, ci la toate mărcile.", a explicat Constantin Stroe.

Vicepreşedintele Dacia a precizat că măsura de creştere a TVA-ului cu cinci procente va avea efecte temperate asupra clientului final graţie programului Rabla. Aşadar, clienţii care cumpără un automobil nou prin intermediul acestui program pot obţine un discount consistent graţie faptului că un tichet Rabla are o valoare de 3.800 de lei.

Comerţul liber al tichetelor valorice pentru programul Rabla a dus la un preţ de aproximativ 1.000-1.500 de lei pentru un voucher de 3.800 de lei.

Constantin Stroe consideră că livrarea a 100.000 de automobile noi în România în 2010 ar fi o performanţă. În 2009, au fost înmatriculate 116.000 de maşini noi în ţara noastră, cu 59.3% mai puţine decât în 2008. Aşadar, 2010 ar deveni cel de-al treilea an de scădere consecutivă a pieţei auto din ţara noastră. Vicepreşedintele Dacia a precizat că o mare parte a industriei locale de componente auto este furnizoare pentru Dacia.

Via | 0-100

Comentarii (4)

  • nu, numa noi suntem cei care vor suferi
    8 2
  • noroc ca unii se descurca
    Nu pot importa ei cat putem exporta noi!
    6 0
  • lamba gheorghe
    tva
    cu cit creste pretul la laureatul de 1,4 din cauza tva
    0 0
  • romani
    a dat cartile pe fata...pentru dl stroe si dacia romanii sunt niste fraieri de care-si bat joc ei...pe mine m- a amanat cu 6 saptamani pana acum :(
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru