Constructorul german Karmann a declarat insolventa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.04.2009
Karmann, constructorul german specializat in fabricarea modelelor decapotabile, a declarat starea de insolventa.

Directorii companiei germane Karmann, cunoscuta pentru fabricarea modelelor decapotabile, au demarat procedurile pentru declararea starii de insolventa. Compania germana nu mai poate sa isi plateasca creditorii si este nevoita sa declare insolventa.

Karmann a fabricat sisteme de acoperisuri decapotabile si structuri de caroserie folosite la anumite modele cabrio. Compania germana a asamblat modele precum Audi A4 Cabrio si Mercedes-Benz CLK Cabrio. Constructorul german a colaborat si cu Renault, Opel, Peugeot si numerosi alti producatori europeni de automobile.

Potrivit sindicatului IGA Metall, nu mai putin de 3.470 muncitori vor fi afectati de declararea insolventei a companiei Karmann. Aceasta declaratie vine la doar o luna de cand producatorul german a oprit asamblarea de vehicule complete la fabrica sa din Rheine. Compania Wilhelm Karmann GmbH a fost fondata in anul 1901 si este cunoscuta pentru modelul Karmann Ghia, fabricat impreuna cu Volkswagen in anul 1955. Pana cand Volkswagen a inlocuit acest model cu Scirocco in 1974, Karmann a produs peste 445.000 unitati ale lui Ghia.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru