Corecţie dureroasă în Lituania: Un S-Klasse este distrus de un TAB

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.08.2011
Primarul din Vilnius a aplicat o corecţie dureroasă unui S-Klasse parcat neregulamentar pe o pistă de biciclişti. Scenariul ar putea fi binevenit şi în România.

În fostele ţări comuniste, ne referim aici şi la România, spiritul civic lipseşte cu desăvârşire. Tocmai de aceea este nevoie, de multe ori, de corecţii fizice aplicate cetăţenilor indisciplinaţi. Cel mai nou exemplu vine din Lituania, o ţară aflată multă vreme sub influenţa Rusiei comuniste.

Scăpată de sub opresiunea URSS-ului, ţara baltică se confruntă cu numeroase cazuri de încălcare a legii. Primarul capitalei Vilnius, Arturas Zuokas, încearcă să dea un exemplu de mobilitate ecologică cetăţenilor şi încearcă să folosească bicicleta. Ca şi în capitala noastră însă, pistele dedicate bicicliştilor sunt adeseori invadate de maşini care parchează neregulamentar.

Primarul a decis să ia măsuri drastice în acest sens. A demarat o campanie publicitară, care are în prim plan un spot ceva mai agresiv. Primarul urcă într-un transportor blindat sovietic, botezat BTR, şi trece peste un Mercedes W140 S-Klasse, parcat pe o pistă de biciclete.

Rezultatul nu poate fi greu de intuit.

După filmarea clipului Zuokas a declarat: "Am vrut să transmit un mesaj clar, prin care să se înţeleagă că nimeni, indiferent de averea impresionantă pe care o deţine, nu poate parca oriunde are chef, cu atât mai puţin pe pistele de biciclete".

Comentarii (22)

  • Super!
    Super tare! Si ca sa fie si mai tare,stiu o armata (a 14 a) care vinde pe sub "mana" o gramada de tehnica militara!
    La pretul cerut orice primarie si-ar permite unul!
    Eventual cu munitia aferenta fac cinste eu!:))
    27 6
  • Im dea
    Ar fi ceva sa treca dm. Oprescu la bordul unui TAB prin Dorobanti si sa faca cateva corectii, as vrea sa vad asa ceva, acum sa nu dea peste Range-ul lu' EBA, nu mai zic de vreun Syda' sau Cocos' ...
    Avem si noi multi in genul proprietarului de W140, ati observat asta in clip?
    Respect primarului din Vilnius.
    22 6
  • Alex Radoi
    Insa in Vilnius, dupa cum se vede, pistele de biciclete sunt PE CAROSABIL, ca si in Londra, fiind singura solutie practica pentru a-ti face treaba cu bicicleta.

    Pistele de biciclete nu au ce cauta pe trotuar.

    Sunt inutile in felul asta. (Sunt utile pistele amplasate pe trotuar la nemti, olandezi si tarile nordice, fiindca acolo infrastructura a fost de la inceput astfel conceputa, incat sa fie loc pentru toata lumea.

    La noi insa, ai 2 variante: 1. Te lovesti de pietoni pe trotuar; 2. Mergi pe sosea si se injura toti soferii (eu aleg varianta 2 ;) )
    25 5
  • Tembelus Rex
    Imi place la nebunie
    Imi place, place, place..........vreau si la noi asa corectii please!!!!!!!!
    18 3
  • vrajeala cusuta cu ata alba...

    de ce nu au facut asta cu celellate masini care erau in poze...

    proprietarul era prea "pasnic"!!

    s classe ala nu e mare paguba la cat valoreaza...



    oricum DE APLAUDAT IDEEA!!


    in romania ar trebui folosit tancul!!
    5 4
  • oameni redusi mintal........
    ce vina are masina ca a fost parcata in locu interzis........de ce au distruso....asa ca sa demonstreze ca nau creier in cap........
    daca voiau sa aplice o corectie dureroasa soferilor trebuia sa le retina pe viata dreptul de a mai conduce si gata..........
    astea sunt ideei de comunisti imputiti........ca si cum........nu cooperezi te ucidem......
    16 33
  • din imagini se vede ca totul e regizat
    22 3
  • @tzenu_bmw
    dupa cum stii si in romania deciziile "pe viata" sunt revocabile, dar mai ales in tarie ex-sovietice. Permisul suspendat se rezolva cu o "vorba buna".
    Normal ca-i regizat, mai ales ca nu a trecut peste un ferari dar a trecut peste un mercedes destul de vechi, de cateva mii, dar chiar si asa, mediatizat puternic poate avea un impact asupra mentalitatii oamenilor. Oricum este mult mai bine decat nimic.
    15 0
  • In stirea originala se specifica ca masina a fost cumparata pt actoria asta de primarie. Deci este o campanie de imagine (una destul de slaba de altfel), nimic mai mult.
    8 5
  • DOAMNE
    E asa de greu sa cititi ca e un fel de "spot publicitar" ? Doamne fereste.
    15 1
  • Mircea
    Idiotule care ai scris articolul
    Daca in ROMANIA ar fii locuri de parcare s-ar parca pe ele. Daca nu sunt unde sa parchezi mai boule?
    Astept raspuns cu ardoare.
    0 7
  • Merc Driver
    @ Alex Radoi
    Tu ai fost vreodata in Londra, injinierule? Sunt piste si pe trotuar si pe strada.
    0 3
  • @Mircea
    Bou esti tu, e plin locuri de parcare in oras. Trebe doar sa iti petreci 5-10 min sa gasesti un loc, asa cum e si in Germania si peste tot. Nu mi s-a intamplat in viata mea de Bucurestean sa trebuiasca sa parchez in centru, periferie, Militari, Rahova, Dr. Taberei, Calea Mosilor si sa fiu obligat sa pun masina pe pista de bicicleta in alt loc nepermis.

    Daca tu faci asa, probabil ca nu o sa ti-o calce nimeni cu tabu, dar sa nu te surprinda daca, intr-o buna zi, o gasesti cu pana la roti, zgariata cu cheia sau fara oglinzi retrovizare.
    5 1
  • Nu o sa se intample asta la noi
    pt ca masinilie parcate pe pista sunt chiar cele ale primariei (vezi Primaria Sector 5 si Primaria Generala a Capitalei)
    2 2
  • andrei
    @ mircea
    cauti loc pana gasesti, ghinionul nostru ca ne-am nascut in kktu asta de tara da nu parchezi ca un cretinoid handicapat sa incurci circulatia ca si asa ii destul de incurcata
    7 0
  • herghe
    locuri de parcare
    Daca nu gasesti un loc de parcare, exista totusi variante mai putin deranjante pentru ceilalti participanti la trafic. Printre aceste locuri nu se numara trecerile de pietoni, banzile cu linie continua, banda a doua nici macar cand prima este ocupata samd. Taranul de oras trebuie sa opreasca fix unde este magazinul in care are vreo treaba si crede ca avariile ii scuza nesimtirea. Cei de la ridicat masini astfel de nesimtiti ar trebui sa penalizeze. Dar pentru asta, n-ar trebui sa fie din acelasi aluat!
    2 0
  • mda.. prea frumos
    mi se pare cea mai potrivita reactie la nesimtire! Raspuns pe masura! Va mai aduceti aminte de una care parcase pe linia de tramvai si a blocat toata circulatia prin centrul Bucurestiului vreo 2-3 ore, sau alta care a parcat in poarta unui spital de nu mai puteau intra ambulantele??? pentru retardatii astia nu ai alta masura, pentru ca ei nu vor intelege niciodata altfel, pentru ca vocabularul lor e redus, precum si gradul de inteligenta. Doar cu parul...cand doare, nu mai face... :D
    Il felicit pe acel primar si mi-as dori tare sa vad si eu un primar in Romania care sa aiba "ouale" alea, sa faca macar si o reclama in genul asteia.
    6 0
  • mircea
    Sa imi aratati si mie locurile alea de parcare libere pe care le stiti
    Eu personal nu parchez masina pe locuri nepermise (doar din grija pentru ea), dar nu vedeti ca nu ai unde sa parchezi. eu parchez la 500m de bolc.
    ia parcati si voi asa si sa va vad cand ploua cu e. cand or sa fie locuri de parcare atunci sa comenteze astia de scriu ca n pot sa le zic jurnalisti.
    Asta de a scris articolul mai are sa scrie :"Romanii sunt niste vitezomani" si e treaba bine facuta. O sa spuneti si voi : "lasa ca asa e, deaia sunt accidente". Pai daca mergi cu viteza legala in romania iti trece viata.
    2 2
  • AndreiRN
    Barbarism
    Absurd si prostesc.
    Acest primar sa comportat exact ca pe vremea comunistilor.
    Abuz de putere.
    Daca masinile sunt parcate ilegal exista legi care sa aiba grija si masini de remorcat sau multe alte metode LEGALE.
    E trist ca automarket suport astfel de barbarism.
    0 3
  • PRRRRRR,HOOOOO!
    "edilul"nu face decat campanie publicitara intr-un spot mai agresiv,cit despre folosirea tehnicii militare de orice fel este de neconceput intr-o situatie reala
    p.s. daca in portbagaj se afla inchis un maidanez?
    0 2
  • parcare, parcare , parcare...
    atata vreme cat populatia creste si proportional nr masinilor n-o sa fie in veci locuri de parcare pt toti
    1 0
  • ha ha ha
    Aaaa ...
    ... alarma, n-are ? Si cum sa treci cu tabul peste masina omului ?Iar ala de iese afara din magazin nu parea a fi proprietarul masinii ... daca era masina lui reactiona altcumva ..Si S -ul este cam vechi ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru