Corvette C8 va avea motorul poziţionat central

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 08.08.2010
Oficialii GM vor ca cea de-a opta generaţie a lui Corvette să dispună de un propulsor V6 poziţionat central.

Fanii lui Chevrolet Corvette se vor bucura în curând de cea de-a şaptea generaţie a acestui model care va avea un design nou, mult mai atragător şi mai agresiv. De asemenea, oficialii americani pregătesc o supriză şi mai mare pentru împătimiţii brandului. În cadrul unui interviu acordat de inginerii Saab pentru jurnaliştii de la Autocar, suedezii au declarat că în trecut au lucrat în colaborare cu GM la o transmisie cu dublu-ambreiaj pentru un model Corvette al cărui motor va fi poziţionat central.

Cutia de viteze a fost concepută pentru a putea suporta un cuplu motor de 800 Nm cu 20 Nm mai puţin decât actuala generaţie a modelului american. Au existat zvonuri conform cărora Chevrolet finalizase încă din 2008 proiectul pentru un Corvette cu motor poziţionat central, însă acesta a fost anulat din cauza situaţiei financiare nefericită de la GM.

Ultimele zvonuri care vin din curtea gigantului american spun că cea de-a opta generaţie a lui Corvette va debuta în cinci ani, iar modelul acestora va beneficia de serviciile unui agregat poziţionat central.

În condiţiile actuale, când majoritatea constructorilor duc o politică de downsizing, oficialii GM vor să renunţe la unitatea V8 de 6.2 litri pentru un propulsor V6 asistat de turbocompresoare.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • flexusz28
    Oare asa o fi mai bine?
    Oare din ce puncte de vedere este mai bun un V6 Turbo decat un V8 aspirat?
    - CONSUMUL mixt este acelasi sau neglijabil mai mic la aceeasi putere DAR cu turbo nu ai cuplul la turatii mici si raspunsul la pedala...
    - caldura generata de un V6 Turbo/Biturbo va fi mai mare si necesita mai multa racire si izolare termica
    - costurile si complicatia de proiectare si incadrare ale unui motor V6 cu 4 supape pe cilindru plus sisteme turbo/bi-turbo plus electronica necesara controlului lor este mai mare zic eu decat un motor simplu 2 supape/cilindru V8 aspirat
    - performanta pe strada a unui motor turbo fata de unul aspirat cu aceeasi putere finala este mai mica dat fiind livrarea cuplului si a puterii mai bine pe zona de mijloc a unui motor aspirat, deci putere PRACTICA mai putina la aceeasi putere MAXIMA.

    Pana la urma decizia se ia dupa "trend" si dupa "imaginea" generata de diversele grupuri de interese. Motor mare e rau, e prost, mic e bun, salvezi planeta!

    Daca pana si masinile de performanta incep sa adopte aceste concepte manipulatoare mi-e teama ca viitorul ne rezerva o intoarcere in timp catre vremurile in care exista un singur model cu un singur motor, construite in cel mai ieftin mod posibil. Vom avea toti Global Car, 3 cilindri 100 cp, variante fiind caroseria de oras, de drum si coupe.
    8 2
  • ce prostie
    cred ca ai dreptate 100%
    5 2
  • turbo
    flexusz28 cum poti spune ca un turbo are mai putin cuplu la turatii mici decat un aspirat ?? Tocmai asta e diferenta majora intre ele... Cu raspunsul la pedala sunt de acord, e mai instant si puterea e livrata liniar la aspirat, dar la partea cu cuplul e foarte gresit.

    Spre ex BMW M3 e90/92 4.0 V8 cuplu max 400Nm la 3900RPM, BMW e90/92 335i 3.0 L6 turbo 400Nm intre 1200!! - 5000

    Turbo lag-ul e practic inexistent la majoritatea motoarelor de ultima generatie, mai ales la cele cu geometrie variabila.

    Si eu sunt fan al motoarelor aspirate, pentru simplitate, feeling fiabilitate etc dar trebuie apreciate si cele turbo
    4 0
  • flexusz28
    saw accept ca ai dreptate si tu partial, insa nu pot spune ca am avut contact prea mult cu masinile extrem de moderne turbo. Din experienta mea insa la drag race cand aveam 300cp (am upgradat motorul acuma) am scos timp mai bun decat bmw 335i tot de 300cp, greutatea probabil tot pe acolo 1500kg... Acuma spune-mi tu unde este acel incredibil cuplu si unde e smecheria cu 2 turbine serie, tehnologia moderna, etc, cand un motor cu 2 supape/cilindru, 50hp/L, vechi de 14 ani, tot vine in fata?
    1 0
  • kumite
    @flexusz28
    Admir Hemi.Ceva extraordinar de simplu,extraordinar de puternic si foarte fiabil.
    Toate cele bune!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru