Corvette Z06 modificat de Romeo Ferraris

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.10.2010
Romeo Ferraris a pregătit un kit de performanţă pentru Corvette Z06. Mulţumită acestuia, modelul american produce 677 de cai putere şi dezvoltă 823 Nm.

Esential

677 de cai produce creaţia lui Romeo Ferraris

Casa de tuning italiană Romeo Ferraris a prezentat publicului un pachet de performanţă pentru Corvette Z06. Modelul american dispune de propulsorul V8 de 7.0 litri care în mod normal produce 512 cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 637 Nm. Tunerul a pregătit pentru Corvette Z06 un compresor nou şi un intercooler mult mai performant. Totodată, italienii au recalibrat unitatea ECU şi au înlocuit sistemul de evacuare cu unul sport.

În urma acestor modificări, agregatul V8 al lui Z06 este capabil să livreze 677 de cai putere, la o turaţie de 6.000 rpm şi poate dezvolta un cuplu motor de 823 Nm, la o turaţie de 4.950 rpm. Pentru a putea ţine în frâu cei 677 de cai, Romeo Ferraris a optat pentru discuri de frână de 380 mm. În urma acestor schimbări, performanţele lui Z06 au fost îmbunătăţite. Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 3.3 secunde, iar viteza maximă ajunge la 340 km/h.

La exterior, Corvette Z06 a primit jante de 20 inch şi câteva elemente aerodinamice din fibră de carbon.

Italienii nu au uitat nici de interiorul modelului american. Ei au pregătit un volan sport "Commando", scaunde de provenienţă Recaro, iar plasticul a fost înlocuit cu piele. Preţul pentru acest pachet de performanţă nu a fost încă anunţat de tunerul italian.

Via | WCF

Comentarii (5)

  • flexusz28
    "Un compresor nou şi un intercooler mult mai performant" ?
    Parca Z06 avea 7.0L aspirat :)
    1 0
  • e o distractie sa mergi cu ea repede ... pozitia joasa , sunetul motorului seduce pe oricine ... dar la cat costa una d-asta NEMODIFICATA e mai bine sa iei Audi TT RS si sa-i faci tuning MTM , in total ajung la aceiasi bani , insa arata mai bine , datorita Quattro e mai manevrabila si merge mai bine pe zapada ( daca nu e adanca si ai pneuri de iarna ) , ai avantajul taxei pe cmc ( are 2.5 litri ) si sa nu uitam de consum
    6 4
  • ce volan mutant :|
    1 1
  • @adrianosfidi
    Ce comparatii faci... Corvette Z06 e un concurent pentru Viper, Ferrari 599 sau chiar 458, fiind supercarul pe care America il fabrica de peste 50 de ani.Mai exista o versiune extrema-ZR1(647CP) care costa cat un TT RS tunat la MTM, dar care sterge cu acesta pe jos, iar in privinta acceleratiei si reprizelor, nu stiu daca sunt 7-8 masini europene care sa-i faca fata(ar fi 599GTO, 911 GT2 RS, 458Italia poate...).Si apoi e senzatia data de masina, pe care niciun TT nu ti-o poate oferi, cu tot cu tractiunea lui integrala.Ma indoiesc ca ai condus vreuna din cele doua masini...
    4 3
  • @bernd
    n-am zis ca se compara , doar ca e o alegere MULT mai buna , in afara ca prinde suta mai incet cu 0.6 secunde ; uite aici : http://www.automarket.ro/stiri/mtm-l-a-facut-pe-audi-tt-rs-si-mai-puternic-33714.html
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru