Crestere de 28.6% a vanzarilor Dacia in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.07.2009
Primele sase luni ale anului au adus o crestere nesperata pentru constructorul roman. Potrivit statisticilor oficiale, Dacia a livrat cu 28.6% mai multe unitati decat anul trecut.

Dacia confirma inca o data parcursul foarte bun in Europa, brandul romanesc anuntand oficial o noua crestere importanta a vanzarilor. Potrivit informatiilor puse la dispozitie de oficialii romani, constructorul din Mioveni a reusit sa vanda in primul semestru, in Uniunea Europeana, Elvetia, Norvegia si Islanda 117.131 de unitati, ceea ce se traduce intr-o crestere de 28.6% a vanzarilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Si in luna care tocmai s-a incheiat Dacia a bifat o crestere de 58.2% a vanzarilor pe piata europeana, reusind sa livreze un total de 27.144 de masini. In aceste conditii, Dacia se poate mandri cu cea mai importanta crestere de acest tip din intreaga Europa. Comparativ cu cifrele inregistrate anul trecut, cand Dacia a vandut in primul trimestru doar 91.000 de unitati si in luna iulie un total de 8346 de unitati, rezultatele recente sunt cu mult peste vechile performante.

Constructorul roman a reusit sa isi imbunatateasca vanzarile in mare parte multumita programului "Rabla" implementat de majoritatea guvernelor europene, in conditiile in care piata Batranului Continent a scazut ingrijorator, cu 11% in primele sase luni ale anului.

via | Mediafax

Comentarii (1)

  • Marius_New
    Despre Dacia
    Explicatia este simpla. In economie exista o regula interesanta, printre altele......anume....."de multe ori, ieftinul bate scumpul".
    Iata ca francezii au mizat corect si au castigat cu acest concept low-cost.
    Din punctul acesta de vedere......jos palaria!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru