Criza economică pune sub semnul întrebării soarta mezinului Porsche

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Porsche priveşte cu prudenţă următorii ani. De teama unei noi crize economice, germanii amână lansarea unui model sportiv nou, poziţionat sub Boxster.

Deşi se bucură de o evoluţie pozitivă anul acesta, Porsche nu renunţă la prudenţă şi încearcă să îşi adapteze planurile de viitor la o posibilă criză economică. Germanii au susţinut că nu se hazardează să lanseze în viitorul apropiat sportiva entry-level poziţionată sub Boxster, despre care se vorbeşte.

O susţine însuşi Mathias Muller, CEO-ul Porsche, într-un interviu pentru Financial Times. Acesta susţine că noul model va prinde viaţă doar dacă recesiunea nu va exploda din nou în Europa. În prezent, casa germană încă evaluează proiectul, realizarea acestuia nefiind programată mai devreme de 2014.

"Criza financiară e reală şi nu o putem ignora. Trebuie să vedem în ce măsură ea ne va conduce spre o nouă criză economică. Dacă toate aceste previziuni se vor adeveri, recesiunea va avea un impact puternic asupra industriei auto, iar strategia noastră va fi nevoită să se adapteze", a declarat Muller.

Tot el a susţinut că o decizie privind viitorul mezinului Porsche va fi luată abia la finele lui 2012.

Chiar şi fără un model entry-level, Porsche va reuşi să facă faţă obiectivelor impuse în urmă cu câteva luni. Muller susţine că lansarea lui Cajun, SUV-ul compact bazat pe Audi Q5, va impulsiona vânzările Porsche şi va duce la atingerea ţintei de 200.000 de unităţi produse pe an, până în 2018.

O importanţă deosebită o va avea şi piaţa din China, unde Porsche livrează în prezent o treime din producţia sa şi unde, pe viitor, intenţionează să deschidă o uzină.

Comentarii (3)

  • Cineva
    Sa se mute draq in CHINA cu totul. Nu o sa mai cumpere nimeni masini
    scumpe facute in CHINA in afara de asiatici. Chiar daca se respecta calitatea, e o chestie de prestanta.....Porsche made in CHINA = grotesc.
    4 5
  • @ cineva
    Made in China
    Unde se fabrica toate telefoanele iPhone ? Si nu se vand cumva ?
    6 1
  • HA HA HA!!!
    Au ramas astia fara bani!!!
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru