Cursa de 24 de ore de la Le Mans... pe bicicleta

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 05.08.2009
In 22 august va incepe prima editie a cursei de 24 de ore de la Le Mans pe bicicleta. Este vorba de un concurs pe cat de fascinant, pe atat de dificil.

Circuitul Bugatti din Le Mans, cel pe care se desfasoara in fiecare an celebra cursa de anduranta de 24 de ore, va gazdui la sfarsitul acestei luni o competitie identica din punctul de vedere al timpului de parcurs, doar ca totul va avea loc pe... bicicleta. Startul cursei de 24 de ore pe bicicleta la Le Mans va avea loc in 22 august la ora 15 locala, urmand ca steagul de la linia de sosire sa fie fluturat a doua zi, la aceeasi ora.

Conform primelor estimari ale organizatorilor, cursa va avea la start 3000 de participanti care se vor incumeta sa "inghita" repetat cei 4185 de metri ai circuitului Bugatti. Conform regulamentului, la cursa pot participa atat concurenti solo, cat si echipe de doi, patru, sase sau opt concurenti, indiferent de sex. Singurele cerinte pe care trebuie sa le acopere concurentii vor fi detinerea unei biciclete proprii si dovada faptului ca au implinit 18 ani pana la startul intrecerii. Taxa de inscriere in concurs merge de la 250 de euro pentru un singur participant pana la 800 de euro pentru o echipa formata din opt concurenti.

Eviednt, inscierea nu este limitata de tara de origine, astfel ca si romanii se pot inscrie, cu conditii achitarii taxei de participare pana in 10 august.

Printre vedetele care si-au anuntat participarea la competitie se numara si Stephane Sarrazin, cel care a reusit sa se claseze pe locul al doilea in editia 2009 a cursei auto de 24 de ore de la Le Mans, la volanul unui Peugeot 908 HDI.

via | Le Mans 24h Velo

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Dunlop..........
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru