Dacia Duster iese pe piata in luna mai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.01.2010
Dacia Duster va fi dezvaluit in premiera la Geneva si va fi lansat in Romania in luna mai. Pretul oficial nu este cunoascut inca, dar acesta va fi mai scazut decat al tuturor modelelor concurente.

Dacia va aduce la Salonul Auto de la Geneva, in premiera mondiala, SUV-ul Duster, modelul urmand sa fie mai apoi comercializat in Romania. Potrivit unor declaratii oficiale facute de Jaques Chauvet, presedintele consiliului de administratie al Dacia, SUV-ul va putea fi testat de jurnalisti in luna aprilie, urmand ca o lansare comerciala sa aiba loc in mai.

Despre pretul de la care va porni modelul 4x4, Chauvet nu a spus decat ca va fi o valoare foarte buna, raportul fiind acelasi cu cel al modelului Logan. Nu exista informatii nici despre numarul de unitati pe care francezii vor sa le produca anual la Pitesti, Chauvet declarand ca exista in prezent o flexibilitate mare a capacitatii de asamblare, care se va adapta in functie de cerere.

Planurile de viitor ale constructorului roman de automobile sunt din ce in ce mai indraznete, Fabrice Cambolive, directorul comercial Dacia lasand sa se inteleaga saptamana trecuta ca sunt luate in calcul alte doua noi modele. Chauvet nu a oferit prea multe detalii in acest sens, insa a recunoscut ca Dacia isi mentine filosofia low-cost, incercand sa pastreze un pret redus.

via | mediafax

Comentarii (30)

  • Dacia
    Bravo Dacia!Sa fie cu noroc!Uite asa mai au si romanii cate un loc de munca pe foamea asta.
    45 0
  • sa fim obiectivi ,pt. dacia e un salt bun .designul e ok aripile bombate ii da un aer de nissan.in rest...e ok.si hai sa fim realishti cati nu v-ati cumpara-o la maxim 15000-16000e.exceptie ,cei care au pretentii mai rafinate si bani cu nemiluita...dar pt. nivelul de trai din europa de est eu zic, ca per ansamblu e in regula.nu-mi place loganu dar asta ,da.daca ash avea banii necesari(maxim15000)ash lua-o
    25 3
  • florin
    Arata mai bine decat Tucson sau Sportage, care cred ca-i vor fi concurenti. Daca este si mai ieftina are toate sansele sa se vanda foarte bine in Europa.
    Nu ar fi rau daca s-ar putea opta pentru un motor de vreo 150 CP.
    36 0
  • Razica
    007
    cum ? au disparut agentii secreti din clipurile cu dacia ?
    20 5
  • LR
    La un motor de 150 CP s-ar "asorta" si o cutie in 6 trepte, eventual cu dublu ambreiaj. Dar atunci s-ar da peste cap preturile...
    18 34
  • georgemed
    pacat ca au amanat prea mult lansarea ca tare imi place masinuta. sincer am vrut din toata inima sa iau un duster dar si rabdarea are o limita.
    13 4
  • @lr
    2.000 de euro cat costa cutia cu dublu ambreiaj, nu costa toate optiunile adunate de la Dacia mai omule! La varsta ta ar trebui sa fii mai realist ! Si daca nu stiai, cutia dsg reprezinta un procentaj mic din vanzarile skoda/vw. Oricum valorile si principiile Dacia sunt altele. Apropo: Duster dispune de cutie in 6 trepte la motorul 1.5 105cp.
    35 2
  • @georgemed
    chestiune de perceptie... nu au amanat lansarea, ci doar au dezvaluit informatiile despre model mai devreme... rabdare! :)
    15 0
  • cornel
    pret
    Daca iese undeva la 15-16000 euro in versiunea de echipare 4x4 cu un motor cat de cat decent, cred ca multe marci o sa aiba probleme. Insa nu cred ca se va intampla acest lucru pentru ca si-ar face concurenta si nu ar mai vinde Qashqai si Koleos.
    3 29
  • biiiiiiine
    Da. Este un Qashqai "mascat" cu cateva detalii. Daca Nissan a ratat volumele de vanzari preconizate pentru Qashqai singura varianta de salvare a grupului este un alt model cu un pret mai mic. Daca va avea un motor diesel 1.5 dci de 100 cai va fi OK. Chiar SUPER OK. Aici va fi si diferenta fata de concurenta. Cine va vrea 150 de cai va mai afunda mana in buzunar si va mai scoate 2-3000 de nEuro.La asta se vor mai adauga, din partea casei si dotarile superioare ale gamei. Toate declaratiile de presa de pana acum au subliniat ca va fi un model in spiritul Loganului. Adica suficienta la superlativ ! Ma astept la un 12000 de Euro. La 15000 sunt multe alte modele si nu se prea vand.
    13 1
  • @cornel
    Qashqai si Koleos se adreseaza unui alt tip de clientela (exact cum e cazul Logan-Symbol) . Credeam ca ati invatat lectia pana acum.
    Qashqai si Koleos vin cu dotari premium gen card Maini libere , BOSE sound system si motoare puternice (2.0 dci 150 / 175 cp). Sunt masini pentru cei care vor imagine de marca. DUSTER va fi in consecinta pe un segment de pret diferit.
    28 0
  • Daca Duster te scoate din casa pe zapezi asemanatoare cu cea de azi merita toti banii .... iar daca are un sasiu / suspensie rezistenta la gropile romanesti chiar va deveni un " best-buy" pentru romanii care dau mai mult de 6300E pe o masina ( parca 6300E era pretul de referinta la loganul ala cel mai ieftin )

    Motorul de 105 cai este mai mult decat suficient avand in vedere ca masina nu va fi cu mult mai grea decat un Megane :)
    20 0
  • @unckle
    5.900 euro e cel mai ieftin Logan (fara remat).
    9 0
  • BogdanS
    Go DACIA
    Super tare Dusterul. Sustin Dacia si ma bucur ca avem o marca romaneasca (cel putin cu numele) ce a crescut si ne face cunoscuti pe mapamond in modul pozitiv.
    Sa ne uitam la UK si sa devenim la fel de mandrii de marcile noastre asa cum sunt si ei de ale lor.
    Numai bine.
    17 1
  • un posibil succes
    bv pentru cei ce au gandit duster,acest model are toate sansele sa aiba succes in gama lui exact cum a avut loganul,sper ca au schimbat injectoarele alea nenorocite,in rest numai bina
    12 1
  • wow
    WOW! Pate sa mearga pe asfalt si pe un drum forestier neted. Incredibil ...
    5 24
  • Motor slabut
    Ar fi de preferat un motor diesel cu un cuplu mai sanataos (de ex: 130 CP cu un cuplu de minim 180 N/m). Pentru o masina de teren este absolut necesar. Nu e cazul de performante mai mari dar slabiciunea motorului (ii va fi foarte greu in pante, la iesirea din noroi sau chiar la iesirea dintr-o groapa ceva mai adanca) s-ar putea sa lase loc de rezerve in randul potentialilor cumparatori. Iar faptul ca se va folosi tot de motorizarea destul de veche promovata de Renault pentru masinile fabricate DACIA (consumatoare de benzina in exces, vezi randament motor de 105 CP!) nu e de natura sa ridice entuziasmul clientelei.
    3 22
  • Pt SAM
    Daca vrei un motor cu peste 180 NM vezi ca 1.5 dci de 105cp are 240 Nm la 2000rpm, e suficient?Eu cred ca da in conditiile in care greutatea masinii este sub 1300kg.
    19 0
  • semtex
    :))
    @gaby
    Nu e vina noastra ca tu nu stii ce inseamna "All Mode 4x4" si ca n-ai avut nici macar o zi in viata ta activitati "outdoor" cu un tot-teren...
    16 1
  • 4x4
    @unckle

    Cum să nu te scoată din zăpadă, când micuţul Ignis cu tracţiune 4x4 permanentă cu vâscocuplu (oarecum similar cu Auto de pe Duster) poate să iasă din troiene?

    Eu parchez maşina în locurile în care nu s-a curăţat zăpada.
    Până la 30 cm de zăpadă nu-i nici o problemă.

    Duster mai are în plus modul Lock pentru condiţii grele (zăpadă, noroi) aşa că o să facă legea în condiţii de aderenţă scăzută, echipată cu cauciucuri adecvate.

    Motoarele nu sunt mari întradevăr, dar nici masa maşinii nu e prea mare aşa că se va descurca. Ignis are 1100 kg şi un motor de 99 de cai şi este destul de sprinţar.

    Referitor la preţ, Suzuki Ignis 4x4 varianta de vârf (motor pe benzină) cu toate taxele a fost aproape 15000 EUR (aşa cum este acum SX4).

    Dacă Duster se încadrează în acest preţ în versiunea de vârf (motor pe benzină) va da lovitura pe piaţă.
    20 1
  • dacia duster
    este buna masina.poate cineva sa-mi spuna cum se cumpara primele serii?.cu inscriere sau ...altfel
    5 0
  • ha ha ha
    HAAA
    SUPER MASINA.ASTEPTAM SA O VEDEM CURIND PE DRUM.
    4 0
  • Superb
    De abea astept sa apara.O sa o cumpar imediat,imi place enorm,dar sa fim realisti...dacia tot dacie ramane....am citit mai sus ca ar dori cineva motor de 150 CP....hai sa fim seriosi....Romanul e adevarat s-a intrecut pe el insusi la masina asta dar totusi,si hai sa nu uitam ca daca nu era Renault noi tot la 1300 si berlina ramaneam
    5 10
  • Semtex
    "dacia tot dacie ramane" Adica? Ce reprezinta Dacia pentru tine?
    10 0
  • totusi ar trebui si un motor de 1.9 dci si dacia duster ar fi o masina foarte reusita plina de putere
    2 4
  • marsius
    Foarte frumoasa pt dacia. nici mie nu i-mi palce loganul, dar dusteru e reusit, poate cu dotari full, minim 100cp si alta culoare ar fi ok la 15K euro. oricum daca as avea mai multi bani as merge tot pe AUDI :)
    1 5
  • @ Razica
    Pai toti agentii 007 s-au mutat la Opel. Acum vor sa se dea si cu Astra...
    1 3
  • Nostradamus
    Va spun de acum:
    Dacia Duster e o masina care va lasa lumea auto cu gura cascata...
    si stand ei asa ca la dentist, Dacia va spune "priviti si invatati !"
    7 0
  • florint
    7 locuri
    Scriu pt a doua oara..nu stiu din ce motiv ... dar primul post scris pe acest site a fost sters( poate nu am injurat sau nu am laudat bmw si alte masini sh la sectiunea masini noi marca Dacia). in fine, ma intereseaza daca acest model va fi disponibil in varianta cu 7 locuri sau daca sa vehiculat vreun zvon in aceasta privinta, pt ca daca va aparea si un astfel de model eu il voi cumpara. Mult noroc si mai multa atentie la volan pt ca traim intr-o tara in care foarte multi au legea lor.
    2 9
  • cristi
    dacia duster
    Daca nu sa mai vinde Qashqai si Koleos nu-i problema pentru ca daca Dacia-Renault este aliata cu Nissan tot acolo ajung banii ca Duster 4x4este pe schelet Qashqai!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru