Dacia Duster se anunta un succes: dealerii fac liste de asteptare

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.02.2010
Asteptarea pentru Duster a dus la crearea de liste de asteptare si precontracte pentru achizitia primului SUV din Mioveni. Livrarile incep in aprilie.

Dacia Duster, primul SUV din istoria constructorului din Mioveni, a creat liste de asteptare si precontracte inainte de lansare. Duster este primul SUV 4x4 low-cost, este bazat pe platforma lui Logan si este asteptat de clienti inca din anul 2008, cand au aparut primele zvonuri care anuntau un asemenea model de la Dacia. Versiunea de productie a acestui model debuteaza public la Salonul Auto de la Geneva, iar vanzarile in Romania sunt asteptate sa debuteze in lunile mai-aprilie.

Duster a atras deja o serie de clienti care au platit un avans de 5.000 de lei catre unii dealeri si au semnat un precontract. Astfel, clientii respectivi s-au inscris pe o lista de asteptare si vor fi primii care vor intra in posesia unui Dacia Duster in Romania. In cazul in care clientii se razgandesc, dealerii le returneaza avansul in intregime. Desi dealerii nu au inca pretul lui Dacia Duster, acestia fac deja rezervari pentru SUV-ul din Mioveni, urmand sa afle lista completa de preturi la finele saptamanii viitoare.

Primele exemplare Dacia Duster vor fi livrate clientilor in prima parte a lunii aprilie. Prezentarea lui Dacia Duster in cadrul retelei locale de dealeri va avea loc pe data de 6 martie, cand vor fi communicate si preturile oficiale.

Cei de la Dacia se asteapta sa asambleze circa 60.000 de modele Duster in decursul acestui an daca volumul total va urca la 250.000 de masini, ceea ce l-ar pune pe Duster pe locul trei ca volum in cadrul productiei Dacia.

Via | ZF

Comentarii (28)

  • va fi un crossover la preturi de clasa mica... cum sa nu se inghesuie lumea?!
    45 2
  • Duster
    Bravo Renault inca o lovitura norocoasa cu Duster-ul.Bagati mare si in Germania sa avem si noi pa aci pe la Pitesti unde sa dam la saiba.
    25 1
  • Duster
    Bravo Gigi ai zis bine, chiar daca multora nu le place Dacia, e bine ca e de munca, la asta nu se gandeste nimeni, doar fitosii si cocalarii care-si iau masini rulate cu peste 100.000 km la bord, si se dau smecheri si dupa un an stau cu ele pe dreapta ca n-au bani pentru reparatii.
    Bravo Dacia, daca ai scoate si o masina mai mare decat Loganu ai fi in top.
    Succes tuturor ce cred in brandul nostru.
    Abia astept sa vad Duster-ul.
    29 4
  • Marius
    Bravos Dacia!
    Desi am fost unul dintre cei care au criticat foarte dur Dacia Duster, ma vad nevoit sa recunosc ca am gresit.

    1.Uite o firma romaneasca, respectabila, care reuseste sa "rupa gura targului". Ce dracu, in afara de masini ieftine, grau, porumb si femei dezbracate.....altceva nu prea mai produce Romania.
    Jos palaria pt Dacia!

    2.Mai mult ca sigur au anuntat la vrajeala un pret de 15000 euro. E o chestie de marketing. Dupa cateva luni or sa-l coboare la 10 000 - 12 000........si sa vezi ce baga dacia "carbuni la greu".

    3.Masina asta o sa se vanda. Nu e ea foarte reusita ca design, dar va fi apreciata de firme, fermieri, tineri care-si doresc un mic gipan, navetisti, etc.
    Si la urma urmei, exista o vorba - "Daca se poate, de ce sa nu se poata?" ;P
    22 2
  • Gogule te asigura ca...
    presa de specialitate si marea majoritate a oamenilor au o parere buna despre Dacia Duster. Cei care dau comentarii negative sunt in minoritate, iar obiectiile lor pot fi demontate rapid :)
    34 2
  • deisia daster
    hai frate...cum sa nu ai comentarii negative la o masina a carui interior are pe plansa de bord plastic in culoarea lemnului?
    doar chinezariile alea, copii dupa alte branduri mai mari au asa.
    5 35
  • mda
    Allez Renault !
    12 2
  • @mog
    crezi ca se vor impiedica foarte multi de amanuntul asta?cred ca nu renunta nimeni la masina doar are nustiu ce la bord.nu spune nimeni ca e masina perfecta dar e pe gustul multora,mai ales daca e si ieftina si usor de intretinut.cred ca astea sunt masinile momentului si probabil trend-ul asta o sa continue cel putin cat va tine criza
    20 2
  • @ mog
    Nu mai relua aceleasi teme obosite. Elemente de design ce imita lemnul are si Ford Mondeo Ghia - varianta de top, numai ca aia costa 26.000 euro, iar un crossover de la Dacia 4x4 diesel 15.000 euro.
    Aici nu vbim de Bentley, Aston Martin sau Mercedes cu bord imbracat in piele. Plansa de bord din plastic au toate masinile mai "pamantene". Doar ca la unele e mai scump si la altele mai ieftin. Arata-mi si mie o masina "low-cost" cu bord tip slash si promit ca ma inchin in fata intelepciunii tale.
    25 1
  • Vali Tache
    Bine Dacia!!
    Cum ne-am obisnuit deja.
    13 0
  • @Gogu
    Masinile sunt facute sa mearga mai mult de 100 000 km, iar la o masina second-hand, sansele sa ii scada valoarea cu 50% in 3 ani, sunt nule.

    Si avand in vedere ca Dacia inca nu face masini de 2-3000 de euro, iar romanii nu au o putere de cumparare nici de nivelul maghiarilor, nu cred ca este drept sa ataci pe cei care nu isi permit luxul de a cumpara o masina noua.
    10 14
  • indyul
    un 4x4 pentru .ro
    @Marius la pct. 2 te contrazic. Mi-e frica sa nu fie ca povestea loganului de 5000 de euro :(
    in marketing anunti preturi mici si dupa ajungi la cat ai nevoie, nu invers !
    Duster e o masina promitatoare din multe puncte de vedere, dar cand vine vorba de pret, ar trebui sa nu zicem hop pana nu vedem lista finala a lor ;)
    Eu unul sunt in stare sa-mi dau meganul 2.2 pe un Duster, dar in timp ce meganul 2.2 e chiar o masina fiabila [in urma multor rebuturi din prima serie], cred ca primele versiuni Duster vor transforma clientii in cobai pentru o masina cu adevarat excelenta ;)
    Cred ca deabia faceliftul duster cu un motor de 2L dci [acum pe noua laguna] si toate problemele remediate poate fi considerata un best buy!
    Chiar si la un pret de 20000 de euro o astfel de masina ar putea fi considerata optiunea perfecta si peste sora ei mai mare Koleos.
    Suntem o tara in care un 4x4 e o necesitate nu un lux cum percepe majoritatea si pentru zona rurala un utilitar 4x4 bazat pe duster ar fi piesa lipsa din peisaj ;)
    11 2
  • Semtex
    @ ironR
    Media preturilor nu este de 10.000 euro in clasa mica !!!
    Atat timp cat un Clio incepe de 9.000-10.000 euro si se duce pana 15.000 euro pentru un Polo sau Fiesta diesel sau 17.800 euro Mazda 2 1.6 MZ-CD, Dacia Duster se incadreaza pe segmentul de pret al unei masini de clasa mica.
    Legat de interior esti prea limitat ca sa intelegi ca e o evolutie calitativa benefica pentru client.
    12 3
  • eu mi-as lua unul
    Dar as dori un motor de 150 CP. Poate vor aparea niste editii limitate. nu ma intereseaza ca are pe bord nu stiu ce plastic, pt mine, printre ultimele lucruri la care ma uit la o masina e ...bordul.
    8 1
  • Semtex
    @NewSymbol
    da' unde vrei sa-ti iei zborul ? Duster 1.5 dci 110 cp va avea o viteza max. de 175 km/h si 11.5 secunde acceleratie de la 0 la 100km/h. Eu zic ca sunt performante suficiente pentru un crossover.
    Nu-ti ajunge? ia-ti un Renault Koleos 2.0 diesel 175 CP la 24.000 euro si ai incheiat dilema.
    21 1
  • m1qtza
    dacia duster
    Eu personal sper ca Dacia sa nu "se faca de cacao"-pe plan mondial cu toata campania asta agresiva de promovare;))
    1 23
  • Sports
    Alain Prost castiga a 2-a cursa cu DACIA DUSTER la Andros Trophy Andorra
    http://www.youtube.com/watch?v=b_OzHcGelpQ
    8 1
  • sistemul de valori romanesc
    Sistemul de valori romanesc, mai ales in circulatia urbana nu este politetea si legea !
    In Romania guverneaza tupeul , nesimtirea si aia/ala mai mare.
    Conduc trei masini in Buc. Cand merg cu Fabia rosia a nevestei - nu-mi vine sa cred, ma claxoneaza, nu-mi dau prioritate, etc. Cand merg cu pasatul e mai normal, indiferent. Atunci cand scot LC cu bara de otel ARB de 6 mm din garaj, automat se face mai mult loc, nu-ti mai taie calea, se mai abtin.
    In conditiile in care am am acelasi comportament la volan, stau sa ma intreb cati dintre noi au fost crescuti cu parul in cei 7 ani de acasa, de stim numai de spaima si uitam de bun simt ?
    Si atunci inevitabil prin jungla asta urbana, prin gropile si gurile de canal proaspat dezvelite, nu ajungi sa-ti doresti sa fi intr-o masina mare si rezistenta ?
    Ei atunci si din cauza asta va avea succes Duster !
    20 2
  • florin
    debut
    Astept, citez: "sa debuteze in lunile mai-aprilie" :)
    6 1
  • ha ha ha
    ha ha
    SUPER, ADUCETI-O SA-I DAM O TURA LA BLANA, SA VEDEM CE POATE JUCARIA ASTA...
    8 0
  • @ lexion
    lexion n-ai dreptate pentru ca tu vezi doar intr-o directie, precum caii.
    O masina sh de 2000- 3000 euro ( cu dimensiuni interioare comparabile cu ale Logan-ului ) o iei cu cel putin 130.000 km reali in bord. La kilometrajul asta trebuie sa te confrunti cu dezavantajul pierderii de putere, trebuie sa ai grija consumului de ulei (care trebuie completat in permanenta) ,consum de carburant mai mare, bucsi, pivoti, amortizoare - astea trebuie schimbate de obicei la scurt timp dupa achizitie. Daca stai sa faci un calcul o sa-ti dai seama : carpindu-te mai rau te rupi... La 6000 poti sa ai un Logan nou fara atatea griji si dureri de cap... unii o sa spuna IMAGINEA -vezi-doamne esti vazut mai bine intr-o straineza decat intr-un Logan... dar ce imagine poti avea la o masina de 3000 euro? crezi ca ceilalti din jur nu-si dau seama?
    14 0
  • EU O VREAU CU GPL. BRAVO VOUA!
    2 0
  • 3200 euro
    lexion - acum doar sa nu vrei
    iti poti lua Dacia Logan la 3.200 euro (5.900 -2.700>3 tichete remat)
    2 0
  • dacia
    Bv ma se vede ca suntetetzi tarani... pun pariu ca totzi cei ce au laudat noua cuttie postala de la dacia au unul din modelele vechi asa ca daca conduci un logan nu-tzi lauda masina stim ca nu ai avut banii de alta ... macar taci din gura...abia astept sa vad tarani cum incarca in ea ca in masini 4x4 adevarate si se chinuie sa urce dealu cu gigantul lor motor de 1,5 daca costa peste 15000 trecem la capitolul masini iar din pacate dacia nu e gata pentru asta ink....
    0 10
  • sonky
    sincr decat sa mergi in ceva targ auto sa primesti teapa mai bine mergi la un dealer Dacia.Noi romani suntem cam prostii.De ce avem nevoie de masini second cu sute de mii de km ,care au tot felul de dotari pe care nu prea le folosim.La majoritatea dealer-ilor exista asa numitele pachete de drumuri grele ,care ajuta .Ei bine la o masina din Germania asa ceva este mai rar.Si asta e doar un aspect.Dacia a dovedit ca e masina ,fara pretentii,dar care isi face treaba.Mie nu imi plac ce motorizari are ,dar pentru cat costa e oK.Si nu am Logan, si nici nu am de plan sa-mi iau unu.uitati=va in campionatul de raliuri al Romaniei unde la cupa Logan ,masini aproape de serie ,cat de rare sunt abandonurile tehnice.
    1 0
  • costin
    @vwg5
    bine ma ca ai tu tdi dala care urca dealu',dar in spate lasa ceata....aaa,parca taranii din Ro aveau golf tdi...
    0 0
  • profi golf
    cei care dau comentarii negative se gandesc la prostii fara minte care ar putea sa puna botu si sa cumpere un rebut din asta ca dusteru,
    0 0
  • logan
    am un logan 2010 si vreau sal schimb sa mai dau 5 bonuri rabla cam cati bani mai trebuie sa mai dau ca sami iau un daster nou
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru