Dacia SUV: de la "Super tare" la "Odios"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.07.2009
Cei mai multi dintre utilizatorii Automarket sustin ca Dacia SUV are un design reusit. Scorul multumiti-nemultumiti este, la sase ore de la publicarea pozelor, 34-31. Alte 15 opinii sunt neutre.

Esential

34 de pareri pozitive au strans fotografiile viitorului SUV Dacia.
31 de opinii negative s-au strans la adresa SUV-ului Dacia.
15 utilizatori se declara nehotarati, ramanand neutri la adresa designului modelului Dacia.
4 utilizatori sustin ca isi vor cumpara masina imediat dupa ce aceasta va fi lansata.

Dupa ce utilizatorii daciaclub.ro au realizat ceea ce nicio publicatie auto din lume nu a reusit sa faca, publicarea primelor fotografii cu noul SUV Dacia necamuflat, reactiile publice nu au intarziat sa apara. Opiniile sunt impartite in ceea ce priveste designul noului model. Daca unii ataca liniile generale, care le considera nereusite, exista mai multe voci care le iau apararea celor de la Dacia si altele care se declara neutre. Patru dintre cei 80 de utilizatori care si-au spus parerea pe site sustin chiar ca sunt hotarati sa isi cumpere masina atunci cand ea va fi lansata.

In primele zece ore de la prezentarea imaginilor cu noul SUV Dacia, pagina respectiva a fost vizitata pe Automarket de 6500 de ori, fotografiile adunand in total 100 de comentarii.

"Dezamagit de designerii romani. Pacat" este opinia lui mihai2001, cel care sustine "ar fi pacat" ca modelul Dacia sa intre in productie asa cum apare in fotografiile "scapate" pe cel mai cunoscut forum Dacia din lume. Parerea utilizatorului Automarket este aceeasi cu a lui alex84, care afirma, plastic, faptul ca SUV-ul "seamana cu Gheorghe Doja la rascoala exact dupa ce si-a luat o sapa-n gura".

Intre cei care sustin liniile designerilor romani se numara Bethurbazal, care spune ca pretul este principalul obstacol in fata unui design care sa atraga mai mult decat o face cel din imaginile-spion cu SUV-ul Dacia. "Dacia nu-i o masina de fite si nu se adreseaza celor pretentiosi. Eu cred ca va avea totusi succes fiind aproape tot ce-si poate dori un om simplu cu nevoi multiple", spune utilizatorul Automarket. Acesta este dublat de Smoker, care considera ca SUV-ul este un pas mare pentru Dacia. "Asa se zicea si de Logan, ca e urata ca e proasta, ca nu e buna de nimic, si pana la urmae plina Romania de ele. Nu zic ca e frumoasa, dar nici urata cu spume nu e si avand in vedere ca e CRIZA.

Dacia tot scoate modele noi! Bravo Dacia!".

Alti utilizatori Automarket au incercat sa gaseasca scuze pentru liniile SUV-ului in faptul ca o reusita stilistica din partea celor de la Dacia ar fi pus in pericol restul gamei de SUV-uri compacte Renault si Nissan. "Probabil politica grupului Renault este ca Dacia SUV sa nu faca concurenta lui Koleos sau Qashqai. La fel este si in cazul Seat unde prin nivelul finisajelor si al materialelor folosite la interioare sunt mult inferioare lui Audi sau VW", sustine userul smutzy.

Problema pretului este readusa in discutie de utilizatorul io, care spune ca partea estetica este putin importanta la un astfel de model: "Super! Sper ca pretul sa fie si el accesibil. Nu ma intereseaza neaparat aspectul pe cat ma intereseaza functionalitatea", sustine acesta, referindu-se la potentialele capacitati off-road ale modelului si la sistemul 4x4 de care va dispune viitorul SUV Dacia. Aceeasi idee este impartasita si de Vasi27, care in comentariu intitulat "Zi mare!" dezvaluie un amanunt neobservat la prima vedere: "Nimeni nu a observat ce consola fata/spate scurta are? Asta inseamna capacitati off-road excelente pentru un crossover".

Fanii marcii Dacia au iesit si ei la rampa, laudand cu voce tare designul noului model. "Super tare. Foarte reusit design-ul. Spatele e mai patratos, insa ai loc in el. Cei care ar vrea sa isi cumpare SUV sa se laude normal ca nu se vor uita la masina asta. Insa pentru cei care vor un SUV ieftin si practic, e solutia ideala", considera utilizatorul care se semneaza, simplu, "a". Parerea acestuia este reluata si de Cata, cel care sustine ca modelul Dacia ii inspira incredere: "Trebuie sa recunosc ca per ansamblu arata bine. Intr-adevar, ma asteptam la mai mult, dar mie imi inspira ceva incredere si mi-ar placea sa o vad pe strazi.

Abia astept mai multe detalii si poze cu masina", spune acesta.

La acelasi capitol se inscriu si cei care sunt deja hotarati sa isi cumpere modelul ale carui fotografii au fost admirate ieri in premiera: "Am sa vand loganul luat in rate si am sa dau avans pentru unul de-asta, ca nu imi permit sa astept 20 de ani, cu salariul care il am, pentru a strange bani de un X5 sau Q7. Nici macar second hand", concluzioneaza Rares, cel care caracterizeaza perfect filosofia Dacia. Decizia de cumparare a fost luata deja, inca de la vederea primelor poze, si de utilizatorul as21ro: "Mai baieti! Nu va obliga nimeni sa cumparati masina daca nu va place! Mie imi place, deci am sa o cumpar!"

Una dintre cele mai ferme pozitii ii apartine unui alt utilizator care ii ia apararea SUV-ului Dacia. "Masina chiar arata bine! La spate da impresia de soliditate pe care o aduce Nissan Pathfinder... Farurile sunt inspirate de la Pathfinder, doar ca sunt mai rotunjite, iar din lateral este un X-Trail cu linii mai rafinate. Masina asta e blindata! E tanc, fraierilor!", combate Vasi opiniile celor care nu cred in reusita SUV-ului Dacia.

Multi utilizatori Automarket considera ca SUV-ul Dacia arata mai bine fata de unele modele din acelasi segment de pe piata, diferenta hotaratoare urmand sa fie facuta de pret, care este asteptat sa fie mult mai mic decat cel al concurentei. "Sunt unele SUV-uri ale unor marci celebre (nu spun care pt ca nu vreau sa ma cert cu fanii respectivelor marci - altminteri foarte respectabile) care sunt mai urate si MULT mai scumpe. Designul e OK (nici prea, nici foarte), iar daca motorizarea va fi acceptabila, ii prevad un viitor luminos", considera Silverblade.

Sursa foto: Daciaclub

Taguri: Dacia, SUV

Comentarii (82)

  • Nui suv ci un mare fas:))
    16 24
  • Flaviu C
    aham
    inafara faptului ca nu vad utilitatea acestui articol, ma declar si eu fan al acestei masini.
    sunt fan bmw de mic....dar sa nu-i treaca la careva prin cap sa scrie aici ca masina asta e mai urata decat un x3. mai putin capabil? Evident. Dar mai urata: niciodata!
    + ca n-au acelasi target, desi sunt multi care cumpara x3 nu pt ce poate ci pt ca vor SUV si pt marca. Eu cred ca si aceste persoane se vor indrepta spre aceasta masina avand in vedere pretul.
    Astia care preferatzi sa nu mancatzi 3 ani sau sa datzi in cap ca sa va luati un X5 obosit din nemtzia numa sa va vada fufele, nu postatzi comentarii aici......ca masina nu-i pt voi, nu-i pt impresii, nu-i sa te lauzi. Ea exista sa-ti faci treaba cu ea. Te duce de la A la B. Atat.
    Asta e pt cei ce stiu ca n-ai nevoie de un Q7 ca sa-ti traiesti viatza!
    25 6
  • renegatul
    dacia suv
    seamana cu o masina ruseasca, ceva mosvici.
    pana la design, eu zic sa vedem cum va merge pe drum, pentru ca designul e cel mai putin important la o masina ...
    1 23
  • io man
    tractoreta dacia
    bah,romanu' tot roman, va-ti chinuit mah mult sa "elaborati" trocaderu asta ? e parerea lor,cei cre zic ca le place, dar tare ma indoiesc de gusturile lor......doamne feri sa fie asa produsu' finit....
    6 23
  • Flaviu C
    update
    ahh....by the way....fatza aduce a nissan patrol...masina destul de apreciata acu 7-8 ani.....inainte sa apara x5,q7 etc
    12 1
  • Ovidiu
    Design
    Am spus-o si ieri si o repet. Designul nu este cel mai reusit. Probabil ca aceasta masina are nevoie de facelift inca din faza asta :)). Dar sa o compari cu X5 sau Q7 - SUV-uri din clasa premium asta e cretinatate. Oricum nu va fi ieftina masina. Eu spun undeva pe la 15000 euro cheala. Mai ieftin nu se poate. Intervin motorizarile aici, transmisia si cuplajele 4X4. Nu se poate pune lesinatura de 1,4 MPI pe asa ceva... Asa ca cei cu buget redus sa-si ia tot Logan.
    14 0
  • URATA MASINA !
    SPER CA PRODUSUL FINIT SA ARATE PUTIN ALTFEL, CA ASA ZAU , SE SPERIE COPII PE STRADA DACA O VAD.
    PARCA E FACUT IN COLABORARE CU VRE-O FIRMA RUSEASCA.
    DE CE NAIBA NOI ROMANII NU PUTEM FI SI NOI LA INALTIME ???
    8 13
  • traim in ROMANIA
    conserva marca DACIA :))
    Comparativ cu design-ul conceptului Dacia SUV masina asta aduce mai mult a conserva. Cu 15000euro mai bine imi iau un sedan sau o masina de cls medie decat troaca asta.
    3 12
  • emilio
    catre "renegatul"
    Bai nea renegatul vezi ca Moskvichiul meu are 51 de ani, si merge struna. Arata-mi tu vreo masina de fitze, care sa reziste 50 de ani. Si-i maninc caroseria. Presarata pe paine. cva asa va ajunge o masina contemporana peste 50 de ani:PRAFFFFFF. A, era sa uit: Si eu imi cumpar o Dacia suv.
    5 4
  • @Flaviu C
    Daca nu te superi matale, imi spui si mie in ce consta "capabilitatea offroad" a unui X3? http://www.youtube.com/watch?v=2TFHFlMuMvs&feature=related aici o sa vezi exact cat de "capabil" e un X3 in offroad. Din pacate daca nu e capabil in offroad, deja jumatate din utilitatea presupusa a masinii nu mai exista.
    Am vazut ca o gramada de lume striga pe aici ca X5 si Q7 sunt capabile offroad. Eu as vrea sa va intreb un singur lucru: de ce nu s-a umplut Australia de Q7 si X5 daca sunt asa bune? Va spun tot eu, pentru ca japonezele gen Patrol, L200, Land Cruiser sunt tatici in offroad.
    Dacia asta SUV va fi cumparata de cei care in mod normal si-ar fi luat un SUV japonez gen Tucson, Santa Fe, sau alltele asemanatoare. Va fi o masina ieftina si buna pentru ceea ce de fapt avem noi nevoie, adica sa mergem la gratar sambata si duminica si sa caram bere pe deal.
    Partea buna e ca cine isi lua Renault Kangoo 4x4 pe afara, s-ar putea sa isi ia o Dacie 4x4 pentru ca, chiar daca e urata, nu e duba.
    11 2
  • Marius_New
    Despre Dacia SUV
    Hai sa clarificam niste aspecte, pt ca vad cum au postat unii romanasi de-ai nostri, si maimutzoi mici si oameni seriosi, dar care nu au nicio viziune si niciun pragmatism.......chestie tipic balcanica, ce mama dracu.

    1.Dacia, eternul brand auto comunist, nici nu avea de cine sa fie cumparat, decat de frantzuji, intrucat si-au impartit piata cu nemtzoteii. Asa se intampla cand esti mic si nu ai tehnologie. Te domina altii.

    2.Frantzujii au facut un fel de experienta cu acest brand. Desi au primit N facilitati, au aplicat modelul de masina low-cost, si iata ca au rupt gura targului. De ce? ........foarte simplu.......pt ca "DE MULTE ORI IEFTINUL BATE SCUMPUL". Si cand nu ai bani sa-ti iei o masina mai serioasa, pe la un 10 000-12 000 euro, te duci ca prostul in showroomurile frantzuzului si-ti iei dacie. OK, e masinuta noua, bunicica, te duce si te-aduce..........DAR........vai de fundul nostru......no comment. Asa ca puneti mana si faceti bani, ca sa aveti si voi o demnitate si un respect in lumea asta. Asta obiectiv vorbind.

    3.Nu stiu daca e varianta de Dacie SUV finala, cea prezentata in pozele spion, poate ca se va mai lucra la ea, cine stie, bla bla bla. Dar va spun eu o chestie. Am zis toti la inceput ca nu se va vinde Loganul, ca d efapt nu e masina si are un motor de conceptie veche. Am zis ca Sandelul va canibaliza Loganul, ca e inalt si cocosat. DARRRRR........iata ca s-au vandut in draci, iar francezul isi freaca palmele de zor..........in asteptarea profitului evident. Asa ca, stati voi cuminti pt ca se va vinde si acest asa zis SUV. Va fi cumparat de romanasii care vor "sa vada si ei lumea de sus pe strada ca doar o viata intreaga au mers cu Dacia 1310", va fi cumparat de fermierii din intreaga lume ca e ieftin si bun, va fi cumparat de multe firme care folosesc SUV-ul la drumuri lungi si au nevoie de spatiu mare in masina, etc.

    4.Si in final, ca sa ne mai relaxam putin si sa zambim, politica francezilor in Romania, cu brandul asta Dacia, suna in genul sloganului comunist din armata romana, pe cat de simplu, pe atat de practic si de adevarat, anume:
    -Nu stii? - te invatam noi (sa-ti alegi un model Dacia)
    -Nu poti? - te ajutam noi (sa-ti iei credit prin BRD pt Dacia)
    -Nu vrei? - te obligam noi (sa-ti iei tot Dacia din Romania, si nimic altceva)

    :))) Vai de fundul nostru. Suntem o tara "reshapata si regulata", mai la propriu, mai la figurat.
    Numai bine!
    9 4
  • ehe
    Da ! Eu sunt un cumparator pretentios , foarte pretentios ! O masina pt. mine trebuie sa fie ieftina , sa aiba garantie cat mai mare , sa ma duca fara probleme unde am nevoie sa merg cu un consum de combustibil cit mai mic posibil . Stiu ca sunt foarte pretentios.......
    8 1
  • noi romanii
    NU stiu daca mi-as cumpara sau nu masina asta, pt. ca nu stiu preturile, dar vad ca unii pe aici se ambaleaza ca e urata, ca parca e facuta de rusi, ca noi nu suntem in stare sa facem ceva mai fain. Bai fratilor nu uitati un lucru: DACIA ESTE MEMBRA A GRUPULUI RENAULT SI ESTE MARCA LOW COST. NICIODATA Renault nu va produce masini dacia mai frumoase, mai dotate, mai cum vreti voi decat masinile renault sau nissan.
    10 1
  • Semtex
    esapament
    Sunt cativa care au avut de comentat in privinta iesirii tevii de esapament... Eu nu cred insa ca asta e varianta finala, iar terminatia tevii de esapament va fi ca la Sandero Stepway.
    3 2
  • De abia astept !
    Ia ganditi-va ce bine i-ar sta cu un bullbar cu 2 proiectoare incorporate si niste trepte laterale... ma intreb ce unghi de atac si de degajare o avea... nu stiu de voi, dar mie imi place!
    O vreau in varianta full si o vreau ACUM !!
    8 2
  • realistul
    reveniti-va oameni buni
    Pana si faptul ca un fapt care era in urma cu nu foarte multi ani ceva de neconceput, si anuma ca Dacia sa scoata pe piata un SUV, s-a intamplat, ar trebui sa insemne ceva.

    Despre design, toti detractorii care nu inteleg nimic din industrie si se asteapta sa aibe un SUV de 15 mii de eur care sa arate ca unul de 50 de mii ar trebui sa se abtina.

    Personal nu sunt fan SUV dar daca as avea nevoie de o masina care sa ma duca pe niste drumuri mai proaste sau la munte, as cumpara DACIA.

    Acum conduc un VW Passat din 2008 in caz ca se intreaba cineva.
    16 2
  • mihai2001
    Comparatie
    Daca cei de la Reault ar duce un concept la frankfurt si ar primi 50% pareri negative in legatura cu aspectul exterior (care vinde o masina alaturi de pret) sigur ar reconsidera cateva din liniile care deranjeaza pt masina finala.

    Un concept tr sa starneasca entuziasm nu indiferenta si pareri negative. (ex dacia Steppe - care a fost vedeta cand a aparut).

    Succes Renault/Dacia ! Speram sa vedem mai mult din calitatea designului realizat in cadrul modelelor Sandero si Logan face-lift.
    7 1
  • first_yoyo
    dobitoci
    caiva dobitoci, care nu merita blazonul de angajat Dacia, au reusit sa dea nastere la o discutie fara un sfarsit apropiat, si sa faca o reclama uriasa site-urilor auto.

    Masina arata BINE, si atat, nu este facuta de romani, este facuta de francezi la care au lucrat si oameni din Renault-Dacia Romania, oameni care au muncit, care muncesc, iar altii apar aici si o compara cu X5 si X3, masini pe care nu si le vor permite niciodata, poate nu isi vor permite nici "suv"-ul de la dacia.

    o masina reusita, deoarece este gandita pentru un anumit nivel al pietei, va avea un succes urias fata chiar si de logan si sandero, preturile fiind un pic mai mari, profitul va fi mai mare. Dacia este o masina care si-a dovedit clar calitatile de masina low cost foarte foarte buna. Credeti ca acum o va face mai prost?

    cand voi renunta la masina mea, cred ca in 2 ani, daca aceasta masina va avea 4x4, o clima, si un pret accesibil sigur va fi a mea

    hai "dobitocilor" doar atat puteti? unde sunt pozele cu interiorul? doar atat puteti, astept reactia voastra.

    sunt mandru ca am lucrat pt renault-dacia, si dezgustat de cativa incopetenti

    va salut, pe cei care au ceva in cap...
    10 1
  • 4x4 sau SUV
    N-am comentat la aparitia pozelor, dar avand in vedere ca s-a facut un articol despre comenturi (ceea ce e un lucru laudabil in sine), ma determina sa-mi spun si eu parerea.
    Incep cu o comparatie. Am stat o ora intr-un showroom uitandu-ma la un koleus din toate unghiurile (interior/exterior), analizand calitatea materialelor, ergonomia, functionalitatea, etc. Mentionez ca eu am un megane din 2007 si sunt destul de multumit de el, mai putin capitolul valoare de revanzare si senzatia de "legat" dupa un anumit numar de km 3-40000. La vremea vizitei in showroom ma gandeam ca o combinatie intre confortul/designul renault si tehnologia offroad nissan n-are cum sa fie decat un succes in ciuda faptului ca pretul era din start o mare problema. So ... din tot ce-am observat voi spune doar ca SUV-ul renault are protectie la podea din PLASTIC!!! E normal asa ceva pt. o masina care se presupune si se lauda ca merge pe orice teren accidentat ? Nu-s specialist, dar acest simplu amanunt a sters cu buretele toate calitatile :( ... Ce-am vrut sa zic pana aici ? Ca SUV-ul de la dacia, daca se va prezenta "cinstit" la capitolul pret si functionalitate reala 4x4, ar putea fi un succes mai mare decat logan-ul in sine!
    Altfel, esecul si lovitura de imagine negativa ar intrece cu mult sandero cocotzat! Personal as regreta sa se intample asa! Romania are nevoie de un 4x4 fiabil si ieftin, nu de fitze inutile ca astea nu cresc productivitatea! Succes celor de la dacia/renault/nissan!
    3 0
  • Dacia steppe
    De ce nu produc Logan steppe?
    Daca tot vor ceva low-cost si functional. Orice client care se uita la pret ( si uita de calitate ) are nevoie de o masina mare cu portbagaj la fel (chiar si 7 locuri - ult 2 pt copii etc) si lucrurile astea le are Steppe. Eu mai scuteam 1 mil de euro in design si cercetare si scoteam exact cum era Steppe..
    2 9
  • @Geo
    Scrii in necunostinta de cauza ca multi altii de altfel... ca sa relizezi seama ce comentariu stupid ai scris, eu iti recomand sa dai o fuga pana la cel mai apropiat showroom Dacia si sa te uiti la un Logan MCV 7 locuri... vei vedea ca pe al 3-lea rand de scaune incap lejer persoane de 1.80.. deci exista o asemenea masina deja.. comentezi aiurea!
    8 0
  • e chiar urata,cel putin fata ca spatele mai merge.O sa pateasca dacia asa cum au patit cei de la subaru cu tribeca ca in 2 ani au trebuit sa ii faca un facelift,era urata chiar daca dpv tehnic era super.
    1 5
  • dacia suv
    arata ca dracu, e un sandero inaltat si cu roti mari. daca loganu mai era cat de cat astea doua sunt niste monstruozitati similare ieftinaturilor chinezo-coreene. sa nu mai punem interiorul ala de hala comunista prafuita!!!
    1 9
  • Suv?
    Mie mi se pare ca arata ca o masina facuta de chinezi asa desing ciudat are, dar daca unora le place nu am nimic impotriva.
    3 8
  • qwerty
    @al
    saracul de tine! nu vreau sa ma gandesc ce scor ai scoate la un test de inteligenta... ce treaba are cu sandero, bah baiatule?! de unde pana unde arata asta ca un sandero inaltat?
    e ok masina.
    5 1
  • Raspuns XSS !
    Din cate stiu eu locurile din randul 3 la absolut toate marcile sunt recomandate copiilor. pt ca sunt evident mai ingramadite. Daca tu ai aceasta masina felicitari ! dar nu cred ca pot sta confortabil 2 adulti de 1.80 pe aceste locuri si chiar daca incap accesul este foarte dificil.

    In comentariu meu orikum puneam accent pe spatiul din interior care pare mai mare decat la Dacia SUV, ceea ce este bine !Parerea mea e ca Steppe e mult mai frumoasa si practica decat acest concept nou.
    1 7
  • ..
    Ce ar fi sa puteti la loc watermarker-ul cu reno.ro si daciaclub.ro..
    1 0
  • dacia suv
    mie mi se pare ca dacia suv arata destul de bine .............as putea spune ca in linii mari seamana cu toyota RAV4 city o masina care arata foarte bine. ,,,,,,,,,,si oricum reprezinta un pas in fata din partea dacia....sa asteptam modelele viitoare
    4 1
  • @Geo
    Accesul este ca la orice masina cu 7 locuri... numeste-mi tu in clasa ei o masina care vine cu usa culisanta!
    Si stai linistit, nu am masina asta, dar stiu ce vbesc... daca imi contesti afirmatia inseamna ca nu ai urcat niciodata intr-un mcv... eu am vazut pe cele 2 locuri in MCV chiar persoane de 1.85,constitutie medie, care s-au declarat multumite de spatiul oferit.
    3 2
  • masina totusi buna
    Daca masina asta urata/frumoasa dupa unii sau altii se va dovedi tehnic OK, adica nu se face rabat la solutiile tehnice iar pretul va fi rezonabil, atunci se va vinde in draci.

    Corect comentariul celui care spunea ca Dacia nu va fi niciodata la nivelul estetic si de finisaje ale celorlalte surate din grup. Finisajele si solutiile estetice extravagante costa enorm.

    E discutabila ca stil al designului, trebuie sa recunosc, dar nu e o masina cu care sa mergi cu husa pe ea totusi, atunci ce sa spunem de altele rusesti si chinezesti, dar cu care Dacia se va bate, pentru ca ei sunt concurentii, precum si midele mai ieftine de la coreeni.

    Pariul se castiga la calitatea executiei si la lipsa unor concesii majore la partea tehinica, Ex: transmisii sau tren de rulare, pentru ca o solutie solida constructiva, amortizata deja de la suratele grupului, nu poate aduce decat beneficii, dublate de un cost de fabricatie/industrializare scazut.

    Totusi astept sa vad masina in fata, pentru ca este posibil sa avem surprize chiar frumoase. Este de notorietate ca unele masini arata nemaipomenit in poze iar in real sa nu fie chiar atat de spectaculoase, un exemplu este marca Kia. Nu sunt de parere ca marca Kia face masini urate dar parca pozele sunt mai frumoase.

    Bafta
    3 0
  • revenire - masina totusi buna
    Totusi a remarcat cineva diametrul evacuarii finale ? Uau, poate are motor de 1.2 masina din poza. Oricum ca posesor de suv, benzina cu motor care ajuta bugetul, eu spun ca la o asemnea masina si motorul conteaza. Cred ca diesel-urile de 1.5 - 105 si 1.9 vor vace fata, benzina 1.6 este prea putin
    3 1
  • wow
    o taraba de masina.cred k o sa fie cel putin ls fel de proasta k si loganul.la locul de munk avem vreo 15 loganuri cu toate motorizarile si toate sunt prafffffff la 50000 de km.vai mama noastra...mandria nationala. ca in filmul ala de pe vremuri "razbunarea lui LOGAN" :))))))
    3 9
  • Marian
    pt my
    eu as spune ca soferii de firma sunt praf si nu au grija de masini... oricum sora mea lucreaza intr-o firma unde parcul e format din 30 de Logan-uri si toti sunt foarte multumiti de ele... toti se lauda ca au sarit cu ele peste borduri inalte, au mers pe drumuri forestiere si n-au nici pe dracu!
    7 2
  • Dacia SUV
    foarte, foarte urat, nu are nici o linie clara, un mix de elemente de design luate de la mai multe modele, mi se pare cea mai urata masina pe care au facut-o pana acum!
    1 7
  • asa e romanul....cauta nod in papura
    mai, stilistii lui peste prajit, toti sariti sa comentati despre un produs , in speta un automobil SUV, primul pe care il scoate marca DACIA.
    Ce v-ati fi asteptat ?.....conceptul Dacia Duster produs in serie ?
    Toti , se pare ca au o diploma in design.
    Fiti voi siguri ca se fac studii de piata, inainte ca un model sa fie produs.........
    Nu stiam ca printre noi , sunt atati de multi conducatori, de Porsche Cayene, Touareg, ML, GL, si puii mei alte SUV-uri "rotunjite", deloc LOW-COST.
    Masina , este foarte reusita pt, clasa SUV LOW-COST, design korekt, ce pretentii aveti de la o masina de 12000 euro ?
    E o masina care totusi se presupune a avea , un tren de rulare 4x4 Nissan , deci........
    Nu va place cum arata, simplu, nu o cumparati.
    La pretul asta as alege DACIA SUV, in detrimentul unui TUCSON 13000 + TVA ....dacia arata mai bine decat asta din urma.
    SI dupa cum spunea si directorul DACIA aseara, Dacia se vinde mai bine afara , decat la noi in tara........
    Bv Dacia ca are curajul sa intre pe piata SUV-urilor, si ca i-si diversifice oferta.
    Bafta mare 2all.
    12 1
  • bravo Dacia
    Mama daca era Fiat sau Opel cadeau toti in @@@ si o ridicau in slavi ca e marfa ca e masculina. Sunt o gramada de masini pe la noi cu adevarat urate. Penibili sunt unii.
    7 1
  • Don San
    Suv
    Este o schimbare ,este un viitor si ca atare trebuie sa avem incredere in munca romanului,si totodata trebuie sa recunoastem ca nimeni,dar nimeni nu s-a nascut destept...Invatam din mers chiar daca Dacia a intarziat datorita unui sistem din anii trecuti de 90.Personal consider ca este un pas mare si exista un viitor.
    Astept suv-ul...si imi voi da breakul din 2004.
    Voi ce-i de la Dacia,priviti inainte...viitorul va apartine,am incredere in voi...............Don San
    5 1
  • Semtex
    Bun articolul !
    Tot respectul pentru munca depusa de Mircea Mester, care a sintetizat foarte bine opiniile utilizatorilor...
    6 1
  • Eu sunt de parere ca o sa se vanda bine si o sa ne cam saturam de ea. Nu imi place ca bara fata nu prea se intelege cu aripa. Adevarul e ca daca nu sare de 15000 e o sa putem sa ne luam si noi unu, ca pentru omu de rand de cand a murit Aro nu prea am mai avut acces la masini de teren. Au vrut ei sa o faca sa semene un pic cu Duster in spate, da umflaturile alea de pe haion is penibile, mai bine il lasau draq drept k tot aia era. Pentru mine nu e sigur, ca is greu de multumit si vreau si dotari, iar astia de la dacia o sa faca versiunile de top peste 20000. Da la cum a mers piata, poate imi iau una sh peste vreo 5 ani, cine stie?
    2 4
  • dacia...sub
    parca-i o corcitura intre o masina chinezeasca si o lada(masina ruseasca),lazile de carat fructe arata mai bine...pacat....
    1 11
  • ........
    cu fata de PATROL si fundul de PATHFINDER. E ok, probabil voi fi un viitor client. Gusturile sunt díscutabile, e foarte adevarat, e imposibil sa impace exigentele tuturor in materie, dar mai presus de toate e un produs romano-franzuzesc.... nu vad de ce n-ar fi fiabil.... Normal ca cine are bani de un q5 nu da doi bani pe asta, asa ca e bun pentu oamenii de rand...
    6 1
  • cer redirectionarea comment-urilor negative catre crossoverele de la bmw,hyundai,skoda
    ati pus gresit pagina ba baieti... aici nu se dau comentarii pentru X3, Tucson sau Yeti
    5 1
  • dacia
    HIDOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 9
  • design
    [quote=renegatul]
    designul e cel mai putin important la o masina ...
    [/quote]
    mai gandestete odata, ghici dupa ce criterii isi cumpara femeile masini ? (si nu sunt putine)
    deci eu zic ca designul chiar conteaza

    PS : ca sa nu fiu atacat de fete trebuie sa spun ca exista si exceptii :D
    1 0
  • ccristi
    SUV d'acia
    Botoasa, lipsita de rafinament, grosiera, fara personalitate etc.... Ma asteptam la mai mult, dar totusi e vorba de renault care cu mici exceptii a dat-o in bara de fiecare data cu designul. Parerea mea!
    Si sunt posesor de Logan, ca sa nu creada cineva ca am ceva cu dacia (prejudecati sau alte cele).
    1 6
  • SUV
    Nu sunt fan Dacia dar asta e puterea de cumparare a romanului de rand si nu trebuie sa se supere nimeni. Pacat de designerii care au facut DUSTER pentru ca daca faceau masina aia in serie multe SUV-uri ramaneau in vitrine.... iar Dacia SUV se vindea ca painea calda. Cred ca politica firmei e sa nu lase Koleos si alte masini de la Renault pe dinafara. Pacat ca noi romanii tot sclavii occidentului suntem cu toate ca avem oameni care gandesc si construiesc masini-dovada DUSTER.
    1 0
  • seblogan
    Vreau un sfat...
    pentru ca sunt "patriot" de felul meu, adica vreau sa-mi cumpar masina romaneasca "ca sa manance si gura rumanului si sa aibe la copii lui pita", eram chitit sa-mi schimb loganu' cu suvu'... Da' e prea urat fratele meu! Cum sa ma duc eu cu nevasta la padure, s-o pun pe patura ca sa facem ghidusii si sa vad hidosenia asta, ca sigur se blegeste treaba... si-mi stric familia ca las doamna neterminata (ca' cum arata si suvu' asta... ca o nevasta neterminata...). Vreau in continuare sa-mi schimb loganu'... tot cu o dacie... dar dati-mi alta... sau poate are vreunu' un sfat mai bun...
    2 7
  • E oribila. Design de nota 3.
    Fata si spatele sunt absolut oribile, iar platforma e clar aceeasi ca la Logan si Sandel.
    Mai bine faceau un Sandel Stepway un pic mai mare, cu tractiune 4x4 si motoare mai puternice, ar fi aratat mult mai bine.
    3 9
  • Gabriel
    Gigi ... ce fumezi?
    @Gigi
    bai Gigi de cand sandero ci logan sunt per baza de qashqai?
    @seblogan
    poate sunt eu nebun sau poate am gusturi prea occidentale (traiesc in italia) dar nu poti sa compari dacia asta cu loganu'. Loganu' o faceam mai frumoasa eu durmind cu un pix in mana si visand urat. Unicele modele care da un pic de decenta daciei sunt sandero si suvul asta ... berlinele 3 volume (ca logan) sunt urate ca moartea!
    1 5
  • Gabriel
    si sunt si inutile
    si sunt si inutile berlinele ca loganul ... daca vreau spatiu i-mi cumpar un SW, daca merg per strazi mai proaste i-mi iau un suv sau o masina mai inalta daca vreau o masina frumosa i-mi cumpar o berlina un 2 volume.

    Loganul normal se salveaza numai ca SW pentru ca "aia normala" find in 4 usi è imposibil de uzat
    1 5
  • fff urata
    ma asteptam la ceva mai reusit, dezamagire totala!
    1 6
  • daca are siguranta lui Qashqai o vreau
    nu ma intereseaza asa mult cum arata important e ce stie sa fraca! si pana la urma nici nu arata rau!
    4 1
  • LOL
    stau si ma intreb dc fac designele astea urate? la Duster s-a vazut ca se poate creea o masina super! dar aici dc ne baga pe gat modelu asta de parca e scos din anii '90
    2 2
  • :(
    Hai mai ca putem mai mult decat atat.. spatele parca este facut in ciuda.. :( este un pas inainte pentru dacia dar sper sa nu apara in forma asta.. indiferent cat ar costa sa nu ne batem joc de banii nostri . sunt sigut ca cei mai multi dintre noi ii castigam cu greu. hai sa avem ceva pretentii pe banii nostrii. chiar daca materialele or fi ieftine... dar sa indoi altfel tabla no o fi chiar asa. pentru 2 beri ii desenam una mai frumoasa ca sa nu ii coste designul mult.. zau baieti avem si oameni talentati in tara asta.. sunt profund dezamagit de aspect..
    1 3
  • Carlos
    Sa privim obiectiv
    ok. avem aici o parte din articolul unui alt site auto. sigur, pot fi acuzati de invidie, dar la fel de bine pot avea dreptate.

    Titlu: "...fotografiile cu SUV-ul ar putea fi false - 3 Iulie 2009"

    Oficialii Dacia nu au dorit sa comenteze asupra veridicitatii fotografiilor aparute joi (2 iulie) pe internet, care par sa dezvaluie viitorul SUV Dacia, model pe care constructorul il va lansa in prima parte a anului viitor.

    "Va trebui sa mai asteptati inca noua luni (pana va fi dezvaluita masina – n.r.)" si "este o masina foarte frumoasa (SUV-ul), sper sa fie o masina mult mai frumoasa decat aceasta (din fotografii – n.r.)", au fost comentariile oficialilor Dacia.
    0 0
  • daciafan
    suv
    ideea este ca sunt un pic dejamagit de aceasta masina,inteleg,dacia nu este o masina de fitza,dar designul nu costa nimic,se putea mult mai bine,in spate am observat ca aduce a pathfinder,iar in fata aduce a x-trail clasic,puteau face ceva frumos si original,dar nu,ca asa zic ca faceam prea mari vanzari si dadeam la o parte orice concurenta cum facem cu logan si sandero:))))
    2 0
  • daciafan
    suv
    sa aduc aminte ca si vestitul Aro,era urat cu spume,da stia sa faca multe,cutreierai muntii cu el,te scotea din orice noroaie si multe altele,poate ca si acest model va aproape la fel,uratel e,dar acum asteptam funtionalitatea ei
    2 1
  • Cristi
    nissan
    se simte tenta nissan - ste clar ca nu este o masina facuta de la 0; probabil QASQAI este cel care a imprumutat cele mai multe elemente; la un pret accesibil - cu siguranta va fi o masina care va face din nou istorie. Banuiesc ce cei de la Renault nu se asteapta sa "fure clientii de la BMW, dar cu siguranta ataca un segment cu foarte multi clienti, cei care vor un suv dar nu si-l permit si vor o masina noua.
    O masina nici prea - prea nici foarte-foarte... asteptam interiorul, motorizari si preturi.
    0 0
  • seblogan
    @Gabriel
    Sunt foarte curios ce desenezi cand esti... treaz, sau dupa 2 fetesti negre... Poate sugerezi ceva la Daci...ault-ii astia sa ne faca si noua masini calumea... Poa' sa fure si de la Nisssssan si de la cine o fi numa' sa fie mai frumoasa ca ARO si macar de 2 ori mai buna... ca acuma, indiferent cat de buna ar fi, "se blegeste", repet...
    0 0
  • seblogan
    tot @Gabriel
    Mai am o intrebare: Daca vrei sa cari branza de la oitele lu' Jiji Becali, cu ce cari? Am si un raspuns... beton: Cu Loganu' ca nu se simte mirosu'...
    0 2
  • Prostia doare....oare
    voi chiar sunte-ti tembeli cum draq sa compari DACIA cu BMW sau AUDI?????? cum am vazut mai sus pai intre X5 sau Q7 si suv-ul dacia e diferenta de vreo 30000 de mii de euro , cam cat face un om de rand in vreo 5 -6 ani sau voi va asteptati sa arate precum dacia duster?? cred ca la ce comentarii dati sunte-ti foarte .... aaa si inca ceva daca ar durea prostia romania ar urla de durere
    2 0
  • gigicus
    desisgn ?
    Nu este prea reusit.Cel putin in partea frontala se putea mult mai bine.Design-ul este banal si cam imbatrinit, aduce cu un Nissan Terrano 2.Intentia este buna, dar rezultatul este indoielnic.Daca nu avea emblema Dacia as fi zis ca este un "chinezism".
    Sper sa nu fie asta varianta finala.O masca frontala gen Logan facelift, adaptata dimensiunilor mai mari, ar fi mult mai buna.In concluzie nu-mi prea place si asta nu pentru ca e Dacia.
    1 2
  • gigicus
    vot negativ
    revin cu vot negativ
    0 2
  • de ce nu trancane cineva care e in masura sao faca ???daca arata bine sau nu ....
    eu zic si daca ar arata bine tot ati trancani .....arata ca dracu ..arata cu nustiu ce model ....are motor mic ..samd .....cum poti sa faci comparatie cu masini de 40-50mii de euro ....din toate modele pe care le-au scos ati fost multumit cu vrun model ???....k au avut vanzari in dracii si uitativa ce profit au avut
    1 1
  • mie imi pare la design un subaru ieftin rau...daca si la performante ar fi la fel....ar merita bagata in seama.
    0 2
  • Trey D
    deseu
    arata ca naiba urata cu spume!!!! astia alt design n-au putut sa gaseasca, a pai ce sa le cer la astia de la Renault ca sunt varza..la masina repetenti!!!!!!!! au si pale lor Renault cu gramada sunt urate, nu mai vorbesc de Dacia care praf, mai putin Logan ca arata cel mai bine. Renault e cel mai prost investitor care l-a putut gasi Dacia, daca gaseam pe altcineva cred ca eram departe. Daca ar fi fost Peugeot la Dacia cred ca aveam masini de invidiat, dar cu Renault niciodata, uitati-va ca si Nissan a avut de pierdut de cand s-a bagat la Renault, masini urate, altele proaste, Nissan Navara are defecte foarte multe deja a devenit o hidosenie de masina, asa ca Renault nu e in stare nici pentru el da pai pentru altii, dai in mm de jegosi darar faliment, Renault nu Dacia, dar de Renault sa aud ca nu mai e nimic de ei ca s-a ales praful si pulberea, si asa fac masini de toata jena. Pai daca stau sa-i compar cu Peugeot si Citrroen fratii lui francofoni, pai aia sunt departe in design si motoare si performanta, iar Renault au niste masini proaste si dabi se ridica la pretentii. Scumpe la intretinere si bune de nimic. falimentul sa-i manance.
    3 3
  • george
    exista x% din populatia Romaniei care au repulsie fata de marca dacia, asa ca pt aceasta categorie de oameni limitati dacia ar putea scoate orice fel de masina ca tot se vor gasi acsti indivizi sa arunce ,gratis si fara nici un fundament ,cu noroi in marca nationala. oricum dacia vizeaza alta categorie de clienti, oameni pragmatici si cu capu pe umeri nu toti pustanii care viseaza la bmw.
    4 3
  • @TreyD, coane , fii mai coerent in ce scrii.....si gandeste un pic inainte de a face un post aici.I-ti aduc aminte ca si marii constructori auto vezi VW , au modele foarte low cost pe care le vand in anumite tari, tinta pe un anumit segment de piata.
    Sunt foarte multi oameni care au nevoie de o masina DOAR pt a-si face treaba cu ea, sa-i duca din pct A in pct B,la un pret accesibil.
    @george , ai dreptate, oricum dupa cum mi-am dat seama de cand mi-am facut cont pe siteul asta, sunt destui care nu-si permit nici o masina, dar sunt grei in vorbe.
    bla bla bla, varza, urata.......sa fie varza si urata, dar sa aiba succes la public, ceea ce eu cred ca asa va fii.
    Dupa cum am mai spus , sunt foarte multi oameni care doar vor o masina capabila, indiferent de clasa, in bugetul pe care il au la dispozitie.
    Bafta mare 2all .
    1 2
  • suv
    urita cun spume . daca o faceau chinezii nu iesea asa , are fata de asiatic
    2 1
  • SUV Daci
    Parere pozitiva. Sa o tina tot asa.
    Sa aiba cauciucuri de calitate si ABS in standard.
    3 2
  • JALE
    nu mai fiti rai fratilor....e un aro putin mai rotunjit....istoria se repeta...dacia nova,supernova,solenza,logan si acum incep cu second hand-ul asta:))))))))
    1 5
  • hmm ciudat
    nasoala rau la aspect,si daca e low cost nici la partea tehnica nu ma astept sa fie ceva de capul lor,motorul,suspensia,transmisia,manevravilitatea,comfort,la o masina mare care doreste sa atinga anumite caracteristici ale unui suv trebuie sa se lucreze putin la aceste chestii,nu doar punem niste roti mari si o caroserie lata si inalta,2 scaune si te duce de la A la B,gata e masina asteptam ceva de la masina ceva care sa te multumeasca,nu?deci mai bine nu faci un suv low cost,ori ceva care sa merite sa dai un ban cine isi permita,sau umblam cu o "umbra "de suv,nu o zic din rautate dar mai bine ar face cei de la renault oriice alt model de dacia ca r prinde bine!!bafta si spor
    1 2
  • Rica SM
    va agitati degeaba
    Prieteni, va agitati degeaba, ca astia tot asa urat vor lasa Dacia SUV. Stau sa ma gandesc ce efect au pentru cei din conducerea Dacia, vorbele urate spuse peste tot pe internet. Daca au ceva mionte la bibilica, trebuie sa schimbe total aceasta masina, sau vor avea un esec de proportii. Oricum...i-as trage un pumn in fata celui care a desenat matracuca asta, dar si celor care au aprobat proiectu asta oribil...dreq sa-i ia de inteligenti
    1 3
  • seblogan
    Ba merge si asa...
    M-am sucit. E urata cu spume, este adevarat dar... am gasit baieti cu tunning de paralizezi in 1000 de euroi max. Asa ca s-o faca... si asa urata, numa' buna sa fie... ca restul... se rezolva... Nu va spun la cine... ca sa mi-o fac eu primul. Dupa aia... mai vorbim... Va spun dacat ca va aduce a... Pajero clasic... adica... bestia nera...
    0 1
  • sorin.g
    ceva nou
    Ma repet spunand ca atunci cand cumperi o masina trebuie sa sti ce faci cu ea....din nationalism.....BRAVO DACIA.....
    Un SUV sau o masina de teren trebuie sa fie mai sovietica altfel nu are farmec,plus pana nu trec ceva ani .....nu stim daca am facut alegerea corecta....
    Cielo era foarte barfita la inceput...si s a dovedit ca a mers excelent chiar daca le am montat noi....deci.......
    Cunosc ML care in garantie a schimbat de doua ori cutia...si e o caruta de bani masina....deci........
    Sunt convins ca daca o vedeati pe strada cu o emblema de fite....era adorabila......
    1 1
  • crisstonne
    SUV
    Ce sa spun...da trebuie sa existe si pareri pro si contra , in final vanzarile vor fi etalonul valorii acestei masini si probabil faptul ca se vor duce multe la export va fi inca o data un etalon al valorii...In rest vorba unui cantec francez : parole , parole , parole ...A , sa nu uit , eu sant pro !
    0 1
  • grigore
    Dacia SUV
    Ce de comentarii! Nu stiu cum se comporta, dar daca ati vedea loganurile de Militie pe ce coclauri se plimba ati spune DA! Conduc un Logan de Militie "chior" de 2 ani si am vazut pe unde poate intra. Ii face gelosi pe toti posesorii de ARO. Daca le da Dumnezeu minte francezilor de la DAcia o sa-l motorizeze cu un 1,9D cum era pe Laguna, schimba un pic rapoartele in cutie ca sa nu prinda romanul 200/h si umbla pe la planetare(sa puna mai mult material) e o masina data dracu'. Romanul e fericit ca nu mai impinge Dacia si nu da o carca de bani pe taxa ca sa-si aduca o masina ca lumea de afara(loterie, sac!). Va salut!
    1 2
  • diesel
    sper sa aiba si cateva motorizari diesel
    1 1
  • varza
    e varza varza varza...nu mai postati voi comentarii ca e o masina buna...ca e frumoasa ...ca e nu stiu cum...e mai urata decat un logan de 10 ori...sandero stepway il bate la popou rau de tot...e urata si sincer zic ca nu mi-as lua asa masina niciodata
    0 0
  • LEO-Iasi
    Bunica
    La ce schite am vazut facute de designerii romani in auto foarte multi chiar si aici pe forum, masina asta parca e facuta de bunica la topor! Nu stiu utilitatetea dar designul e de 3.5.
    0 1
  • ADRIANBOY10
    DACIA TUNATA DE MN ARATA MAI BN CA CEA FACUTA DE FRANCEZI
    CEA CONCEPUTA DE DACIA RENAULT ARATA NASOALA PRIVITIO PE A MEA ,AM ADUS MODIFICARI LA CE AU CREAT FRANCEZI
    http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-dacia-suv-propuneri-useri-pentru-dacia-suv-4698655/p10
    0 1
  • Dacia tot Dacia ramne...
    Dupa cum bine stiti conservele alea mici numite Sandero ieseau din uzina cu toba de esapament ruginita gata si cu o punguta de surubele pe care sa le pui tu ca ei au uitat, problema la caruta asta mare de la Dacia este ca piata SUV-urilor a cazut dramatic si chiar daca ar fi ceva gen Aro, nu vad cine dracu ar cumpara asa minune
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru