Dacia va lansa un nou vehicul comercial în cea de-a doua jumătate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.01.2012
Dacia lansează în toamnă un nou vehicul comercial, model menit să răspundă solicitărilor clienţilor de flotă care doresc un vehicul croit pentru nevoile lor.

După Lodgy, Dacia va lansa un vehicul comercial, denumit furgon până la debutul pe piaţă. Oficialii mărcii din Mioveni au declarat că modelul respectiv va debuta în România după vacanţa de vară, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta la un debut în cadrul Salonul Auto de la Paris din luna septembrie, urmat de o lansare pe piaţa internă până la finele anului. În ceea ce priveşte producţia noului model, utilizarea fabricii din Mioveni este improbabilă până la ieşirea din fabricaţie a lui Logan VAN. Thomas Dubruel a refuzat să comenteze această tranziţie, spunând că Logan VAN este un model curent, aflat încă în fabricaţie.

Caracteristicile noului model comercial sunt şi ele un mister, singura afirmaţie pe care au făcut-o cei de la Dacia despre noul vehicul fiind: "va îndeplini cererile clienţilor noştri de flotă", clienţi pe care cei de la Dacia pun mare preţ. Vânzările de flote de automobile au reprezentat o calup important din totalul vânzărilor Dacia în România în anul precedent.

Printre clienţii importanţi se numără Petrom, Orange, Romtelecom şi Borsec, după cum a enunţat şi oficialul Dacia.

Cel mai probabil, noul vehicul comercial va primi partea frontală a unui model nou din gama Dacia, alături de o serie de componente comune până la nivelul montantului B. Cea mai probabilă ipoteză sugerează un model care să preia partea frontală a lui Lodgy şi care va avea dimensiuni apropiate de acesta, după cum este cazul lui Logan VAN şi a fratelui său destinat pasagerilor, Logan MCV. Lansarea succesorului lui Logan nu a fost confirmată încă de oficialii mărcii din Mioveni, semn că debutul lui Logan 2 ar putea avea loc în 2013, cu lansarea aferentă de la Salonul Auto de la Geneva.

Comentarii (5)

  • Opinie
    Daca nu-i mai mare decat Logan Van nu vad ce rost ar avea. Ar trebui sa fie cu vreo 25% mai mare.
    12 1
  • kangoo/trafic
    Va fi ori ca un Kangoo, ori ca un Trafic !
    10 0
  • mai interesant e ca Thomas Dubruel a declarat ca logan 2 nu va iesi la vanzare anul acesta
    7 0
  • @
    Mai mult sa sigur va fi modelul Logdgy in varianta VAN.
    15 0
  • patent
    Dacia
    va fi Lodgy in varianta van...maaaare surpriza!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru