Daimler face pauza de productie de o luna!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.10.2008
Oficialii Daimler au anuntat suspendarea productiei de automobile pentru o luna.

Criza financiara a afectat serios producatorii de automobile, Daimler nefiind o exceptie. Producatorul german de automobile a anuntat suspendarea productiei pentru o luna, pauza urmand sa aiba loc incepand cu data de 11 decembrie 2008.

“Criza financiara se transforma intr-o criza economica. Aceasta a provocat o scadere majora pe pietele noastre mari. Situatia este foarte dificila”, a declarat Dieter Zetsche, presedintele Daimler.

Daimler, primul producator de masini de lux care si-a prezentat rezultatele financiare pe ultimul trimestru, prezinta o scadere dramatica in profit. Vanzarile au scazut cu 3%, atingand pragul de 522.500 masini si vehicule comerciale.

Pe de alta parte, Mercedes GLK a primit 25.000 precomenzi inainte sa fie lansat oficial, iar acestuia i s-au alaturat modelele Smart, care au obtinut vanzari record in septembrie. In luna septembrie, Mercedes-Benz a vandut 122.200 unitati, obtinand astfel o crestere de 4%.

Profitul net al companiei este de 213 milioane euro, Daimler avand astfel o pierdere neta de 1,533 milioane fata de aceeasi perioada a anului 2007. Veniturile Daimler au fost de 23.8 miliarde euro, acestea fiind cu 7% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Programul buyback a fost si el suspendat temporar.

Via | Yahoo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru