Daimler inchiriaza un Smart cu 19 eurocenti/minut

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.10.2008
Daimler a demarat un proiect in Germania prin care oricine poate inchiria un Smart, in baza unui abonament.

Esential

50 de automobile Smart vor fi disponibile pentru inchiriere in faza de test a proiectului.

Daimler a demarat faza de test a proiectului Car2Go in orasul Ulm din Germania. Acest proiect, demarat pe 24 octombrie, permite inchirierea unui automobil Smart la orice ora, din puncte stabilite in oras. Inchirierea este taxata la minut si tariful scade pe masura ce masina este folosita mai mult timp de catre un utilizator. Tariful de la care pleaca inchirierea unui Smart este de 19 eurocenti pe minut.

Masinile pot fi rezervate de pe internet sau cu ajutorul unui telefon mobil. Permisul de conducere al clientilor Car2Go primeste un cip si care este mai apoi trecut printr-un cititor la nivelul partii inferioare a parbrizului pentru a descuia masina. Soferul trebuie sa introduca apoi un cod pentru a putea porni.

Numarul de kilometri care poate fi parcurs nu este limitat si masina poate fi folosita oricat permite raza sa de actiune. In momentul predarii, masinile sunt parcate in perimetrul orasului. Locuri speciale de parcare au fost deja amenajate in aeroporturile si garile din zona, precum si in diverse locatii din oras.

Clientii Car2Go pot parca masina si in alte locatii, fara a intampina sanctiuni. In faza de test a proiectului, 50 de Smart-uri vor fi disponibile prin programul Car2Go. Acestea vor fi inchiriate doar angajatilor Daimler. In primavara anului 2009, Daimler spera sa ofere si cetatenilor orasului Ulm posibilitatea de a inchiria un Smart in baza acestui proiect.

Masinile sunt intretinute, alimentate si curatate de echipe specializate care circula prin tot orasul. In caz de nevoie, fiecare masina este echipata cu un card preplatit pentru actizitia de carburant, prezent in torpedou. Obiectivul fazei de test a acestui proiect este dobandirea de experienta practica in administrarea acestui sistem si de analizare a comportamentului clientilor Car2Go.

Via | Autoblog | Daimler 

Taguri: , Car2Go, Daimler, Smart

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru