Daimler va elimina 1.000 de locuri de munca din cadrul Mercedes

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.11.2009
O mie de angajati Mercedes-Benz isi vor pierde locul de munca in perioada urmatoare. Dintre acestia, cei care nu au depasit varsta de 50 de ani vor primi un alt loc de munca, dar nu in cadrul Mercedes-Benz.

Conducerea corporatiei germane Daimler a luat decizia de a renunta la 1.000 de locuri de munca din cadrul diviziei Mercedes-Benz. Conform discutiilor dintre reprezentantii angajatilor si conducere, angajatii a caror varsta nu depaseste 50 de ani au posibilitatea de a primi o alta oportunitate de angajare in cazul in care parasesc compania in mod voluntar. Din pacate, angajatii Daimler care nu indeplinesc acest criteriu nu vor putea beneficia de aceasta facilitate suplimentara oferita de directorii corporatiei germane.

Mercedes-Benz are in jur de 45.000 de angjati in Germania, ceea ce inseamna ca directorii Daimler au renuntat la aproximativ 2% din personal. Eliminarea a 1.000 de locuri de munca a fost o masura pe care Daimler o planuia de ceva vreme, dar a fost fortat de sindicate sa amane pe cat posibil concedierile.

In urma cu ceva vreme, directorii Daimler au semnat un acord cu sindicatele lor care nu le permite sa elimne prea multi angajati anual, dar le da voie sa elimine posturile redundante in mod treptat, pana in 2011.

In acest moment, Daimler AG este cel de-al 13-lea producator de automobile din lume si primul constructor de camioane din lume. Pe langa automobilele si camioanele Mercedes-Benz, Daimler AG produce si Maybach, Smart si multe altele.

Via | Autoactu

Comentarii (1)

  • Chiar nu stiu sa raspund la intrebare.........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru