Datsun XLink: crossover coupe cu patru usi

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.07.2008
Un tanar german si-a imaginat cu ar putea arata un crossover coupe cu patru usi. Asa a luat nastere Datsun XLink.

Piata auto actuala este foarte instabila, de aceea constructorii mondiali au tendinta de a crea modele care sa inglobeze trasaturile mai multor segmente traditionale. Aceasta tendinta este resimtita si de tinerii designeri care combina elementele sedan-urilor cu cele ale coupe-urilor sau ale SUV-urilor.

Un exemplu concret este creatia lui Benjamin Nawka, un student la Universitatea Pforzheim din Germania, care a dezvoltat in cadrul centrului de design Nissan Yulon un concept neobisnuit. Botezat Datsun XLink, conceptul gandit de tanarul designer german incearca sa prefigureze o renastere a brandului Nissan Datsun cu primul crossover coupe cu patru usi.

Potrivit informatiilor oferite de Benjamin Nawka, conceptul este capabil sa transporte pana la 4 pasageri, are un portbagaj de 380 litri si este propulsat de o unitate hibrida cu doua moduri de functionare. Designul masinii este inspirat de cel al avioanelor, in special in partea frontala, si de linii din arhitectura.

Creatorul conceptului a gandit si un sistem care ajusteaza inaltimea sasiului si modifica astfel garda la sol, transformand XLink intr-un crossover printr-o simpla apasare de buton.

Potrivit tanarului designer, XLink ar putea concura in acest moment branduri de succes ca MINI si Alfa Romeo.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru