Daune de 75.000 de euro la primul accident din viata sa

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Un englez de 93 de ani a facut primul accident in 76 de ani de sofat, cauzand daune de 75.000 de euro unui dealer Porsche.

Esential

75.000 de euro reprezinta daunele cauzate de englezul de 93 de ani
76 de ani condusese Jack Higgs fara a avea vreun accident.

Se spune ca este inutil sa te feresti de accidente. Daca e sa se intample vreo "nefacuta", aceasta se intampla indiferent de cat de atent rulezi si sofezi si indiferent de locul in care te afli. Iar un britanic de 93 de ani a simtit asta pe pielea lui. Jack Higgs era vazut de comunitatea oraselului englez Penarth ca un sofer ideal: in 76 de ani de sofat nu avusese nici cel mai mic accident. Desi trecuse de trei ani de bariera prefixului 9, Jack reusise sa reziste atat de mult timp la volan incat cunoscutii nu credeau ca acesta poate renunta vreodata la sofat. Si totusi, batranelul a facut-o. Motivul? S-a rasturnat cu Ford-ul Fiesta pe care il detinea in timp ce conducea pe strazile orasului.

Ironia sortii a facut insa ca primul accident sa fie unul cu urmari incredibile: accidentul a avut loc in langa dealerul Porsche din oras, masina lui Jack Higgs aterizand cu rotile in sus in curtea concesionarului marcii germane dupa ce a lovit un Carrera II si un 911. Urmari: daune in valoare de 75.000 de euro.

Urmari (2): Jack a anuntat ca renunta la condus, urmand ca drumurile pe care le are de facut sa fie realizate de acum cu ajutorul prietenilor.

"Conduc de la 17 ani, nu am avut absolut niciun accident pana acum si cel mai grav lucru care mi s-a intamplat pana astazi a fost sa iau o amenda pentru parcare interzisa. Nu stiu ce s-a intamplat. Tin minte doar ca am pierdut controlul volanului si ca am lovit doua masini. Dupa care m-am trezit atarnand cu capul in jos in masina si multumindu-i lui Dumnezeu ca sunt inca viu. Acesta a fost finalul carierei mele de sofer. Nu o sa mai conduc niciodata", a declarat Higgs dupa accident.

Angajatii dealerului in curtea caruia a avut loc incidentul spun ca Jack a iesit din masina fara nicio zgarietura si primul lucru pe care l-a facut a fost sa ceara o matura pentru a curata cioburile si tabla de pe jos. "A fost incredibil. Nu ne venea sa credem cand am vazut ce s-a putut intampla. Dupa ce a iesit din masina, Jack a vazut ca e plin de resturi si a cerut o matura ca sa curete curtea.

L-am condus insa acasa pentru a bea un ceai si am chemat o platforma care sa mute masinile avariate din acel loc. Nu mai conteaza starea masinilor, important e ca Jack a supravietuit, un lucru incredibil avand in vedere varsta sa inaintata", sustine Dave Coombs, seful dealership-ului Porsche.

via | BBC

Comentarii (29)

  • ALX CT
    Pai la varsta lui....ce cauta la volan????MA rog,bine ca a scapat cu viata.Pacat de modelele alea 2 ca erau superbe.Va salut
    0 0
  • Atitudine civilizata
    "Dupa ce a iesit din masina, jack a cerut o matura ca sa curete curtea" "L-am condus acasa pentru a bea un ceai" "Nu mai conteaza starea masinilor, important e ca Jack a supravietuit"Asta zic si eu atitudine civilizata. Da-le darcu' de table!
    0 0
  • Gombotul
    de acord cu ambii....
    ...la varsta respectiva cam greu sa conduci,reflexele se duc,ochii cedeaza dar adevarul e k is multi papa lapte tineri (mai ales femei care nu stu controla un tico dar ele vor doar jeep-uri) care sunt un pericol mai mare decat sarmanul mosh...In ceea ce priveste atitudinea atat a batranului cat si a staff-ului Porsche...toata stima..as vrea sa vad si la noi asa o atitudine (nu neaparat in aceelasi context:P)
    0 0
  • bataie
    de se intampla la noi lua o batuta de-i sareau capacele de la dealer:))) ce ceai...si alte figuri :))
    0 0
  • gigiel
    civilizatie...
    Pai la noi l-ar fi omorat din bataie...nu apuca moshu nici sa se dea jos din masina!Si asta la un dealer Dacia, d'apoi Porsche!!!!Il linsau! il legau de teava de esapament si faceau turul romaniei cu el asha!
    0 0
  • ...
    doi oameni de onoare atat seful dealership-ului Porsche cat mai ales Jack Higgs.
    0 0
  • Sub semnul intrebarii
    Povestea mi se pare interesanta, cum un om care a condus atatia ani sa se trezeasca asa dintr-o data rasturnandu-se, mai ales ca masina pe care o avea este destul de stabila. Deci ce viteza a avut si ce curba a luat de s-a rasturnat. Nu cred ca este persoana care sa se fi lansat intr-o urmarire sau sa se ia la intrecere. Cum ar fi daca ar fi invers cica dealerul caruia ii placea viteza s-a rasturnat cu mica masinuta peste mosulica, restul il banuiti... :)
    0 0
  • ... si totusi ....
    Conducea in oras. Cum dracu a putut sa rastoarne un Ford Fiesta peste 2 masini si sa ramana cu roatele in aer la vitezele practicate in oras? Ziaristii astia nu spun tot. Dar oamenii implicati sunt intr-adevar demni de respect.
    0 0
  • ......
    ......75.000...mie mi se pare cam mult...avand in vedere valoarea fordului si modelele Porsche....dar din cate vad,arata doar un Porsche..poate celalalt era vreun Carrrera GT care a fost facut praf(greu de crezut sa faca fordul acela asta)....oricum mi se pare cam umflata suma...dar e doar o parere personala...asa ca va rog sa nu imi sariti la gat:)
    0 0
  • da
    Respect si pt. conducatorul auto si pt. vinzatori !Atitudinea civilizata , primita inca din copilarie........La mirlani needucati , la parveniti, ar fi fost probabil cu totul altfel....Totusi oricit de mirlani si needucati am fi , nu cred ca cineva ar fi indraznit sa ridice mina asupra unui domn in virsta..........
    0 0
  • Just me
    Treaba cu "bine c-a scapat teafar" ceaiul etc. bla bla, e doar marketing. Care intr-adevar la ei e muuuult inaintea celui de la noi. Oricum plateste asigurarea tot...
    0 0
  • sorry...
    acum am vazut ca sunt ambele porsche...deci imi pare si mai greu de crezut ca ajunge la 75.000 dauna...
    0 0
  • :(
    imi pare rau pt mosu ala ... poate fi luat un bun exemplu:doricum.. se poate intampla oricui nush ce banaca o sa-i acorde acuma credit pt daune
    0 0
  • pt mongo
    pai asigurarea plateste tot,mai ales ca la ei asigurarea ofera mai mult decat la noi,oricum stai linistit ca batranelul are o pensie de vreo 3000EURO fara exagerare...;)
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    Scump, doamna, scump!
    Cam scumpa distractia lui moshulica! Dar de ce nu publicati si restul povestii? Ca moshulica a hotarat ca de acum incolo sa conduca numai Logan...
    0 0
  • greseala??
    "accidentul a avut loc in langa dealerul Porsche"..."in" nu e in plus???
    0 0
  • Admiratie
    Il admir pe cei implicati pt modul in care au abordat problema. Ce era de facut?
    0 0
  • Nu vede nimeni greseala?
    "Un englez de 93 de ani a facut primul accident in 76 de ani de sofat / Conduc de la 17 ani, nu am avut absolut niciun accident pana acum"Aveam pretentii mai mari de la acest site.
    0 0
  • flaviu
    hahaha
    bv moshule.....n-o putut trece prin viatza fara o experientza de-asta :)) marshav moshu....pt ce-i ce au dubii legate de pagube normal ca se ridica la atata...fiesta sigur ii distrus integral daca s-o dat peste cap cu el...si restul is 2 porsche...deci ii clar ca-s afectate motoarele....deci nu e mult...o zi faina la totzi ;)
    0 0
  • ?!
    Si cam care ar fi greseala aia?
    0 0
  • Traian
    :) math
    76+17=93?! :)DA.
    0 0
  • kosmyn
    greseala
    Greseala e ca "yo" a cam tras chiulul la orele de aritmetica....
    0 0
  • daca se intampla in romania mai mult ca sigur ca il nenoroceau dealerii
    0 0
  • Fara cuvinte...
    Ceva demn de toata lauda....Atat si batranelu cat si baietii de loa PorscheSunt curios cati dintre voi care ati spus ca de ce nu ar fii si la noi asa civilizatie, ar reactiona astfel?????
    0 0
  • civilizatie ,civilizatie!!!!
    cind va fi si pe la noi asa???? vor mai trece zeci de ani....insa problema e ca noi care suntem constienti de ceea ce se intimpla nu facem nimic...ar terebui sa facem mai mult ,atit pt noi cit si pt urmasii nostrii. toata stima pt mos si pt dealer-up porche.salut!!
    0 0
  • greseala
    Jack Higgs era vazut de comunitatea oraselului englez Penarth ca un sofer ideal: in 76 de ani de sofat nu avusese nici cel mai mic accident...Conduc de la 17 ani, nu am avut absolut niciun accident pana acum ....e greseala ori de tiparit ori nush ..da mosu sustzine ca conduce de 17 ani iar situ ca are 76 de sofat;) ...oricum sarau o tras o sperietura:))
    0 0
  • AndreiRN
    Periculos
    La varsta aia ar fi trebuit sa renunte la condus mai de mult. Cu tristete imi aduc aminte cat de periculos era tatal meu la volan in ultimi lui ani. Coordinarea si atentia impartita in mai multe directi nu mai functioneaza bine la o varsta inaintata. Alti chiar au omorat oameni. Vecinul meu la 88 a dat cu spatele lovind masina ...... politiei si doar atunci a renuntat la carnet.
    0 0
  • super dilar
    Oameni civilizati an romnia orsa fie asa peste 200 anii ciste lor tataia e teapan se antorcea probabil da la curve :))
    0 0
  • 93
    Si eu vreau sa sifonez 2 masini,chiar si Logan la un dealer in parcare, la 93 de ani ,si sa beau un ceai dupa aceea!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru