Designerul lui E-Klasse Coupe: "Un coupe se adreseaza tuturor simturilor"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.04.2009
Gorden Wagener, omul care sta in spatele formelor dinamice ale lui Mercedes E-Klasse Coupe, se destanuie intr-un interviu.

Intr-un interviu publicat pe site-ul oficial de presa al Mercedes-Benz, designerul-sef al proiectului E-Klasse Coupe explica diferentele dintre versiunea cu doua usi si berlina E-Klasse si ne introduce in istoria coupe-urilor Mercedes-Benz.

Gorden Wagener spune ca relatia dintre versiunile sedan si coupe ale lui E-Klasse este extrem de apropiata, insa diferentele estetice sunt definitorii pentru linia dinamica a versiunii pe care a creat-o. "Vorbim de doua modele care se inrudesc. Asta se poate observa in forma blocurilor optice frontale duble, care au forma romboida. Totusi, designul lor este mai sportiv si mai ascutit pe coupe, avand un aspect dinamic si agresiv. Desi aripa spate a coupe-ului vine cu aceleasi linii de forta cu ale sedanului, E-Klasse Coupe are un caracter independent, pasional si sportiv", spune omul in mainile caruia a stat designului modelului Mercedes.

Intrebat daca istoria bogata in segmentul coupe a celor de la Mercedes nu reprezinta o problema prea mare pentru un designer, Wagener afirma ca provocarea este una extrem de inalta, insa merita orice efort stiind ca faci parte dintr-o echipa de design de acest nivel: "Pana la urma, un coupe Mercedes-Benz trebuie sa fie ceva cu totul special, atat din punctul de vedere al inginerilor, cat si din cel al designerilor.

Echipa pe care am condus-o a privit acest proiect cu foarte mult entuziasm".

Interiorul este privit de Gorden Wagener ca una dintre cele mai importante parti ale masinii. "Posesorii unei masini petrec mai mult timp in masina decat in fata ei. Asta inseamna ca designul interiorului este cel putin la fel de important cu cel al exteriorului. Scopul nostru a fost sa desenam un exterior care este continuat la interior, reflectand caracterul inalt calitativ al modelului. Pentru a judeca un Mercedes trebuie sa il simti, sa intri in el si sa il conduci, pentru a intelege pasiunea cu care s-a lucrat in cadrul acestei marci pe parcursul ultimelor zeci de ani. Importanta interiorului este enorma la Mercedes, din moment ce am construit si stabilit un centru propriu de excelenta al designului interior", incheie germanul.

via | Mercedes

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru