Designerul lui McLaren F1 va crea un minicar

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.07.2008
Gordon Murray, designerul care a creat McLaren F1, lucreaza acum la un mini model urban, cu nume de cod T.25.

Dupa ce a scris istorie cu designul unuia dintre cele mai ravnite supercaruri ale planetei, Gordon Murray, parintele lui McLaren F1, se adapteaza nevoilor unei societati macinate de cresterea pretului carburantilor. Murray, cel care a desenat liniile lui McLaren F1, lucreaza acum la un minicar capabil sa rivalizeze cu actualul Smart.

Programul, cu nume de cod T.25, a demarat in urma cu un an si se va desfasura pana in 2009, cand rezultatul va fi gata de productie. Creatorul minicar-ului, Murray, a decis sa dezvaluie publicului prima schita oficiala a viitorului T.25, un model urban, care va ingloba o tehnologie inovativa si va fi dezvoltat pe o structura usoara. T.25 va rezolva problema parcarilor, congestiile din trafic si a emisiilor de CO2 rezultate intr-un ciclu de viata al unui model.

Desi conceptul este inovator si este creat de unul din cei mai in voga designeri, constructorii nu s-au inghesuit insa semneze un contract de productie cu designerul britanic. Se pare insa ca acesta este in dicutie cu mai multi producatori, care vor lua o decizie pana la sfarsitul acestui an.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru