Designerul şef de la Jaguar se gândeşte la un model de oraş

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.11.2011
Ian Callum, designerul şef al Jaguar, a declarat că s-a gândit la o citadină premium. Cu toate acestea, designerul susţine că este doar o idee personală.

Ian Callum, şeful de design al mărcii Jaguar, a declarat într-un interviu acordat celor de la What Car? că s-a gândit la un model de oraş. Respectivul vehicul ar aparţine segmentului premium şi ar avea dimensiuni comparabile cu Mini Cooper. Cu toate acestea, respectivul model nu ar fi un Jaguar ieftin, ci doar un model la o scară mai mică. Sunt şanse ca marca britanică să apeleze la un parteneriat cu un alt constructor pentru a aplica ideile proprii pe un model de serie, cum au făcut cei de la Aston Martin cu Cygnet. Pentru moment, respectivul model rămâne în stadiul de ipoteză.

"Este o opinie personală, dar avem loc în gamă pentru un model premium de oraş. Marea provocare va fi realizarea unui plan de business pentru acest model, pe lângă dezvoltarea propriu-zisă. Practic, trebuie să facem maşina să fie ca un Jaguar şi să aibă toate elementele necesare de lux şi rafinament, dar trebuie să fie cumpărat de un număr suficient de persoane, pentru a justifica dezvoltarea", a declarat Callum.

Ian Callum nu a fost hotârât în ceea ce priveşte formatul respectivului model.

Designerul vizionează atât un coupe, cât şi un hatchback, dar un sedan nu este exclus. Callum consideră că nu contează atât de mult forma modelului, pe cât contează dorinţa clienţilor de a poseda un asemenea vehicul. Cei de la Jaguar ar putea construi un asemenea model în următorii ani, deoarece constructorul va fi silit să ofere modele din ce în ce mai ecologice, pe măsură ce nivelul de emisii de CO2 la nivel de gamă va trebui să atingă un anumit nivel în următorii ani.

Via | WhatCar

Comentarii (1)

  • Da, chiar si eu ma gandeam cand va scoate si Jaguar un model de oras...cu siguranta va fi un Jaguar adevarat cum este si mini-ul lui Aston, si apoi se va intreba domnul Callum dc nu se vinde
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru