Designerul-sef de la Mercedes se retrage

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 26.03.2008
Peter Pfeiffer activeaza de 40 de ani la Mercedes si este de 30 de ani seful departamentului de design.

Esential

40 de ani a lucrat Peter Pfeiffer pentru Mercedes.

Peter Pfeiffer, designerul sef de la Mercedes, se retrage din activitate dupa o cariera de 40 de ani. Pfeiffer, in varsta de 65 de ani, si-a inceput munca la Mercedes in 1968 si a ocupat functia de sef al departamentului de design dupa 10 zece ani.

Cel mai probabil inlocuitor in functia de designer-sef la Mercedes este Gorden Wagener, actualul presedinte al diviziei Nord-Americane de la Mercedes.

Peter Pfeiffer a avut un rol hotarator in modul in care au au aratat modelele Mercedes in cei 40 de ani in care a activitat la cel mai inalt nivel in cadrul companiei germane. Printre realizarile personale ale boss-ului de la Mercedes se numara supercarul SLR, CLS sau R-Klasse.

Peter Pfeiffer s-a nascut in 1943 la Dallwitz, langa Karlsbad, Germania, si a absolvit Colegiul Tehnic si Industrial de Design in 1963, an in care s-a angajat la subsidiara germana a companiei Ford.

Via | Automotive News

Comentarii (8)

  • Capirosii
    Mare om
    Ii doresc sa traiasca cat mai mult....a facut treaba buna in cariera lui
    0 0
  • Crysty
    Pacat
    Cat a fost el la putere Mercedes a facut legea. Sa urmarim ce vor face urmatorii designeri. Bafta !
    0 0
  • x
    poate vien bangle...:D
    0 0
  • flaviu
    efemer..
    va sfatuiesc sa va luati cate un mercedes acuma...nu riscati...omu era genial...nu se stie daca cineva ii va putea lua locul vreodata ;)
    0 0
  • AndriSLR
    Numei merite!
    Am cunoscut personal pe Peter este un om extraordinar!
    0 0
  • design
    In ultimii ani (ma refer la perioada din 1990 incoace) doar 2 modele cu adevarat frumoase a avut Mercedes: SL si CLS. In rest, n-au rupt gura tirgului...
    0 0
  • ...
    mie nu mi-a placut primul model de mertzan E cu cele 2 faruri rotunte ... de acu 2 generatzii... Iar R-classe-ul e nassspa, comparativ cu B-ul :) sau noul cls
    0 0
  • arta...
    Acum tot timpul exista modele mai frumoase sau mai urate, nu putea sa aiba numai ideii super bestiale, e om totus. Problema este inlocuitorul, sper sa nu vina cu ideii din topor si nefinisate de America, cu mult..mult..chiar exces... de crom.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru