Detalii noi despre viitorul motor BMW cu trei cilindri

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.03.2011
Noile generaţii ale modelelor Seria 1, Seria 3 şi Mini vor aduce fanilor un nou propulsor performant, gândit de BMW. De această dată este vorba despre o unitate cu trei cilindri.

BMW lucrează, în prezent, la un nou propulsor cu trei cilindri, capabil să revoluţioneze piaţa unităţilor pe benzină, în ceea ce priveşte raportul putere/consum. Motorul cu trei cilindri va debuta odată cu noile generaţii ale modelelor Seria 1, Seria 3 şi MINI.

Agregatul va folosi tehnologia twin-scroll turbo, recunoscută de publicul larg drept TwinPower, asociată injecţiei directe şi controlului complet automat al valvelor, Valvetronic. Unitatea cu trei cilindri va avea o capacitate de 1.5 litri şi va putea oferi mai multe resurse de putere şi cuplu decât actualul motor cu patru cilindri şi 1.6 litri, regăsit în gama Mini. Nici la capitolul consum şi emisii nu se vor face compromisuri, acestea urmând să atingă valori record.

Propulsorul de nouă generaţie va fi capabil să livreze o putere totală cuprinsă între 120 şi 180 de cai putere. Pentru viitoarele unităţi cu patru cilindri, care folosesc aceeaşi tehnologie TwinPower, BMW garantează cel puţin 240 de cai putere.

Debutul noului motor cu trei cilindri va avea loc în toamna acestui an, odată cu lansarea oficială a noii generaţii Seria 1.

Propulsorul îşi va face loc apoi şi sub capota celei de-a treia generaţii Mini, dar şi în gama viitorului Seria 3 F30, ambele modele programate să ajungă pe piaţă în 2012. 

via | motoringfile

Comentarii (6)

  • Super Motorizare
    Cred ca se va pune pe X1, SERIA 1 , SERIA 3 (motorizare de baza).
    5 4
  • Stie cineva care sunt cifrele pentru cursa si alezaj la motorul asta nou? Aveam o curiozitate legata de el, suspectez ca are "stramosi" in barca de organe actuala a BMW.
    3 1
  • vreau si eu pe polo meu un motor 1,5cmc 180cp si dau in schimb 1,4tdi 75cp, sa vad cum se comporta...hhhh...!!!
    8 2
  • @dan - din moment ce are 1500cmc si 3 cilindri . . . tinde sa fie logica o asemanare cu motorul de 2000cmc si 4 cilindri :) (vorbesc de noul motor cu turbo, pentur ca probabil au fost dezvoltate impreuna pentru a imparti o parte din componente)
    7 0
  • DecebalStefancelMare
    Stiti ce ar fi frumos!! Sa vina unul dein geniile de pe acest site cum ar fi semtex aka io etc, si sa ii dea de gol. Sa zica pai motorul e facut de PSA. Sunt curios cati papagali ar crede prostia debitata.
    3 2
  • Blasfemie
    Unde s-a ajuns... Daca si producatorul care nu facea compromis de la performanta a ajuns sa faca jumatati de motoare. Ce nu fac astia pt bani.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru