Dezastru la Toyota, profitul a scazut cu 69%

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.11.2008
Primul producator auto al lumii este serios afectat de criza economica. Profitul Toyota scade la jumatate.

Esential

69% a fost scaderea inregistrata de Toyota in al treilea trimestru al anului (iulie-septembrie).

Toyota a publicat rezultatele financiare aferente trimestrului trei din 2008. Cel mai mare producator auto din lume a anuntat o scadere de 69% a profitului net, in perioada iulie-septembrie, la 1.4 miliarde de dolari.

Japonezii au socat analistii din intreaga lume cand au anuntat revizuirea tintei de profit stabilite pentru actualul an fiscal, care se incheie la 31 martie. Astfel, Totyota a stabilit o tinta a profitului net  de 5.6 miliarde de dolari, cu peste 50% mai putin decat stabilise initial.

Toyota a fost afectata in special de prabusirea vanzarilor pe piata auto nord-americana. Compania nipona si-a micsorat de trei ori mai putin tinta de profit operational stabilita pentru acest an.

Suntem intr-un moment foarte greu, climatul economic este serios afectat de o multitudine de riscuri si de atmosfera incerta”, a concluzionat compania nipona intr-un comunicat de presa.

Via | Toyota

Taguri: Toyota

Comentarii (3)

  • x-ulescu
    cum nu mai cumpara cowboy-ul toyota ca nu mai are bani cum se duc astia de la toyota in jos...bineinteles cu toti stim ca VW e nr 1 acum :D !
    0 0
  • VW lol
    VW e primul datorita speculatiilor, mai invata si tu cum e cu achizitiile la bursa..... avand in vedere intentia porsche cresterea artificiala a pretului era previzibila.

    Nu am nimic cu VW dar sa fim realisti.
    0 0
  • @xxx
    Adică daca eu aveam acţiuni de 1000 euro la VW, si le vând acum ca acţiunile au crescut "artificial", o sa am un profit "artificial"? Discuţia poate continua...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru