Din 2009, Mercedes elimina oboseala la volan

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.08.2008
Mercedes a dezvoltat un sistem, care monitorizeaza soferul si previne oboseala la volan, gata sa debuteze in primavara.

Mercedes a fost recunoscut dintotdeauna ca fiind unul din pionierii in siguranta auto. Constructorul german nu se dezminte si mai pregateste un gadget gata sa salveze vieti. Mercedes a dezvoltat de aceasta data Attention Assist, un sistem care monitorizeaza starea de oboseala a soferului.

Constructorul german pregateste astfel o solutie impotriva sutelor de accidente datorate starilor de oboseala si a scaderii concentrarii la volan. Potrivit unui studiu publicat recent, 25% dintre accidentele inregistrate pe soselele europene sunt cauzate de oboseala la volan.

Vestea buna este ca sistemul dezvoltat de Mercedes va putea fi regasit pe versiunile de serie incepand cu primavara lui 2009 si va analiza directia, miscarea pedalelor, indicatorii de bord si celelalte conditii de drum cum ar fi starea carosabilului sau vantul.

Sistemul incepe monitorizarea soferului din momentul in care acesta urca la volan inregistrand comportamentul acestuia. Astfel computerul poate crea comparatii intre doua stari diferite ale soferului: cea in care este odihnit si cea in care reflexele ii scad din cauza oboselii.

Atunci cand detecteaza oboseala, sistemul avertizeaza sonor soferul si afiseaza pe instrumentarul de bord urmatorul mesaj: "Attention Asisst. Break!"

via | CarScoop

Taguri: Mercedes

Comentarii (12)

  • 1001auto
    F tare
    Crezi ca are efect si la un betiv?
    0 0
  • claudiuDC
    Da, da...
    @1001auto- da, sigur ca o sa mearga. O sa zica HAIS! Jeaneeeeee! CEA! Jeaneeeee!
    0 0
  • Crysty
    Mercedes Benz
    Inca o data Mercedes a demonstrat ca este un producator cu renume pe piata auto din lume. E geniala ideea. Sunt convins ca o sa copieze si alti producatori acest sistem. Oricum e primul constructor care a introdus si abs-ul si astazi acest sistem pt eliminarea oboselii la volan.
    0 0
  • lapusneanu
    pacat
    "Mercedes a fost recunoscut dintotdeauna ca fiind unul din pionierii in siguranta auto." - insa pacat ca Volvo sunt cele mai sigure masini la majoritatea categoriilor
    0 0
  • mai-mai
    FORTE BINE COPIAZA ACEASTA MERCEDES DUPA FRANCEZI , JAPONEZI SI SUEDEZI !! RUSINE !!! HAHAHAHAHA !
    0 0
  • cutare
    oboseala...
    oare nu va fi umpic si mai obositor sa auzi "attention. assist. brake!" atunci cand esti deja obosit? nu te va stresa sa tot auzi asta?
    0 0
  • mda
    da, probabil o sa fie "UN PIC" mai obositor (in sensul enervant al cuvantului). si probabil ca isi regleaza volumul dupa cat esti de obosit. incepe in soapta, iar daca sesizeaza ca ai adormit o sa urle la tine "WAKE UP! you mo' fo', push de fu*** brake and pull over!!"
    0 0
  • sunshine64sm
    O fi bun sistemul si la soferii cretini ?
    ...pentru ca sint o multime si de astfel de soferi
    0 0
  • URAGANU
    PALMA din Interior
    Cel mai bun sistem anti-oboseala este sa iasa o palma din interiorul bordului si sa-ti traga una peste moaca atunci cand inchizi ochii. :)))
    0 0
  • ursus2
    mai bine
    Cel mai bun sistem anti-somn este o nevasta in drepta care vorbeste si te cicale non-stop!
    0 0
  • florin
    oboseala
    cel mai bun sistem: nu conduci masina obosit!
    0 0
  • Andrei
    lol
    ursus2 are dreptate, nimik nu functioneaza mai bine =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru