Din 2009, navigatie ieftina de la Renault si TomTom

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.09.2008
Renault va lansa in 2009 pe Megane, Scenic si Clio, un sistem de navigatie integrat in bord care va costa 500 de euro.

Esential

500 de euro va costa navigatia integrata realizata de Renault si TomTom.

Renault va lansa, in 2009, un sistem de navigatie extrem de ieftin si abordabil integrat in plasa de bord a modelelor sale. Conform primelor informatii, pachetul de navigatie dezvoltat impreuna cu producatorul olandez de sisteme portabile TomTom va costa circa 500 de euro.

Renault spera ca noul pachet sa dezvolte radical piata sistemelor de navigatie integrate, considerand ca aceasta optiune va deveni una de masa odata cu reducerea pretului de achizitie. In acest moment, sistemele de navigatie de acest tip pot fi achizitionate pe modelele Renault din topul gamei franceze cu circa 1500 de euro.

"In japonia, unul din doi clienti isi achizitioneaza un astfel de sistem integrat de navigatie. In Europa, procentul este de 12-15% dintre cumparatori. Mi se pare normal sa atacam raportul japonez si in Europa", sustine Patrick Pelata, vicepresedinte executiv la Renault. Conform oficialului francez, noul sistem de navigatie va fi disponibil in premiera pe "trei dintre modelele Renault cu volum mare de vanzari", Pelata referindu-se, cel mai probabil, la Megane, Scenic si Clio.

Colaborarea dintre Renault si TomTom va ramane una exclusiva pentru 2009, urmand ca, incepand cu 2010, olandezii sa poata sa incheie contracte identice cu orice producator auto interesat de aceasta tehnologie abordabila.

via | Automotive News

Comentarii (8)

  • ...
    Decat sa navighezi cu tom-tom...mai bine cumperi harta rutiera a lumii de la librarie! Sunt cele mai slab cotate(Tom-Tom) + nu au nici un gand sa cartografieze Romania! Singurii care au pus Romania pe harta sunt cei de la IGo(de fapt o firma angajata de ei)... Avand in vedere ca totul se intampla la renault si ca va fi o optiune low cost...standardul nu va fi ridicat si nu e de mirare! Toate cele bune!
    0 0
  • dadada
    Da , ai dreptate , daca vine de la Renault e excelent si raportul pret/calitate exceptional.
    Ai dreptate !
    0 0
  • si bune si rele
    Din cate stiu eu fiecare tara isi face hartile si apoi le vand celor care produc sisteme de navigatie. Ca doar n-or fi nebuni ungurii de la iGo sa se plimbe prin toata europa si sa faca harti si POI-uri. Ar dura foarte mult, cred. Tom Tom-ul e adevarat ca nu prea a atras foarte multi fani, dar ideea de a cumpara o masina cu sistem GPS inclus mi se pare de bun simt acum. Chestia cu ventuzele trebuie sa inceteze. De bun simt ar fi sa-ti poti configura cum vrei tu sistemul de navighatie de pe masina, dar asta e clar de viitor.
    0 0
  • von paulus
    vai si amar
    Daca Tom-Tom e cel mai slab igo e pestilenta intruchipata . E cel mai tare in occident si la pret nu e chiar ieftin ,un Tom Tom e mult mai precis si are mai multe facilitati ca altele si va spun ca am mers des cu ambele si ca iGo e mai tot timpul in pierdere de sateliti sau in reconfigurare de traseu cand tie lumea mai draga. Drept ca nu au europa de est dar in vest sunt cei mai tari de departe habar nu aveti ce vorbiti
    0 0
  • nav
    probabil vor scoate o navigatie cu acelasi raport calitate/pret ca al loganului:D
    0 0
  • Tom-Tom, Garmin, IgO
    Tom-Tom e liderul pietei pe sisteme de navigatie in vest. Sunt cele mai bine cotate sisteme de navigatie, cele mai precise si cele mai complete. Intr-adevar nu au inca europa de est, dar nici 90% dintre productaorii auto care ofera sistem de navigatie integrat. Intrebarea se pune astefel:

    -oare daca il vor oferi pe modelele de masa (modele care au prins bine si in europe de est), vor incarca sa ofere macar un pachet minimal cu cele mai importante bulevarde din marile orase? Sau vor uita pentru inca cativa ani ca si noi existam pe aici.

    Garmin ar fi cam al 2-lea producator (ca si cotatie) pe piata europeana si ei, ofera harti cu Romania si estul europei. Deci nu numai igo-ul face asa ceva.

    La pretul asta de 500 de eur, ar putea fi ceva competitiv, avand in vedere ca o ventuza buna incepe de pe la 500 de eur. Fiind integrat si vandut in masa, s-ar putea sa fie ceva chiar nice.
    0 0
  • tomtom harta Romania
    Dupa cum stiti (daca stiti) tomtom a achizitionat Teleatlas unul dintre cei mai mari furnizori de harti digitale (care inca nu are Romania) si din informatiile mele TA va veni cu o harta completa a Romaniei pana cel tarziu Q3 2009. TA pune foarte mare focus pe Romania deoarece este singura tara importanta din Europa de Est pentru care nu detin o harta decenta.
    Cel mai important este ca aceasta harta va fi FACUTA integral de catre ei deci va fi la standardele lor de lucru. In alte tari au ales varianta de a cumpara o harta locala, dar in Romania negocierea cu Suncart (singurul furnizor) a esuat.

    Bravo Renault ...
    0 0
  • tomtom
    Salutare am un tomtom GO910 de cand a aparut ma costat in Londra 600 Lire Sterline.... e super,beton,am circulat cu el in toata europa, pacat ca nu (cunoaste ) si Romania .:)))))))) sau pacat ca suntem in Est...... :)))) Bafta !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru