Din toamnă ne luăm adio de la Alfa Romeo Spider şi Brera

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.08.2010
În toamna acestui an Pininfarina va opri producţia modelelor Alfa Romeo Spider şi Brera. Coupe-ul şi cabrioletul nu vor avea însă nici un succesor.

Fanii Alfa Romeo vor fi nevoiţi să spună adio din această toamnă unor modele care au impresionat vreme de cinci ani, prin designul deosebit. Este vorba despre Alfa Romeo Spider şi Brera, decapotabila şi coupe-ul produse la uzina Pininfarina din Grugliasco.

Odată cu finalizarea producţiei celor două modele italiene, Pininfarina va pune capăt şi asamblării decapotabilului Ford Focus CC. În aceste condiţii, carosierul italian va trece în rezervă uzina sa din Grugliasco, toate liniile de asamblare şi celelalte facilităţi ale unităţii de producţie urmând să treacă în posesia lui Gian Mario Rossignolo, noul proprietar al brandului De Tomaso.

Revenind la cele două modele pensionate de Alfa Romeo, trebuie să spunem că subsidiarul Fiat nu intenţionează să lanseze urmaşi nici pentru Brera nici pentru Spider.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • Firestarter
    Vor exista succesori in 2011
    Au scos deja din productie GT-ul. In toamna urmeaza Brera si Spider iar in 2011 va iesi din productie si 159. Dar... urmeaza incluitorii. Intradevar, in 2010 Alfa Romeo nu va avea alte modele noi insa in 2011 vor aparea si succesorii pentru Brera si Spider impreuna cu cel pentru 159, construite pe platforma C-Evo utilizata in prezent de Giulietta. Motivul pentru care aceste modele ies din productie in primul rand se datoreaza incheierii colaborarii cu GM. Sub alianta Fiat-Chrysler nu era firesc sa se continuie productia acestor modele motiv pentru care se vor utiliza solutii tehnice care sa rentabilizeze noile platforme ale aliantei.
    12 0
  • CelFaraNume
    Stati putin! Firestarter trebuie sa te contrazic! Fiat Punto Evo este tot o continuitate dupa alianta Fiat-GM! Platforme comune mai baiatule! Mircea Mester sau oricare redactor , Volvo C70 nu este construit tot de catre Pinifarina?
    0 14
  • @ Firestarter
    Motivul sistarii productiei este dat de vanzarile slabe
    Este adevarat ca Brera si Spider utilizeaza motoare GM, dar motivul sistarii productiei este datorat vanzarilor foarte slabe ale acestor 2 modele, ce cauzau mari pierderii constructorului Alfa Romeo, asa ca este mult mai rentabil sa opresti productia decat sa o continui cu pierderi considerabile . In multe tari europene, Alfa Romeo oferea pentru Brera discounturi de 9,000 euro si cu toate acestea vanzarile nu au inregistrat cresteri ( http://es.autoblog.com/2010/01/17/espana-las-promociones-de-alfa-romeo-alcanzan-los-9-000-de-de/ ) .
    6 2
  • Firestarter
    @CelFaraNume
    "mai baiatule" este un apelativ valabil daca am fi fost colegi de banca acum 20 de ani... trecand peste asta:
    Platforma B (SCCS) pe care este construit Fiat Grande Punto EVO de care spui tu a fost dezvoltata de catre inginerii Fiat in colaborare cu cei de la Opel in Turin/Italia. Platforma a debutat odata cu Grande Punto in 2005 urmata in 2007 de Opel Corsa. Intre timp cei de la GM au dezvoltat o noua platforma denumita Gamma II iar cei de la FIAT au dezvoltat separat de ei vechea platforma SCCS pentru clasa B. Trecand si peste aceste detalii... Grande Punto Evo este un facelift si nu un model nou. Va iesi din productie pana in 2012. Primul model dezvoltat de FIAT pe noua platforma B va fi Lancia Ypsilon urmata de Alfa Mito FL si de viitorul Fiat Punto.

    Revenind la subiect... Alfa 159, Brera si Spider sunt construite pe platforma FIAT/GM Premium. Aceasta platforma a fost dezvoltata in Suedia de catre inginerii de la Saab impreuna cu Alfa Romeo, Opel si Holden. Intre timp Saab a iesit din GM iar Fiat a rupt alianta cu GM si a dezvoltat platforma C-Evo. Pentru a rentabiliza platforma C-Evo era firesc sa renunte la componentele impartite cu GM si sa creeze modele noi in alianta Fiat-Chrysler. Asadar, inlocuitorii pentru 159, Brera, Spider vor fi dezvoltati pe C-Evo impreuna cu cateva modele Fiat, Lancia, Chrysler si Dodge.
    9 0
  • CelFaraNume
    Scumpul meu de Firestarter, tin sa te contrazic si s iti zic ca platformele de care tu zici au fost elaborate nu in Europa ci in Usa de catre o echipa nord americana!
    1 20
  • Firestarter
    @CelFaraNume
    Am argumentat cu date spre deosebire de simplele tale afirmatii fara fond. Daca tot purtam o polemica macar sa o facem in interesul cititorilor Automarket si nu sub forma unei dispute personale. Iti recomand inca o data sa folosesti apelative mai moderate sa sa nu transformi aceste discutii in conflicte inutile. Consider ca aceste postari ar trebui sa fie o contributie la continutul editorial al acestui site si nu un chat pueril.

    @ cel care afirma ca productia a fost oprita datorita vanzarilor slabe. Este foarte corect ce spui dar afirmatia ta nu contrazice neaparat cele spuse de mine mai sus. Era intradevar de preferat ca aceste modele sa faca vanzari in continuare insa oricum ar fi fost, costurile pentru a mentine in productie aceasta gama le depaseau pe cele ale profiturilor pentru simplul fapt ca nu prea mai aveau cu cine sa imparta aceasta platforma. Noile modele ale GM nu mai folosesc platforma FIAT/GM Premium. Opel Insignia de ex este dezvoltat pe platforma Epsilon 2. Deci, cu vanzari sau fara, nu mai era rentabil pentru FIAT sa mentina in productie aceste modele din moment ce dezvolta deja noua generatie Alfa Romeo pe platforma C-Evo.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru