Doar doi producatori straini de automobile vin la Salonul Auto de la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Hyundai este ultimul producator strain de automobile de masa care se retrage de la Salonul Auto de la Tokyo. Japonezii vor ramane doar cu marcile indigene si cu cei de la Alpina si Lotus.

Hyundai este ultimul producator strain de automobile de masa care se retrage de la Salonul Auto de la Tokyo din acest an, retragerea fiind anuntata cu doar cateva saptamani inainte de inceperea acestui Salon Auto. Coreenii de la Hyundai nu sunt singuri care lipsesc de la Tokyo, fiind alaturati si de producatori din Franta, Suedia, China, Germania dar si de producatorii americani de automobile. Astfel, singurii producatori de automobile din afara Japoniei care vor fi prezenti la Salonul Auto de la Tokyo sunt Alpina si Lotus.

Lipsa expozantilor din acest an i-a facut pe japonezi sa scurteze durata salonului cu patru zile si sa reduca spatiul disponibil cu 50%. Numarul total al expozantilor fata de anul 2007 s-a redus la jumatate, iar situatia nu suna deloc bine. In 2008, Salonul Auto de la Tokyo a fost anulat, deoarece prea multi producatori si-au anuntat lipsa.

Din pacate pentru organizatorii Salonului Auto de la Tokyo, companiile reactioneaza la climatul economic mondial si reduc costurile pe cat posibil si de unde este posibil. In acest an, numerosi producatori de automobile nu s-au prezentat la Salonul Auto de la Detroit, in ciuda importantei sale, iar alti producatori la fel de importanti au lipsit de la Salonul Auto de la Geneva si de la Frankfurt.

Un producator de automobile trebuie sa cheltuiasca cateva milioane de dolari pentru a avea un stand la Salonul Auto de la Tokyo, asa ca anumite companii japoneze au cerut anularea acestui salon pentru a reduce cheltuielile. Organizatorii sunt insa hotarati – cea de-a 41-a editie a Salonului Auto de la Tokyo va avea loc in octombrie 2009, incepand cu data de 24.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (4)

  • naspa
    La germani a fost cel mai urat salon, asta de la Tokyo va fi o afacere in familie, in ianuarie la Detroit posibil la fel, poate in martie la Geneva sa vedem si noi masini :(
    mama ei de criza......
    1 1
  • Stelian_Opincariu
    Lasa-ti, o sa fie si mai bine.Oricum noi la salariile noastre nu ne permiteam sa fii mers la Tokyo.Pa!
    1 0
  • of of mai mai
    @Stelian_Opincariu: tati ia si mai invata limba romana. Nu mai scrie ca toti analfabetii. Daca nu esti sigur de un cuvant mai bine il cauti pe google, nu scrie "lasa-ti" in loc de "lasati" ca are cu totul alt sens...
    OnTopic: Nasol ca nu se prea duc baietii acolo, cu toate ca pana acuma cand ne bagau niste preturi la masini de mureai, acumau redus din preturi si tot fac profit, si tot se plang...
    2 1
  • Stelian_Opincariu
    @Liviu
    Oricine mai poate face greseli.Conteaza insa sa nu o mai faci din nou.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru