Dodge Challenger SRT10: V10 600 CP, 758 Nm

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 15.10.2008
Dodge va prezenta la SEMA conceptul Challenger SRT10, dotat cu motorul V10 existent pe Dodge Viper SRT10.

Esential

600 CP are motorul V10 care echipeaza noul Challenger SRT10.

Apropierea celui mai mare salon de tuning din lume, SEMA Las Vegas, dezvaluie o serie de exponate extrem de interesante. Printre acestea se numara conceptul anuntat de Dodge: Challenger SRT10.

Prototipul pregatit de Dodge a imprumutat propulsorul Viper V10 de 8.4 litri. Conceptul Dodge Challenger SRT10 isi va arata coltii de la inaltimea celor 600 de cai putere din dotare, avand in plus si un cuplu maxim impresionant - 758 Nm.

Dodge a imbracat noul Challenger SRT10 intr-o vopsea speciala, denumita Tornado Red, a folosit materiale din fibra de carbon pentru buza spoiler-ului si o capota inspirata din HEMI Cuda 1970. Pentru a preintampina surplusul de putere, inginerii Dodge au facut unele modificari la sistemul de franare si au implementat amortizoare Bilstein pentru o stabilitate mai buna.

Interiorul lui Challenger SRT10 este usor de remarcat prin noile scaune sport si accentele din fibra de carbon. Conceptul a fost dotat cu un buton rosu de pornire a motorului.

Dodge va produce intr-o serie limitata acest muscle-car suta la suta de inspiratie americana.

Via | Dodge

Comentarii (3)

  • 8.4 LITRI?????
    Astia nu-s deloc normali...
    0 0
  • george
    PUTERE MULTA SI INUTILA
    Suna bine paispe litri de cilindree si `jde mii de cai dar masina asta e o provocare chiar si pentru alde Kovalainen si Hamilton...Ai putere (aproape) de monopost F1 fara controlul unui monopost F1...nici macar pe departe...In mainile unui sofer "smecher" masina asta e genocid...

    Subscriu celor afirmate de "mine"...
    0 0
  • concurenta
    parerea mea e ca cel mai frumos ramane tot CAMARO orice iar face lu asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru