Eterniti Hemera: lumea auto se pregăteşte de un nou SUV de lux

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.09.2011
Obişnuiţi-vă cu numele Eterniti. Noua marca britanică va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt şi promite să atace segmentul de lux cu modele dezvoltate cu ajutorul unor foşti piloţi cu nume din Formula 1 şi Le Mans.

Lumea auto se pregăteşte să îmbrăţişeze o nouă marcă de lux. Este vorba de brandul britanic Eterniti (nicio legătură cu Infiniti), care va veni la Salonul Auto de la Frankfurt din postura de no-name, dar încearcă să plece de acolo cu o imagine cât mai bună. Iar argumentul cel mai puternic în acest context este primul concept al mărcii, denumit Hemera, care va fi vedeta standului Eterniti la Frankfurt.

Eterniti Hemera este un SUV de lux. Sau "primul super-SUV al lumii", aşa cum îl prezintă compania britanică. Deşi nu avem încă fotografii oficiale ale lui Hemera, prima fotografie oficială - un teaser în care maşina este prezentată de sus - ne arată că vorbim despre o maşină cu linii care aduc mai degrabă cu un coupe cu linii dinamice decât cu un SUV clasic. De altfel, comunicatul oficial al britanicilor ne arată că avem de-a face cu un model care va crea o nouă nişă prin faptul că dispune de un habitaclu demn de o limuzină, atingând "noi vârfuri în ceea ce priveşte luxul, spaţiul şi performanţele".

Conform producătorului britanic, SUV-ul Hemera va fi prezentat la Frankfurt în variantă concept de pre-producţie, urmând ca livrările modelului de serie să înceapă la începutul lui 2012.

Asta înseamnă că versiunea finală a modelului britanic va fi prezentată la Salonul de la Geneva, în martie 2012.

Foarte interesant este faptul că echipa de ingineri care lucrează la dezvoltarea lui Eterniti Hemera este condusă de Alistair Macqueen, un nume mare al industriei. Acesta a dezvoltat supercar-ul Jaguar XJ220 şi a câştigat de două ori cursa de 24 de ore de la Le Mans la volanul unor modele Jaguar şi Bentley. Mai mult, din echipă face parte şi fostul pilot de Formula 1 Johnny Herbert, care îşi va pune experienţa adunată prin cele trei curse câştigate în Marele Circ la dispoziţia noii mărci din Regat.

Automarket vă va pune la dispoziţie datele tehnice oficiale şi primele imagini ale modelului britanic Eterniti Hemera în 13 septembrie, ziua lansării oficiale a modelului la Salonul de la Frankfurt.

Comentarii (2)

  • ce nume misto
    sunt cateva showroom-uri prin bucale, mai ales pe langa Bellu....
    0 0
  • Aduce a Cayenne....
    Nu stiu de ce dar din an in an masinile seamana din ce in ce mai mult unele cu altele indiferent de marca. Inanite le puteam deosebi...acum parca au inebunit toti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru