Europa: Ford Focus 1.0 EcoBoost a primit 4.700 de comenzi într-o lună

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.05.2012
Cel mai mic motor oferit vreodată în gama Focus a cucerit deja 4.700 de clienţi în prima lună de vânzări în Europa. Oficialii Ford spun că 23% dintre clienţii lui Focus au ales această motorizare în aprilie.

Ford Focus 1.0 EcoBoost, noua motorizare disponibilă în gama Focus, aniversează prima lună de vânzări pe cele mai importante pieţe europene. Cei de la Ford au primit deja 4.700 de comenzi din cele 19 pieţe tradiţionale pentru marca americană, iar noua motorizare a totalizat 23% din propulsoarele comandate. Pe unele pieţe, noul motor a obţinut o cotă şi mai mare din totalul comenzilor, unitatea de 1.0 litri fiind aleasă de peste 60% dintre clienţii de Focus din Elveţia.

Pe piaţa din Grecia, 37% dintre Focus-urile comandate în aprilie au fost alese alături de motorul 1.0 EcoBoost, în tip ce 35% dintre clienţii olandezi ai lui Focus au ales un motor 1.0 EcoBoost în aprilie 2012. Motorizarea 1.0 EcoBoost este disponibilă şi pe piaţa din România, cea mai ieftină versiune având un preţ de pornire de 17.000 de euro. Versiunea de 125 CP a lui Ford Focus 1.0 EcoBoost pleacă de la 17.600 de euro pe piaţa internă. Nivelul de echipare de vârf în gama Focus, Titanium, costă 19.300 de euro cu TVA inclus în compania motorului 1.0 EcoBoost de 125 CP.

Motorul 1.0 EcoBoost de la Ford are o masă de 97 kilograme şi este atât de mic încât poate să fie aşezat pe o coală A4. Ulterior, Ford va introduce motorul 1.0 EcoBoost şi în gama C-Max, unitatea fiind deja disponibilă în gama B-Max.

Propulsorul de 1.0 litri este construit şi la uzina Ford din Craiova, dar unităţile comandate de consumatorii europeni provin de la fabrica Ford din Koln.

Via | Auto-media.info

Comentarii (10)

  • NeaNelu
    1.0
    Ma asteptam sa aiba succes motorasul asta.
    9 3
  • FORD 1.0 ECOFISSSS....
    Nu am incredere in aceasta tehnologie. Constructorii cu "unghia in gat", in loc sa adere la noua tehnologie hybrid, incearca sa umble cu cioara vopsita, propunand motoare minuscule, super-supraalimentate, motoare despre care sunt convins ca la 60-70.000 km vor crapa la propriu!!!!! Nu am auzit pe nicaieri vorbindu-se despre oarece aliaje super performante care sa mareasca durabilitatea acestor unitati turbo... toata lumea se lauda cu puteri de peste 100CP/litru, cand ar putea foarte bine sa mentina motoarele aspirate in combinatie cu tehnologia hybrida....
    6 22
  • @alinmarina
    Si spune-mi te rog de ce nu ar rezista decat 60-70 de mii de kilometrii ? Considerand ca puterea generata este datorata in mare parte reducerea frictiunii dintre anumite componente si modul de administrare, dispersie, si ardere a combustibilului, ceea ce spui tu si restul scepticilor este o prostie.
    Puterea nu e rezultata din supraturarea unui motoras micutz pentru a-i spori performantele, ci a fost doar eficientizat.
    Scuza-ma, dar mi se pare logic ca din moment ce uzura e redusa, iar arderea mai eficienta consumnul sa fie mai redus si evident, puterea sa fie mai mare. Iar considerand curba de cuplu a motorului si faptul ca maximul de cuplu e generat la o turatie impresionant de coborata, acesta v-a putea rula la turatii mai joase si prin urmare din nou, uzura va fi mai scazuta.
    Poti sa te iei de fiabilitatea turbinei daca vrei, dar nu vad de ce ar fi alta decat a unui motor diesel.
    Si sa nu cumva sa pomeneasca cineva despre "subturarea motorului" daca cuplul e obtinut la turatii joase. Asta tine foarte mult de stilul de condus al soferului.
    16 0
  • Mai destept ca romanu nu e nimeni pe planeta.Daca a zis nimeni,expert in vaci si magari ca nu tine mai mult de 10000km pai asa trebuie.popor stalinist nu imi place mie marca ford sa dispara si sa ramana dacia si atat

    Cineva povestea de ce a vazut la intrarea in tara pe un panou scris
    "Bun venit in Romania! Dati-va ceasurile cu 50 de ani inapoi!" cred ca a gresit 100 de ani pe zi ce trece tot mai multi prosti !!
    17 2
  • expertii romani pt voi sunt tedeirui!!!
    eu zic sa lasam timpul sa decida cat de fiabil va fi!! ca de dat cu parerea suntem buni insa...
    9 2
  • @TIKA
    Bine punctat!! Bravo!!
    6 2
  • Pai ce voiati sa comande, daca asta e cel mai ieftin?M-as fi mirat daca eau comenzile pt. 1.6 Ecoboust!
    4 3
  • Ecoboost-sorry!
    0 0
  • ****
    @alinmarina.......daca ford ofera garantie 100000km cum naiba vi cu tampenile tale sa spui tine doar 70000km .......
    6 1
  • Lucian
    Sunt motoare supraalimentate, de exemplu 1.4 TSI, care au rulat peste 150.000 km si nu au crapat. Uitati-va la ofertele sh din Germania si veti gasi astfel de exemple.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru