EXCLUSIV: Coupe-ul Toyota-Subaru alearga la Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.10.2009
Noul model creat de Toyota si de Subaru a fost surprins in timpul testelor de la circuitul Nurburgring. Acest model este echipat cu un motor boxer cu patru cilindri si dezvolta circa 200 CP.

Fotografii de la Carpix au surprins inginerii japonezi de la Toyota si de la Subaru in timp ce testau modelul creat in colaborarea dintre cele doua marci nipone. Noul model al celor doi constructori japonezi are deja propria sa parte frontala si parte posterioara, care au fost aplicate unei caroserii existente.Desigur, design-ul modelului nu este finalizat, iar unele componente sunt montate prin improvizatii, doar pentru a putea pune masina pe sosea pentru teste. Cel mai bun exemplu ar fi eleronul amplasat pe hayon, care este lipit de caroserie, facand imposibila deschiderea portbagajului.

Motorul acestui model este de provenienta Subaru si are o configuratie boxer. Desi conceptul Toyota FT-86 are un boxer de 2.0 litri si 158 CP, modelul de productie va oferi circa 200 CP. La fel ca in cazul versiunii concept, acest model are tractiune pe puntea spate. Implicarea Subaru in acest proiect ridica astfel anumite semne de intrebare, deoarece unele elemente ale acestui model nu sunt conforme cu filozofia constructorului japonez.

Astfel, Subaru si-a construit imaginea de marca pe motoarele boxer si pe sistemele de tractiune integrala Symmetrical AWD. Modelul creat impreuna cu Toyota nu are niciun precedent in gama Subaru, iar echiparea acestuia cu tractiune integrala ar putea anula toate beneficiile pe care le poseda in versiunea Toyota.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru