EXCLUSIV: Mercedes pregateste SLS AMG Roadster

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Versiunea decapotabila a lui Mercedes SLS AMG este testata in conditii extreme de catre inginerii constructorului german. Cei de la Carpix i-au surprins la lucru si ne-au furnizat aceste imagini.

Fotografii de la Carpix au surprins inginerii Mercedes-Benz in timp ce testau versiunea decapotabila a lui SLS AMG. Modelul era testat in conditii extreme de frig, pentru a pune la punct toate detaliile privind sistemul de climatizare al acestui supercar. Avand in vedere faptul ca modelul are o caroserie modificata fata de actualul SLS AMG, ne putem astepta ca roadsterul din aceste imagini sa fie surprins in continuare in timpul testelor, urmatoarele "sedinte foto" avand ca decor circuitul Nurburgring sau diverse zone cu clima extrema.

Din punctul de vedere al motorizarii si al transmisiei, SLS AMG Coupe si SLS AMG Roadster sunt identice. Diferentele sunt prezente la nivelul caroseriei, iar rigidizarile aplicate roadster-ului vor mari masa acestui model, lucru care va duce la un timp de acceleratie crescut in sprint-ul de la 0 la 100 km/h si poate chiar si o viteza maxima mai mica. Manevrabilitatea acestui model este asteptata sa se ridice la acelasi nivel prezentat de versiunea coupe a lui SLS AMG.

Din punct de vedere estetic, noul SLS AMG Roadster nu ar trebui sa prezinte elemente noi fata de versiunea coupe a acestui model. Daca ne uitam cu atentie la imaginile surprinse de cei de la Carpix, putem observa ca nu sunt nici macar diferente minore intre cele doua modele, cu exceptia plafonului si a portierelor, care vor renunta la sistemul de deschidere tip fluture.

Cel mai probabil, cei de la Mercedes-Benz vor prezenta SLS AMG Roadster la Salonul Auto de la Geneva, la editia din martie 2010.

Comentarii (1)

  • sls
    Si usile cum se vor deschide ?!?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru