Experiment: Mercedes a montat un V8 de 383 CP pe un B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.12.2010
Doisprezece ucenici de la Mercedes au primit mână liberă pentru a realiza o conversie nemaiîntâlnită, un B-Klasse V8 cu tracţiune spate. Rezultatul accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde şi este 100% funcţional.

Esential

250 km/h este viteza maximă a modelului realizat de ucenicii de la Mercedes-Benz. Aceasta este limitată electronic la această valoare.
383 CP dezvoltă motorul V8 de 5.5 litri montat pe caroseria de B200 CDI.

O echipă de 12 ucenici ai corporaţiei Daimler au realizat o versiune V8 cu tracţiune spate a lui B-Klasse. Modelul respectiv este bazat pe actualul B-Klasse şi a primit un motor V8 de 5.5 litri de la E500. Unitatea furnizează 383 CP şi 530 Nm şi este cuplată unei transmisii 7G-Tronic cu şapte trepte şi îşi dezlănţuie furia pe şosea prin intermediul roţilor spate.

Viitorii ingineri de la Mercedes-Benz au reuşit atât conversia de la tracţiune faţă la tracţiune spate, cât şi introducerea cu succes a unui motor V8 sub capota unui banal B200 CDI. Întreaga operaţiune a fost efectuată cu adaptarea sistemelor de siguranţă şi optimizarea acestora pentru noua configuraţie. Atât sistemul ABS, cât şi sistemele ASR şi ESP funcţionează corespunzător pe acest model. Proiectul a fost realizat în opt luni, iar rezultatul oferă performanţe de top, care nu vor fi experimentate prea curând de vreun client Mercedes-Benz.

Modelul B-Klasse modificat, intitulat B55, este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 5.2 secunde. Pentru siguranţă, viteza maximă a fost limitată la 250 km/h.

Printre alte modificări putem enumera puntea spate de E430, jantele AMG de 18 inch şi interiorul îmbrăcat în piele şi Alcantara care beneficiază de un set de scaune sport.

Via | WorldCarFans

Comentarii (7)

  • MB
    Comparati si voi o capodopera cu un cazan de motor de la MB Noul model de performanţă al germanilor utilizeză motorul twin-turbo cu şase cilindri de 3.0 litri care dezvoltă 340 de cai putere şi 500 Nm (450 plus 50 care devin disponibili la nevoie prin overboost).

    Vorbim de aceeaşi versiune de motor din dotarea lui Z4 sDrive 35is, acesta reuşind să propulseze compacta germană în 4.9 secunde de la 0 la 100 km/h. Clienţii BMW vor avea la dispoziţie pe Seria M Coupe o singură variantă de transmisie, reprezentată de o cutie manuală cu şase rapoarte.
    4 17
  • mi sa pare ca e foarte usor si sa pui un motor de 383cp mi se pare cam prostesc
    3 14
  • MB
    Auzi ditamai V8 de 5.5 si 383 de magari WOAAAAA de la 0 la suta in doar 5.2 doamne cata performantaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
    7 15
  • Ce va ambalati asa degeaba? Voi ati citit ca e un EXPERIMENT si e facut de 12 oameni, care nici macar NU sunt ingineri la Mercedes inca, e un "tuning" si cam atat
    11 2
  • pentru ce au facut acest experiment ?
    e doar o intrebare
    4 7
  • @AdrianosFidi
    Pentru ca au putut face acest experiment.
    8 2
  • @noname00
    stiu , dar nu asta am intrebat , ci de ce , care a fost scopul experimentului ?
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru