Expozitia BMW Art Cars vine in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.03.2009
Expozitia BMW Art Cars va fi prezentata in cadrul galeriei "Sub Carturesti". Spre deosebire de galeria din Statele Unite ale Americii, modelele vor fi la scara 1:18.

Colectia completa BMW Art Cars Museum Edition Scale 1/18 va fi prezentata in incinta librariei Carturesti intre 11 si 22 martie 2009. Colectia apartine unei persoane private, pasionat al marcii BMW. Expozitia urmareste rezultatul legaturii dintre arta si tehnologie si este oferita intr-un ambient avand ca tema principala tehnologia privita ca instrument si mod de exprimare a artistului contemporan. Pe langa prezentarea exponatelor acestei colectii, partenerii evenimentului, Bose, Apple si Clandestino promit cateva programe speciale.

Colectia in marime naturala a fost prezentata saptamana trecuta la Muzeul de Arta din Los Angeles. Automobilele din aceasta colectie au fost prezentate apoi si in numeroase alte muzee din lume. Lucrarile din aceasta colectie sunt semnate de Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, Michael Jagamara Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, Cesar Manrique, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, David Hockney si Jenny Holzer.

"Poate un bolid de 750 de cai putere sa fie considerat opera de arta? Cu siguranta, iar artistii prezentati in aceasta expozitie demonstreaza acest lucru.

In 1975, Herve Poulain, pilot cu participari in celebra Cursa de 24 de ore de la Le Mans, a concurat la volanul unei opere de arta semnate de prietenul sau Alexander Calder. Un pasionat al vitezei si un artist remarcabil au demarat impreuna o calatorie la care s-au asociat apoi artisti ce au adus culoare in lumea motorsportului modern. Oare cate din notele trompetei sale si-au gasit inspiratia in kilometrii aruncati in urma, la volanul masinii sale? Aceasta colectie va poate oferi raspunsul, in numele meu si a partenerilor care au facut posibil acest eveniment va invit sa luati parte la calatoria numita BMW Art Cars Collection, inconjurati de farmecul si magia librariei Carturesti.", a declarat Mani Gutau, posesorul acestei colectii. Expozitia va fi deschisa de luni pana vineri intre orele 10 si 21, iar sambata si duminica programul va fi intre orele 11 si 21. Libraria Carturesti este localizata pe strada Arthur Verona nr 13-15.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru