Expoziţie Mercedes-Benz în cadrul Pebble Beach

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 14.08.2011
Constructorul german Mercedes va sărbători la Pebble Beach cei 125 de ani de la înfiinţarea companiei. La evenimentul californian vor fi prezente o serie de maşini care au scris istorie pentru germani.

Anul acesta, constructorul german Mercedes-Benz împlineşte 125 de ani de inovaţie, marcând astfel perioada care a trecut de la naşterea automobilului. În decursul acestui an, oficialii companiei au realizat o mulţime de evenimente speciale pentru a sărbători aşa cum se cuvine frumoasa vârstă. De această dată, constructorul din Stuttgart vine la Concursul de Elganţă de la Pebble Beach, eveniment unde va prezenta o întreagă expoziţie de modele care au participat la crearea acestei pagini de istorie din industria auto.

Printre modelele pe care Mercedes le va expune la prestigiosul eveniment californian, se va număra şi 120 PS, un automobil dedicat circuitului, construit în 1906 de Wilhelm Maybach. 120 PS era considerat la acea vreme una dintre cele mai avansate masini mulţumită motorului cu şase cilindri în linie şi a performanţelor pe care le oferea.

Un alt model cu care Mercedes va veni la Pebble Beach este Blitzen Benz. Maşina germanilor a rămas în istorie întrucât a fost primul model capabil să depăşească 200 km/h.

Exponatul din cadrul evenimentului californian este o replică a celebrului model, însă "inima" acestuia este una veritabilă.

O altă piesă impresionantă care îi va însoţi pe oficialii germani este modelul SSK din 1928. Acesta este ultimul model desenat de Ferdinand Porsche pentru Mercedes şi a dominiat lumea motorsportului în anii '20 şi '30. Pentru ca expoziţia să fie completă, oficialii Mercedes vor mai sosi la Pebble Beach alături de Patent-Motorwagen, W154, 300 SL Gullwing, SLS AMG Roadster, A-Klasse Concept şi F-Cell Roadster.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru